Їжа на Хеллоуїн – 23 страшно цікавих і страшенно смачних рецепта

У нас це свято не так популярний, але молодь переймає традицію, хоча і в більш спрощеною формою: влаштовує костюмовані вечірки з страшними декораціями і з не менш жахливими стравами. Якщо ви є господарем такої вечірки й не уявляєте, чим же страшно цікавим і дуже смачним почастувати своїх гостей, пропонуємо цікаві варіанти їжі на Хеллоуїн – смачною та оригінальною на вигляд.

Найстрашніша їжа на Хеллоуїн

Ви б могли просто взяти і з’їсти людське серце, що закінчується кров’ю? Або дощових черв’яків, які загрузли в землі? А може, вас би привернув жовтий пітон? І це ще не весь перелік найстрашнішою їжі, яку можна приготувати на Halloween.

  • Як вам скельця для аналізу крові з малинового сиропу?
  • Дуже актуальним десертом для цього свята стане яблуко в карамельної глазурі, а декорувати його можна під отруєний фрукт з казки про Білосніжку.
  • На це свято головне – тематичний декор. Наприклад, можна приготувати будь торт як основу, а в якості оформлення використовувати мастику, зобразивши з її допомогою зшиті шматки людської шкіри.
  • Любителям страшних страв обов’язково припаде до душі солодке вушко на паличці, або желе у вигляді людського ока. Обов’язково при нарізуванні з нього повинна витікати імітація крові (наприклад, ягідний джем).

Ваша фантазія тут безмежна, головне під рукою мати різні харчові барвники і все для декорування таких страв. Такі «фішки» легко купити в спеціалізованих магазинах. А поки ви готуєте продукти, ми розповімо, як зробити їжу на Хеллоуїн настільки ж смачною, наскільки і моторошною.

Солодощі та печиво для дітей

На вашому святі будуть присутні діти? Це не проблема, адже вони люблять яскраві і кумедні солодощі. У них просто розбіжаться очі від великої кількості різноманітних, креативних страв. Наприклад, можна приготувати такі страви.

Печиво «Пальчики відьми»

  • Потрібно буде збити 150 г масла або маргарину з такою ж кількістю цукру, додавши в цю суміш також одне яйце і додатковий білок (жовток залишаємо).
  • Потім всипаємо 350 г борошна і щіпку солі за смаком. Замішуємо тісто і охолоджуємо в холодильнику приблизно 30 хвилин.
  • Далі розділяємо його рівномірно на невеликі скибочки, з них робимо «ковбаски».
  • Формуємо з них «пальці», ножем намічаємо фаланги.
  • Деко застеляємо папером.
  • Мигдальні горіхи ділимо на половинки, занурюємо кожну очищену половинку в решту желточную масу і кріпимо як ніготь.
  • Випікатися «пальчики» 20 хвилин при 180 градусах.
  • Остиглі печива можна також прикрасити патьоками крові, використовуючи для цього будь-яке варення або джем червоного кольору.

Капкейки-приведення

  • Купуємо улюблені кекси в супермаркеті, або виготовляємо самі.
  • Далі потрібно прикрасити їх білим кремом. Його можна приготувати власними руками: сир або вершковий сир (1 стандартна упаковка 200 – 250 м) збиваємо з вершками (приблизно 100 мл) і додаємо цукрову пудру. За кількістю останньої орієнтуємося на густоту і смак крему.
  • Готовий склад через кондитерський шприц насаджуємо на кекси, а «очі» й «рот» робимо на них шоколадними дропсами або краплями шоколаду.
Дивіться також:  Як спекти торт в домашніх умовах – 13 дуже смачних рецептів

Десерт «Дощовий черв’як»

  • Для приготування шоколадного мусу топимо шоколад на водяній бані (300 г).
  • Збиваємо 3 курячих яйця з 150 г цукрової пудри до побіління і збільшення в об’ємі.
  • Самі жирні вершки кондитерські в об’ємі 400 мл збиваємо до стійкої піни і з’єднайте з яєчною сумішшю. Сюди ж обережно вливаємо шоколад, при цьому помішуючи, доводимо до однорідності шоколадний мус і розливаємо його по красивих келихах для десертів.
  • Залишаємо ласощі застигати в холоді на 3 години або більше.
    Для прикраси подрібнюємо будь шоколадне печиво і посипаємо зверху десерту, імітуючи землю. Купивши желейних черв’ячків в магазині, на завершення прикрашаємо ними мус.

Рецепти з гарбуза

Головним символом Хеллоуїна є Джек-ліхтар, зроблений з гарбуза.

Таким персонажем можна декорувати приміщення, де буде проводиться святкування, а також з овоча дуже символічно буде приготувати кілька страв.

Гарбузове цукерки в духовці

  • Гарбуз вагою 1 -1,5 кг обмиваємо під проточною водою і, не очищаючи нарізаємо її на невеликі скибочки. Виймаємо м’якоть і насіння. Ці ж скибочки ще раз розрізаємо на порції – майбутні цукерки.
  • Деко змащуємо маслом і розкладаємо на ньому наші заготовки.
  • Змішуємо 2 – 3 столові ложки цукру і ваніль. Цією сумішшю посипаємо кожен шматочок гарбуза.
  • Розігріваємо духовку і відправляємо туди ласощі. Випікаємо при 180 градусах 40 хвилин.
  • Для глазурі 2 столової ложки рідкого меду змішуємо з 10 – 15 штуками будь-яких горіхів (подрібнених). При подачі поллємо гірчичною заправкою гарбузове цукерки.

Рагу в гарбузі

  • Готуємо «ємність», в якій буде подаватися рагу. Моєму велику круглу гарбуз, не очищаючи, зрізаємо верхівку, як ніби це кришка.
  • Виймаємо всі пухкі нутрощі гарбуза. Ножем акуратно пухкий шар зчищаємо самої гарбуза, при цьому залишена недоторканою стінка не повинна бути тонше 1 див. Плід має після обробки залишатися цілим, інакше він не втримає начинку всередині.
  • Для рагу нарізаємо невеликими кубиками такі інгредієнти: свинина (1 кг), 2 молоді моркви, 2 головки цибулі і 3 стручка солодкого перцю. Трохи обсмажуємо ці компоненти на сковороді.
  • Потім потрібно в окремій посудині все змішати, посолити і поперчити. Готову овочеву масу перекладаємо в нашу гарбуз і відправляємо її в духовку випікатися не менше години.
  • При подачі слід «казанок» залити сметану і нашаткувати пучок свіжої зелені.

Одну велику гарбуз можуть замінити маленькі гарбузики. У них зручно подавати рагу або інші страви порційно.

Оригінальна тематична їжа на Хеллоуїн

Свято все наближається, а ви ще не вирішили, що на вашому столі буде лякати гостей? Пропонуємо ознайомитися з переліком оригінальних страв, які як не можна до речі припадуть до вечері в цю страшну ніч:

  • Засмажена рука. З фаршу формується силует руки, а цибулина послужить нігтями на пальцях і виступає головкою кістки зап’ястя.
  • Покусані пальці. Основою є сосиски, ніготь замінюється мигдалем. Уздовж сосиски ножем формується щось на зразок укусів, після чого заготовки запікаються в духовці. Сліди крові від укусів імітуємо кетчупом. Красиво викладаємо «пальці» на тарілку і подаємо.
  • Таргани. Тіло таргана замінять фініки. Видаляємо з них кісточки, всередину засовуємо несолоний сир. Лапами будуть голки сосни. Викладаємо готову закуску на тарілку і декоруємо додатково штучними тарганами для більшої реалістичності.
  • Запечені мізки. Філе курки прокручується через м’ясорубку, перчится і солиться. Потім отримана маса просто запікається в духовці. Для імітації крові можна використовувати темний густий соус соєвий, «Теріякі» або барбекю.
Дивіться також:  Американський яблучний пиріг – 8 рецептів приготування

Такі тематичні страви доповнять будь-який стіл на Хеллоуїн і стануть родзинкою вечора. Вони дуже прості в приготуванні, а головне, дуже смачні і дуже сытны!

Готуємо піцу

У США жодна вечірка не обходиться без смачної піци. Ми пропонуємо рецепт дуже незвичайною піци, адже її люблять як дорослі, так і діти.

Нам знадобиться:

  • основа для піци (середня) – 1 шт.;
  • томатний соус – за смаком;
  • «Моцарелла» (терта) – 2 ст.;
  • маслини – за смаком;
  • перець (червоний і жовтий) – по 1 шт.;
  • «Пепероні», каперси – за смаком.

Приготування:

  • З основи для піци з допомогою кухонних ножиць або ножа формуємо череп.
  • Далі отриману заготівлю змащуємо оливковою олією і соусом, а потім посипаємо тертим сиром.
  • Приступаємо до прикрашання нашої піци, включаємо фантазію. Очі і ніс можна вирізати з «Пепероні» або маслин, рот формуємо з перцю, роблячи його у вигляді вискалених зубів черепа. Каперсами і різнокольоровими перцями, нарізаними соломкою, прикрашаємо піцу для більшої яскравості і святковості.

Піца випікається при 180 градусах буквально 5 – 10 хвилин. Страва подається гарячим. Приємного апетиту!

Проста їжа на свято

Ідеальним варіантом на вечірці буде фуршетний стіл. Це і швидко, і просто, а головне – очі розбігаються при виборі страв.

Гостям може здатися, що ви стояли біля плити цілий день, щоб все це приготувати, але на самому справі, приготувавши солодощі та прості закуски, ви витратите не занадто багато сил і часу. Наприклад, можна з легкістю виконати:

  • Різні бутерброди і канапе.
  • Спагетті з тюфтельками з індички. В останні по центру можна додати нарізані маслини-кільцями, наче це райдужна оболонка ока.
  • Фаршировані перці. Перед наповненням стручків виріжте з них джек-ліхтар.
  • Картопляне пюре – досить просте блюдо, яке можна урізноманітнити, подавши в очищеній від нутрощів гарбузі.

Як бачите, навіть звичні, прості страви можна цікаво інтерпретувати під тему свята.

Торти на Хеллоуїн

Тут можна творити все, що завгодно, достатньо взяти за основу будь улюблений торт і прикрасити його за темою Хеллоуїна.

Дуже яскравим і стане символічним торт «Червоний оксамит» з-за його соковитого червоного кольору. На основі такого десерту можна досить цікаво піднести різні страшні ідеї.

  • Приміром, покриваємо його білим кремом зверху і з боків, «пронизуємо» гострим кінцем цукрового скла, а сиропом або гранатовим соком імітуємо кров’яні патьоки.
  • Другий варіант оформлення. Перемазанный вершковим кремом торт прикрашаємо вирізаними з чорної мастики птахами. Для приготування фігурок розкачуємо чорну мастику, вирізаємо формами або ножицями птахів і відправляємо їх на заморозку в холодильник. В десерті, вкритому кремом, робимо невеликі отвори так, щоб була видна внутрішня червона крихта. У цих місцях садимо птахів, які нібито «выклевали» отвори.
Дивіться також:  Тістечко картопля: рецепт по госту СРСР і ще шість варіантів приготування в домашніх умовах

Ось такі прості, але складні ідеї можна легко втілити в життя без особливих зусиль.

Рецепти закусок для вечірки

Для вечірки не обов’язково накривати величезний стіл, як на Новий рік. Досить приготувати креативний торт, подати страшні солодощі і не менш страшні легкі закуски.

Закуска «Чорна вдова»

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло вершкове – 20 г;
  • маслини – 6 шт.;
  • майонез – 1 ст. л.;
  • сіль і чорний перець за смаком.

Приготування:

  • На вершковому маслі злегка обсмажуємо дрібно нашатковану цибулю.
  • Акуратно очищаємо варені яйця і розрізаємо їх навпіл – це основа закуски.
  • Обережно дістаємо жовток, який разом з майонезом перетворюємо у пюре, солимо і перчимо за смаком. Заповнюємо білки яєчної сумішшю.
  • Маслини розрізаємо на половинки. Одна піде на середину яйця, імітуючи тільце павука, друга, порізана соломкою, стане його лапами. Моторошна закуска готова до вживання.

Гарбузове палички

Інгредієнти:

  • гарбуз – 0,5 кг;
  • гарбузова олія – 3 ст. л.;
  • гарбузове насіння – 3 ст. л.;
  • часник – 2 зубчики;
  • перець, сіль за смаком.

Приготування:

  • Очищену гарбуз ріжемо шматочками по 5 см в довжину і гранями в 5 – 7 мм (як картопля-фрі).
  • На деко, застелене папером, викладаємо наші гарбузове скибочки одним шаром і випікаємо в розігрітій духовці 20 хвилин при 170 градусах.
  • Після закінчення цього часу знімаємо заготовки в окрему ємність. Змащуємо їх олією, перчимо і солимо.
  • Пропускаємо через землянку часник і додаємо до нього насіння. Добре перемішуємо і вмочаємо в отриманому складі гарбузове палички.
  • Потім викладаємо їх знову одним шаром на деко і випікаємо 15 – 20 хвилин, збільшивши температуру до 210 градусів.

Подавати блюдо можна як і в ролі холодної закуски, так і в якості гарячої.

Мітла для відьми

Нам знадобляться:

  • солоні палички – 1 пачка;
  • будь сир (твердий);
  • пучок зеленого цибулі.

Приготування нереально просте: нарізаємо сир тонкими пластинками, потім робимо в них поперечні надрізи, але не дорізуючи її до кінця. Обмотуємо на одному кінці палички, сир і закріплюємо зеленою цибулею. Легка і смачна закуска готова!

Запропонованих ідей цілком вистачить для фуршетного столу на «страшний» свято. Але навіть якщо вам чогось не вистачає, тематичний вектор був заданий, і фантазія підкаже, чим ще нагодувати страшно голодних гостей, щоб вони випадково не з’їли саму господиню вечірки.