10 рецептів млинців. Як зробити смачні млинці: на молоці або кефірі, товсті або тонкі

Навіть якщо ви вмієте добре готувати це блюдо, вам буде корисна наша стаття. Сьогодні ми розповімо далеко не один рецепт млинців. Запропонуємо безліч цікавих варіантів, які вам точно сподобаються.

Як приготувати хрусткі млинці?

Це дуже простий рецепт. І якщо ви готуєте млинці в перший раз, то зверніть особливу увагу на цей варіант.

Що входить до складу:

  • хлібопекарська борошно – 2 скл.;
  • цукор-пісок – 2 ст. ложки;
  • курячі яйця – 2 штуки;
  • молоко – 0,5 скл.;
  • соняшникова олія (очищене) – 0,5 скл.;
  • вода – 0,1 л;
  • сіль – 1 щіпка.

Послідовні кроки:

  • Змішайте в блендера — яйця, цукор, молоко і сіль.
  • Просійте борошно і поступово додайте її до молочної маси. Дуже ретельно все збивайте, щоб вийшла правильна консистенція, і не було грудок.
  • Тонкою цівкою влийте в тісто воду. Воно повинно мати консистенцію, як у густого молока.
  • Тепер нагрійте сковороду і обсмажте млинці з обох боків до рум’яної і хрусткої скориночки.
  • Млинці на молоці готові! Згорніть їх два рази, розкладіть по 2 або по 3 млинця на тарілці. Перед подачею полити згущеним молоком.

Як зробити з коньяком? (без додавання соди)

Інгредієнти:

  • яйця – 2 штуки;
  • кефір (жирність 1%) – 0,5 л;
  • борошно – 2,5 скл.;
  • ванілін – 1 щіпка;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • окріп – 0,2 л;
  • рафінована олія – 3 ст. ложки;
  • коньяк – 4 ст. ложки;
  • сіль – 1 щіпка;
  • розпушувач для тіста – ½ ч. ложки.

Приготування:

  • Змішайте міксером: ванілін, яйця, сіль, кефір і цукор.
  • Всипте дві склянки пшеничного борошна.
  • Решту борошно вводите по одній ложці, поки не вийде потрібна консистенція.
  • Насипте розпушувач.
  • Влийте склянку окропу і все збийте.
  • Додайте в млинцеве тісто 4 ложки коньяку. Потім додайте рафінована олія. Все змішайте і залиште тісто на 20-25 хвилин.
  • Враховуючи те, що у складі млинцевого тесту є певна кількість рафінованої олії, то змащувати сковороду не потрібно.
  • Обсмажте млинці на великому вогні з обох сторін.
  • Пропонуємо зробити начинку до цих чудових млинців:
  • Відваріть червону рибу і розімніть її вилкою;
  • Сир перетріть через сито;
  • Дрібно наріжте кріп;
  • Все змішайте і додайте солі. Начинка готова. Кладіть її всередину млинця і згортайте тонкою трубочкою.

Рецепт від Юлії Висоцької (класичні млинці на молоці)

Що входить до складу:

  • вершкове масло – 1 ст. ложка;
  • ванільний екстракт – 3 краплі;
  • цукор-пісок – 1 ч. ложка;
  • сіль – 1 щіпка;
  • оливкова олія – для смаження;
  • борошно – 0,12 кг;
  • малина – 0,1 кг;
  • цукрова пудра – 2 ст. ложки;
  • молоко – 1 скл.;
  • яйце столове категорії С1 – 1 штука.

Приготування:

  • Розтопіть вершкове масло в невеликій ємності.
  • Просійте 120 грам борошна, змішайте її з цукром і дрібкою солі.
  • Влийте до сухих компонентів склянку молока. Але врахуйте, що компонент повинен бути кімнатної температури.
  • Розбийте в миску одне яйце збийте міксером.
  • Додайте до тесту розтоплене масло і ванільний екстракт.
  • Тісто для млинців готово. Якщо є можливість, то залиште його на деякий час, щоб тісто подихало.
  • Тепер налийте в сковороду трохи оливкової олії. Дуже добре розігрійте сковороду – це головний секрет успіху смачних млинців.
  • Наберіть лише половину ополоника тіста і рівномірно розподіліть його по млинцевої сковороді.
  • Коли млинці підрум’яняться з одного боку – їх можна перевертати.
  • Якщо з іншого боку млинці будуть мати золотистий колір – їх можна перекладати на тарілку. У процесі готування, не забувайте періодично змащувати сковороду оливковою олією.
  • Тепер покладіть на блін кілька ягід малини і присипте все пудрою. Загорніть всі млинці і красиво розкладіть їх на тарілці.
Дивіться також:  Млинці на кефірі – 10 рецептів тонких млинчиків з дірочками

Приємного вам апетиту!

З заварного тіста на окропі

Інгредієнти:

  • курячі яйця – 2 штуки;
  • борошно – 1 скл.;
  • вода – 1 скл.;
  • неароматное масло – 3 ст. ложки;
  • молоко – 1 скл.;
  • цукор-пісок – 2 ст. ложки;
  • сіль – 1 щіпка.

Послідовні кроки:

  • Гарненько збийте разом наступні компоненти: цукор, яйця і сіль.
  • Закип’ятіть склянку очищеної води і поступово додайте його до яєчної суміші.
  • Влийте молоко і 1,5 ложки рафінованої олії.
  • Додайте до тесту борошно і все збийте міксером.
  • Прогрійте сковороду і обсмажте млинці на рафінованій олії. Вогонь повинен бути середній.
  • Млинці готові. Можете загортати в них будь-яку начинку.

Панкейкі на молоці (бездріжджовий рецепт)

Що входить до складу:

  • неароматное масло – 2 ст. ложки;
  • яйце – 1 штука;
  • сіль – 1 щіпка;
  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;
  • пшеничне борошно – 0,1 кг;
  • молоко – 0,1 л;
  • розпушувач для тіста – 0,5 ч. ложки;
  • цукор – 4 ч. ложки.

Приготування:

  • Збийте яйце до піни.
  • Влийте рафінована олія.
  • Додайте молоко і збийте все це міксером до однорідної маси.
  • В окремій і сухий ємності змішайте такі компоненти: просеянная борошно; цукор (звичайний або коричневий); розпушувач; сіль; ванільний цукор. Змішайте всі сухі компоненти до однорідної маси. Це можна зробити виделкою.
  • В молочну масу поступово вводите суміш сухих компонентів. Робіть це по одній ложці, щоб не утворювалися грудки.
  • Тепер гарненько збийте блендером тісто для панкейків. І можна приступати до смаження.
  • Накалите суху сковороду. Наберіть в ополоник тільки половину тіста і викладіть його на середину сковороди. Нічого розмазувати і розподіляти по сковороді не треба. Адже головна відмінність панкейків – це менший діаметр млинця, але більше висота.
  • Коли з одного боку панкейк став золотистим, а з іншого боку з’явилися пухирці, його можна перевертати.
  • Готові панкейкі складайте стопкою, і поливайте сиропом.
Дивіться також:  Рецепт млинців з шоколадом і бананом

Зазвичай, панкейкі поливають кленовим сиропом. Але не у всіх є можливість її купити. Тому радимо поливати панкейкі рідким медом або варенням. Приємного вам апетиту!

Товсті млинці на кефірі

Інгредієнти:

  • соняшникова олія – 3 ст. ложки;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • несолоне сало – 1 шматочок;
  • кефір – 0,5 л;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • лимонна кислота – 1 щіпка;
  • борошно – 2,5 скл.;
  • ванілін – 1 щіпка;
  • яйця – 3 штуки;
  • сіль – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Змішайте сухі компоненти: сіль, борошно, лимонну кислоту, цукор, ванілін і соду.
  • Прогрійте кефір на газу, влийте потім до нього соняшникову олію і розбийте туди яйця. Все змішайте.
  • Тонкою цівкою влийте кефірну масу в суху суміш.
  • Залиште тісто настоятися близько півгодини.
  • Змастіть сковороду маслом і починайте обсмажувати на неї млинці. Висота одного виробу повинна бути близько 5 міліметрів.
  • Смажте млинці на слабкому вогні. Першу сторону смажте з закритою кришкою, а другу – без. Приблизний час готування – 2,5-3 хвилини з кожного боку.
  • Коли олії в сковороді майже не залишилося, змазувати сковороду шматочком сала. Дожаривайте на ньому інші млинці.
  • Млинці на кефірі готові, полийте їх медом і подавайте на стіл.

Дієтичний рецепт

Млинці вважаються висококалорійним стравою. Але, тим не менш, вони містять у собі і корисні інгредієнти. Тому, ми просто замінимо всі шкідливі компоненти – корисними.

Інгредієнти:

  • ванільний цукор (або кориця) – 1 щіпка;
  • мінеральна вода (газована) – 0,25 л;
  • сіль – 1 щіпка;
  • гречана мука (можна використовувати будь-який інший види борошна грубого помелу) – 0,2 кг;
  • рафінована олія – 2 ст. ложки;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • яйця — 2 штуки.

Приготування:

  • Залиште тільки білки і охолодіть їх. Жовтки в цьому рецепті не потрібні, адже вони мають у своєму складі жир.
  • Збийте два білка разом з дрібкою солі. Додайте для аромату корицю або ванільний цукор.
  • Розтопіть мед на сковороді і влийте його до білків. Всі збийте вінчиком.
  • Вводьте до решти інгредієнтів гречану борошно, попередньо просіяти її.
  • Влийте в млинцеве тісто рафінована олія.
  • Розбавте все мінеральною водою. Можна використати і звичайну очищену воду, але тоді млинці будуть без дірочок і не такими пишними.
  • Добре накалите сковороду і обсмажте на ній млинці з обох сторін, без додавання олії.
  • Готові млинці подавайте разом з фруктами або ягодами. Наприклад, з грушами, сливами, яблуками або вишнею. Приємного вам апетиту!
Дивіться також:  Млинці з кабачків – 11 рецептів приготування кабачкових млинчиків

На кислому молоці

Що входить до складу:

  • цукор – 4 ст. ложки;
  • кисле молоко – 1 л;
  • яйця – 3 штуки;
  • сода – ½ чайної ложки;
  • сіль – 1 щіпка;
  • борошно – за смаком, в залежності від обраної консистенції;
  • соняшникова олія (рафінована) – 5 ст. ложок.

Приготування:

  • Збийте міксером цукор, яйця і сіль.
  • Влийте кисле молоко.
  • Просійте борошно і додайте її по одній ложці в млинцеве тісто. Регулюйте самі консистенцію. Чим рідше буде тісто, тим тонше будуть млинці.
  • Додайте до тесту соду і рафінована олія.
  • Тісто готове обсмажуйте млинці на змащеній сковорідці з обох сторін. Готову страву подавайте зі сметаною. Приємного вам апетиту!

На мінеральній воді і кефірі

Інгредієнти:

  • кефір – 0,6 л;
  • сіль – 1 щіпка;
  • мінеральна вода (газована) – 0,2 л;
  • яйця – 4 штуки;
  • сода – 1 щіпка;
  • пшеничне борошно -0,35 кг.

Приготування:

  • За 2-3 години до приготування поставте кефір і мінеральну воду в холодильник. Щоб під час приготування ці компоненти були холодними.
  • Збийте яйця.
  • Влийте до них холодний кефір. Ми використовували цей кисломолочний продукт з 0,1 % жирності.
  • Додайте мінеральну воду. Всі збийте міксером або в блендері.
  • Всипте просіяне борошно.
  • Додайте по дрібці солі і соди. Все збийте.
  • Розігрійте сковороду і обсмажте на рафінованій олії млинці з обох сторін.
  • Готові млинці пропонуємо доповнити такою начинкою: 1) Дрібно нарубаєте кріп; 2) Змішайте зелень разом з плавленим вершковим сиром. Начинка готова. 3) Промажте сирної сумішшю кожен млинець по всій довжині. Тепер скрутіть млинці трубочкою.
  • Переріжте кожен млинець по центру з невеликим нахилом. При подачі прикрасьте страву сметаною. Приємного вам апетиту!

Ажурне ласощі (тонкі млинці з дірочками)

Інгредієнти:

  • рослинне масло – для змазування сковороди;
  • кефір – 0,5 л;
  • хлібопекарська борошно – 1,5 скл.;
  • сода – 1 ч. ложка;
  • яйця (обов’язково свіжі) – 2 штуки;
  • сіль – 1 щіпка;
  • молоко – 1 скл.;
  • цукор – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Трохи прогрійте кефір на слабкому вогні.
  • Додайте сіль, яйця, цукор і соду. Всі збийте міксером.
  • Всипте борошно. Щоб не утворювалися грудочки, додавайте її невеликими порціями.
  • Доведіть до кипіння молоко і повільно влийте його в тісто. Швидко все змішайте, щоб маса заварилася.
  • Влийте ложку рафінованої олії.
  • Змастіть сковороду дуже тонким шаром масла і обсмажте млинці на сильному вогні.
  • Готові ажурні млинці подавайте разом з улюбленими добавками.

Ось ми і розповіли безліч різних варіантів приготування млинців і порекомендували вам варіанти начинок. Тепер ви точно зможете зробити млинці. Сподіваємося, ці рецепти сподобаються не тільки вам, але і всій родині. Готуйте з любов’ю!