11 рецептів хліба в духовці в домашніх умовах

Для приготування смачного хліба, не треба купувати спеціальну техніку, його легко приготувати в духовці. Можна придбати спеціальну форму для випічки або сформувати круглу хлібину. Читайте статтю і вибирайте найбільш вподобаний рецепт хліба в духовці в домашніх умовах.

Житній хліб в духовці в домашніх умовах

Для приготування житнього хліба змішують борошно двох видів: пшеничне і житнє. Перша допомагає тесту стати м’яким і податливим. Для більш швидкого приготування використовують дріжджі.

Інгредієнти:

  • вода – 400 мл тепла;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • сіль – ложечка;
  • борошно – 300 г житнього;
  • олія соняшникова – 2 ст. ложки;
  • борошно – 300 г пшенична;
  • дріжджі – 10 г сухих.

Приготування:

  • В піалу налити теплу воду.
  • Насипати сіль.
  • Засипати дріжджі.
  • Додати цукор. Перемішати.
  • Витримати чверть години. У цей період відбудеться бродіння. На поверхні утворюється шапка.
  • Залити олія соняшникова. Розмішати.
  • Просіяти через сито два види борошна.
  • Тепер необхідно з’єднати опару з сухою сумішшю.
  • Замісити. Тісто вийде крутим. Вкрити пакетом. Відставити на пару годин.
  • Маса збільшить обсяг у кілька разів.
  • Замісити. Викласти у форму. Вкрити пакетом. Відставити на годину.
  • Встановити в духовку. (180 гр.)
  • Запікати приблизно 40 хвилин.
  • У хлібопекарській справі важливо дотримуватися температурного режиму при підготовці тесту і його випічці.

    Простий рецепт на кефірі без дріжджів

    Спекти хліб можна з мінімальною кількістю продуктів. Без використання дріжджів виходить корисним і смачним.

    Інгредієнти:

    • борошно – 300 г пшеничне + ще трохи для замішування;
    • кефір – 300 мл;
    • сіль – 1 ч. ложечка;
    • сода – пол ч. ложки;
    • цукор – 1 ч. ложечка.

    Приготування:

  • Підготувати ємність.
  • Налити ложку кефіру в соду, тим самим її погасивши.
  • Відправити в борошно.
  • Влити кефір.
  • Замісити тісто, за необхідності підсипаючи борошно.
  • До рук маса не повинна прилипати, але й не переборщіть з додаванням борошна.
  • Тепер треба тісту відпочити. Для цього укрийте пакетом і залиште на годину.
  • Скрутити круглий хлібець.
  • Взяти ножик. Надрізати зверху.
  • Обсипати борошном.
  • Сховати в духовку.
  • Режим 220 гр.
  • 50 хв.
  • Потім переключити на 200 гр.
  • Готувати півгодини.
  • Проткнути шпажкою. Якщо вона суха, значить готово.
  • Пшеничний заварний хліб в духовці

    Від інших варіантів приготування цей хлібець відрізняється тим, що борошно необхідно заварити окропом. Ця заварка зробить його легким, пористим. Маса добре піднімається. М’якуш виходить пухким, а кірка – рум’яної і тонкою. Домашній хліб в духовці самий легкий і вдалий варіант, обов’язково вийде смачним.

    Інгредієнти:

    • вода – 150 мл у теплому стані;
    • дріжджі – 15 г свіжих;
    • вода – 150 мл кипляча;
    • масло – 3 ст. ложки соняшникова;
    • сіль – 1,5 ст. ложки;
    • борошно – 410 р пшенична.

    Приготування:

  • У окріп засипати борошно пшеничного сорту (50 г).
  • Взяти ложку. Перетерти масу. Відставити до охолодження.
  • Дріжджі розкришити в піалу.
  • Засипати цукор (ст. ложку). Підсолити. Перетерти.
  • Залити теплу воду.
  • Всипати борошно (50 г).
  • Перемішати. Для кращого ефекту використовуйте віночком.
  • Залишити на чверть години. Інгредієнти запрацюють. Опара збільшиться.
  • Борошно відправити в сито (200 г). Висипати в ємність.
  • Залити опару. Розмішати.
  • Викласти заварку з борошна.
  • Перемішати. Додати масло.
  • Відправити масу на стіл. Висипаючи залишок борошна замісити тісто. Слідкуйте за консистенцією, весь обсяг може не знадобитися. Повинна вийти гладка, м’яка, пружиниста структура.
  • Скачати в кулю.
  • Взяти ємність. Промазати маслом. Помістити кулю. Вкрити плівкою.
  • Прибрати в тепло. Уникати потоку повітря. Залишити на годину.
  • За допомогою качалки розкотити.
  • Скрутити рулетом, щільно. Сильно не притискати, заготівлю залишити пишною.
  • Духова шафа підготувати заздалегідь виставити режим 180 р.
  • Краще використовувати спеціальну прямокутну форму, призначену для хліба. Промазати маслом.
  • Перемістити заготовку. Вкрити. Відставити.
  • Через півгодини вона виросте і можна відправляти в духовку.
  • Через 30 хвилин з’явиться золота скоринка, дістати.
  • Як спекти на заквасці?

    Щоб вдало вийшов хлібець, всі продукти необхідно зважити.

    Інгредієнти:

    • борошно – 45 г, слід зупинити вибір на цільнозерновий;
    • сіль – 11 г;
    • борошно – 340 р пшенична;
    • вода – 325 р тепла;
    • закваска – 210 р.

    Приготування:

  • Підготувати високу посуд. Засипати зазначену борошно.
  • Помістити закваску.
  • Влити воду. Замісити.
  • Перекласти на стіл. Не додаючи борошно вимішати.
  • Засипати сіль, коли маса стане гладкою.
  • Вимісити кілька хвилин.
  • Скрутити. Вийде куля. Відправити назад в посуд. Вкрити пакетом.
  • Через півтори години помісити і знову вкрити на годину.
  • Скрутити куля. Помістити на деко. Залишити на 17 годин. Температура не повинна перевищувати 20 гр.
  • Якщо не вистачило часу піднятися, залишити ще.
  • Взяти ніж, надрізати тісто.
  • Духовку прогріти до 250 гр.
  • Поставити деко.
  • Готувати п’ять хвилин.
  • Зменшити до 220 гр.
  • Запікати півгодини.
  • Загрузка...

    З сиром в духовці

    Дуже ароматний, хрусткий хлібець.

    Інгредієнти:

    • батон хліба – 1 шт. з висівками;
    • масло – 75 г вершкового;
    • петрушка – 3 гілки;
    • сир – 100 г чеддера;
    • часник – 1 зубок.

    Приготування:

  • Промити петрушку. Висушити. Нарубати.
  • Очищений зубок порубати.
  • Розм’якшене Масло використовувати. Перемішати з часничком і зеленню.
  • Зробити в батоні надрізи в півтора сантиметра. Повністю розрізати не можна.
  • Помістити начинку в розрізи.
  • Натерти сир. Посипати у кожен розріз.
  • Взяти фольгу. Загорнути. Прибрати в духовку.
  • Духова шафа 200 гр.
  • Час – чверть години.
  • Цільнозерновий хліб

    Найкорисніший вид хліба. Добре підходить для тих, хто приділяє увагу фігурі.

    Інгредієнти:

    • борошно – 620 г цільнозернового;
    • сіль морська – 3 г;
    • вода кип’ячена – 250 г тепла;
    • цукор-пісок – 5 м;
    • дріжджі – 3 ч. ложечки.

    Приготування:

  • Помістити у воду дріжджі. Посолити.
  • Насипати цукор. Перемішати.
  • Засипати борошно (більше половини).
  • Замісити.
  • Вкрити пакетом.
  • Відставити на півтори години. Місце повинно бути тепле.
  • Після того, як маса зросла, засипати залишок борошна.
  • Вимісити.
  • Промазати Маслом форму.
  • Викласти заготовку.
  • Вкрити пакетом.
  • Дати ще годину часу.
  • Духову шафу необхідно виставити на 200 гр.
  • Поставити форму.
  • Почекати 2/3 години.
  • На молоці

    Порадуйте сім’ю натуральним, без домішок хлібцем, приготувавши ніжну, повітряну, ароматну випічку.

    Інгредієнти:

    • дріжджі – 10 г сухих;
    • цукор – 1 ст. ложка;
    • олія соняшникова;
    • молоко коров’яче – 300 мл;
    • борошно – 430 г;
    • сіль – пів ст. ложки;
    • яйце – 1 куряче.

    Приготування:

  • У підігріте молоко всипати сіль. Додати цукор. Влити яйце.
  • Перемішати.
  • Засипати дріжджі. Перемішати.
  • Помістити борошно. Замісити.
  • Вкрити плівкою. Прибрати на батарею. Витримати. Знадобиться близько двох годин.
  • Обім’яти.
  • Перемістити у форму, яку промазали маслом.
  • Виставити 180 градусів духовці.
  • Готувати до золотистого кольору.
  • Коли приготується хліб, охолоджувати слід поступово, наприклад, прикривши рушником. Не можна поміщати в холод, від цього м’якуш стане липким. Розрізати тільки після повного остигання.

    Прискорений спосіб в духовці

    Жодна магазинна буханець не зможе замінити домашню випічку. У зв’язку з зайнятістю, багато господинь бояться пробувати готувати хліб вдома. Але можна витративши мінімум часу, приготувати м’яку повітряну випічку.


    Інгредієнти:

    • борошно – 320 г пшенична;
    • вода – 210 мл тепла;
    • цукор – 1 ч. ложка;
    • сіль морська – пол ч. ложки;
    • олія – 30 мл оливкової;
    • дріжджі – 1 ч. ложка сухі.

    Приготування:

  • Всі сипучі продукти засипати в піалу.
  • Перемішати.
  • Залити водою і маслом.
  • Вимісити. Якщо знадобиться, підсипте борошно.
  • Вийде еластична заготовка, яка не буде прилипати до поверхні.
  • Вкрити плівкою.
  • Відставити.
  • Коли обсяг змінився в три рази, обім’яти. Відбудеться це через півгодини.
  • Скрутити у формі батона. Надрізати.
  • Помістити на деко на півгодини.
  • Збризнути водою.
  • Перемістити в духовку.
  • Режим 200 гр.
  • Через півгодини поверхню виробу покриється золотою скоринкою. Сміливо діставайте.
  • З кукурудзяної і пшеничної муки

    Це сонячна випічка з дивовижним ароматом і ідеальної пористою структурою.

    Інгредієнти:

    • борошно – 250 г пшенична;
    • масло – 1 ч. ложка;
    • борошно – 150 г кукурудзяна;
    • дріжджі – 1 ч. ложка сухих швидкої дії;
    • яйце – 1 шт.;
    • молоко – 250 мл теплого;
    • цукор – 2 ч. ложки;
    • сіль – 1 ч. ложка;
    • масло – 1 ч. ложка вершкового.

    Приготування:

  • Всипати цукор в ємність.
  • Підсолити.
  • Помістити дріжджі.
  • Влити масло, заздалегідь розтоплене.
  • Потім молоко.
  • Перемішати, все має розчинитися.
  • Влити яйце. Розмішати.
  • Засипати борошно.
  • Вимісити. Вкрити плівкою.
  • Почекати годину.
  • Збільшену масу пом’яти. Якщо знадобиться, присипте борошном.
  • Помістити у форму, заздалегідь змащену маслом.
  • Духовку нагріти 195 гр.
  • Перемістити форму.
  • Готувати півгодини.
  • З додаванням дріжджів

    Порадуєте рідних і здивуйте гостей за святковим столом ароматною, смачною випічкою з мінімальним вмістом продуктів.

    Інгредієнти:

    • дріжджі – 1 ч. ложка сухих;
    • вода – 350 мл тепла;
    • сіль – 10 г;
    • борошно – 500 г пшенична.

    Приготування:

  • Влити в піалу воду (60 мл).
  • Всипати дріжджі. Розчинити.
  • Залити рідиною, що залишилася.
  • Підсолити. Перемішати.
  • Змішати з борошном.
  • Вийде липка маса. У неї не можна сипати борошно!
  • Набратися терпіння і вимішувати, розтягуючи в різні сторони. Тісто має увібрати в себе більше кисню.
  • Коли нарешті воно стане гладким, скачати кулю.
  • Вкрити.
  • Відставити на пару годин.
  • Коли виросте, вимісити.
  • Прибрати в форму, промазану маслом.
  • Встановити в духовку (180 гр.).
  • Через 2/3 години дістати.
  • Домашній хліб бородінський

    Приготувавши цей варіант, отримаєте насичений смак і аромат знайомої випічки.

    Інгредієнти:

    • борошно (2 сорт) – 170 р пшенична;
    • сіль морська – 1 ч. ложечка;
    • борошно – 310 г житнього;
    • солод житній – 4 ч. ложки;
    • мед – 2 ч. ложки натурального;
    • олія соняшникова – 2 ч. ложки;
    • дріжджі – 15 г пресованих;
    • кмин – 1 ч. ложка;
    • вода – 410 мл;
    • коріандр – 2 ч. ложки.

    Приготування:

  • Для заварювання солоду: залити його окропом (150 мл).
  • Розмішати. Відставити. Він має повністю охолонути.
  • В іншу піалу налити теплу воду (150 мл), влити мед. Дріжджі розкришити і перемішати.
  • Через чверть години маса збільшиться в об’ємі.
  • Тепер знадобиться висока ємність. Засипати борошно. Підсолити. Розмішати.
  • Влити дріжджову воду. Помістити солод, який заварився. Долити решту води.
  • Додати соняшникову олію. Вимішати.
  • Вкрити. Відставити в тепло.
  • Через півтори години прибрати в форму.
  • Присипати кмином, потім коріандром. Злегка втиснути.
  • Настояти 2/3 години.
  • Духовка 180 гр.
  • Помістити форму.
  • Готувати близько години.
  • Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...