12 рецептів на Хеллоуїн – дуже страшне меню!

Рецепти на Гелловін повинні бути такими ж оригінальними і моторошнуватими, як і весь свято. Сьогодні відомо багато варіантів і гарячих страв, закусок і десертів, які стануть ідеальним доповненням для обговорюваного заходи. Головна їх особливість полягає, звичайно ж, в лякаючому оформленні.

Дуже «страшна» Гарбуз на Хелловін своїми руками

Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 невелика;
  • змішаний м’ясний фарш – 150 – 170 г;
  • моркву і цибулю – по 1 шт.;
  • часник – за смаком;
  • твердий сир (в тертому вигляді) – 3 десертні ложки;
  • сіль;
  • сметана;
  • універсальна приправа для фаршу;
  • маслини, копчений сир «косичка».

Приготування:

  • Зрізати з овоча верхівку. Ложкою витягнути м’якоть.
  • Одержаний «горщик» присипати сіллю.
  • Фарш повторно пропустити через м’ясорубку з овочами (в тому числі і витягнутої гарбузової м’якоттю), часником, сіллю і приправою.
  • Отриману начинку обсмажити до напівготовності. Змішати зі сметаною.
  • Викласти масу у «горщик» з гарбуза.
  • Все закрити залишилася «кришкою». Загорнути в пакет для запікання.
  • Готувати в духовці 35 хвилин при 210 градусах.
  • Прибрати «кришечку» і засипати все сиром.
  • Залишити в духовці ще на 5 хвилин.

На готової гарбузі ножем можна вирізати моторошнувату мордочку. Зробити зуби, очі, ніс. Можна використовувати кетчуп, зображає сліди крові. З копченого сиру легко зробити павутину, а з маслин – вирізати павуків. Всі ці їстівні аксесуари також слід розташувати на столі.

Оригінальні тарталетки з рікоттою

Інгредієнти:

  • вафельні тарталетки – 8 шт.;
  • яєчні білки – 4 шт.;
  • Рікотта – 2/3 ст.;
  • сіль, італійські трави;
  • маслини.

Приготування:

  • Сир добре розім’яти, змішати з сіллю і травами.
  • Окремо збити до піків (щільних) білки з сіллю.
  • З’єднати яйця з сиром. Робити це потрібно гранично акуратно, щоб маса не осіла.
  • Наповнити сумішшю тарталетки (до самого кінця).
  • Відправити заготовки на кілька хвилин у духовку, щоб вони лише злегка підрум’янилися.

З маслин на поверхні закуски «намалювати» моторошнуваті мордочки.

Печиво «Пальці відьми»

Інгредієнти:

  • першосортна борошно – 2,5 повних склянки;
  • масло – 1 пачка;
  • цукор – 1 повний стакан;
  • пекарський порошок – 1 ч. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – пучку;
  • джем червоного кольору – 2 десертні ложки;
  • гарбузове насіння або мигдаль – для прикраси.

Приготування:

  • Масло, заздалегідь розм’якшене просто на столі, збити з цукром. Ввести в масу яйця.
  • Додати всі сипучі компоненти. Перемішати.
  • Вийшло гладке тісто прибрати в пакет і в прохолоду на півгодини.
  • Зліпити з підготовленої маси «пальці» зі згинами в потрібних місцях. З гарбузового насіння/мигдалю зробити нігті, приклеївши їх на джем.
  • Запікати печиво 20 – 25 хвилин при середній температурі.

Таке частування стане відмінним варіантом для десерту дуже страшного меню.

Піца «Дракула» на Хеллоуїн

Інгредієнти:

  • готове листкове тісто – 200 – 250 м;
  • Моцарелла – 450 г;
  • кетчуп – 8 десертних ложок;
  • синій цибуля – 1 головка;
  • салямі – 8 скибочок;
  • маслини – 2 шт.;
  • салатний перець – по 1 шт. жовтого і зеленого кольору;
  • базилік.
Дивіться також:  Шоколадна глазур з шоколаду – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Приготування:

  • З листкового тіста вирізати 2 пласта у вигляді «осіб» Дракули. З загостреними подбородками і великими вухами.
  • Промазати основи кетчупом. Покрити подрібненої Моцарелою, кубиками перців двох видів, посіченому цибулею. Додати базилік.
  • З салямі вирізати волосся, очі та посмішки. Розташувати їх поверх начинки.
  • Зіниці зробити з маслин. Зуби, брови і інші дрібні деталі особи – з перців двох кольорів.
  • Навколо очей розташувати півкільця синього лука.

Запікати піцу до майбутнього Halloween 20 хвилин при середній температурі.

Швидка закуска з крекерів

Інгредієнти:

  • солодкі крекер круглої або овальної форми – 100 – 150 г;
  • вершковий м’який сир – 50 – 80 г;
  • полуниця – 5 – 6 шт.;
  • виноград зеленого/синього кольору – 12 шт.;
  • родзинки/шоколадні краплі – за смаком.

Приготування:

  • Всі солодкі крекери промазати вершковим сиром.
  • На засадах будуть викладатися особи різних моторошнуватих персонажів з додаткових солодких інгредієнтів.
  • Наприклад, зробити Дракулу допоможе шматочок полуниці (рот), додаткова порція сиру (ікла), ізюм (очі), темний виноград (зачіска і вуха).
  • Для мумії на печиво викладаються смужки сиру одна на іншу. А також шматочок темного винограду та полуниці (обличчя і очі, що визирають з-під пов’язки).
  • Франкенштейн викладається з шматочків винограду двох кольорів і родзинок.

За таким же принципом можна створювати особи будь-яких монстрів, включивши фантазію.

Меренги-привиди

Інгредієнти:

  • білки свіжих сирих яєць – 4 шт.;
  • цукровий пісок – 1 повний стакан;
  • якісний гіркий шоколад – 40 р.

Для приготування такого незвичайного десерту до свята потрібно взяти дуже свіжі і добре охолоджені яєчні білки. З інших меренги просто не вийдуть.

Приготування:

  • Білки необхідно збити міксером/блендером до отримання густої піни білосніжного кольору.
  • В пишну масу потрібно поступово ввести весь цукровий пісок. Це робиться в три прийоми. Після останньої порції солодкої міксер/блендер переключається на саму мінімальну швидкість. Цукрові крупинки не повинні встигнути повністю розчинитися.
  • Деко потрібно застелити дуже якісної пергаментним папером, до якої точно не будуть прилипати вже готові солодощі.
  • На покриття видавити за допомогою кондитерського мішка «тельця» майбутніх привидів з солодкої маси. Зробити це можна і звичайною ложкою, але вийде менш акуратно. Зверху на заготовках потрібно зробити довгий гострий кінчик.
  • Випікати бісквіт при 100 градусах 55 хвилин. Готові солодощі повинні вийти хрусткими і крихкими.

Залишається розтопити гіркий шоколад на водяній бані і з його допомогою «оживити» меренги у вигляді привидів, домалювавши їм очі і роти.

Фаршировані яйця-павуки на Хеллоуїн

Інгредієнти:

  • заздалегідь зварені яйця – 8 шт.;
  • класичний, без добавок, майонез – 2 десертні ложки;
  • консервований тунець або інша риба – 50 – 70 г;
  • оливки/маслини – 16 шт.

Приготування:

  • Готові яйця повністю остудити, почистити і порізати половинками.
  • Витягти варені жовтки. Розім’яти їх з рибою і соусом. Можна за смаком додати сіль і ароматні трави.
  • Отриманою сумішшю наповнити отвори в половинки яєць.
  • Кожну оливку розрізати навпіл. З однієї частини викласти на яєчні заготовки тіло майбутнього павучка, із другої вирізати лапки і розподілити поруч.
Дивіться також:  Торт Рижик – 7 рецептів в домашніх умовах

Вийшло блюдо прикрасити по своєму смаку. Наприклад, просто засипати половинки яєць подрібненою зеленню.

Спагетті в болгарському перці

Інгредієнти:

  • спагетті – 1 упаковка;
  • м’ясистий солодкий болгарський перець – 4 шт.;
  • будь фарш – 200 – 250 м;
  • цибуля – 1 головка;
  • часник і стручок чилі за смаком;
  • сіль і спеції;
  • кетчуп – 8 десертних ложок.

Приготування:

  • Макаронні вироби зварити до готовності.
  • Цибулю з часником і чилі засмажити до рум’яності. Додати м’ясо.
  • Коли фарш буде повністю готовий, посолити його, додати спеції, кетчуп.
  • Томити масу ще пару хвилин, а потім додати спагетті. Все добре перемішати.
  • З перців зрізати верхівки-кришечки. Збоку вирізати рот і очі.
  • Наповнити овочі начинкою з спагетті і м’яса.

Закрити фаршировані перці «кришечками». При цьому частина макаронних виробів повинна звисати вниз. Подати частування гостям.

Десерт «Вампір»

Інгредієнти:

  • свіжа полуниця – 500 – 550 г;
  • цукровий пісок – 200 – 250 м;
  • желатин – 2 малий. ложки;
  • крижана вода – 1 повний стакан.

Приготування:

  • Висипати желатин в підходящу ємність. Дуже важливо використовувати якісний продукт. Залити сухий інгредієнт крижаний кип’яченою водою.
  • Ягоди ретельно почистити, промити.
  • Всі плоди висипати у велику каструлю для варення і розчавити товкачиком.
  • Залити пюре чистою водою, щоб вона повністю покрила ягоди і виявилася приблизно на 3 пальці вище їх рівня.
  • Помішуючи, триматися масу на вогні до закипання. Після варити ягоди на самому повільному вогні 5 – 6 хвилин.
  • Отриману масу злегка остудити. Процідити через кілька шарів марлі або використовувати для цього сито.
  • Додати желатин і кип’ятити суміш до повного розчинення набряклого у холодній воді продукту.
  • Дати отриманої маси злегка охолонути. Розлити її в порційні формочки. Відправити в холодильник до застигання.
  • Щоб легко витягти такий десерт на Хеллоуїн з форми, ємність потрібно на кілька секунд опустити в холодну воду.

Зверху прикрасити ласощі мармеладними вампірської зубами. Дуже цікаво подавати його і в ємностях, що імітують медичні пакети для переливання крові. Вони продаються в магазинах з товарами для організації вечірок.

«Страшні» гамбургери на Хеллоуїн

Інгредієнти:

  • будь змішаний м’ясний фарш – 300 – 350 г;
  • м’які круглі булочки для гамбургерів – 4 шт.;
  • жовтий легкоплавкий сир – 4 шматочка;
  • будь-яка суміш спецій для гамбургерів – за смаком (бажано, щоб у ній був чебрець і орегано);
  • кетчуп, сіль, олія;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • У зручній мисці з’єднати сирий фарш змішаний (наприклад, свинина з яловичиною), спеції та сіль. Додати яйце. Все добре перемішати.
  • Зліпити з отриманої маси тонкі котлети. Обсмажити до готовності на ретельно розігрітому маслі. Готові котлети на пару хвилин відправити на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир. Їх повинно вийти 8 штук.
  • Булочки розділити на дві частини і злегка підрум’янити в духовій шафі. За цей час вони повинні стати трохи хрусткими.
  • На кожну половинку булочки викласти по біфштексу. Покрити м’ясо сирними пластинками, попередньо вирізавши в них моторошнуваті пики.
Дивіться також:  Випічка на швидку руку — 20 рецептів до чаю

Доповнити частування кетчупом. Для прикраси можна використовувати і будь-які свіжі овочі, зелень.

Монстри з попкорну

Інгредієнти:

  • готовий пишний попкорн – 200 – 250 м;
  • класичні іриски без добавок – 350 – 400 г;
  • вершкове масло – половина стандартної пачки;
  • будь-які невеликі круглі цукерки – 50 р.

Приготування:

  • Відправити попкорн у велику глибоку миску. Замість нього можна використовувати кукурудзяні палички. Головне, щоб вони були щільні і хрусткі, а не розсипчасті.
  • У невеликій каструльці на повільному вогні розтопити все вершкове масло. Додати до нього іриски. Помішуючи, залишити інгредієнти на плиті, поки вони не перетворяться в однорідну, злегка тягучу масу.
  • Отриманою сумішшю (гарячої) залити попкорн або кукурудзяні палички.
  • Перемішати продукти в мисці руками. Для зручності попередньо варто надіти рукавички.
  • Сформувати з маси кілька конусів середнього розміру (щоб у подальшому їх було зручно їсти).
  • Отримані заготовки викласти на велику тарілку або деко, покритий пергаментом.
  • Поки суміш ще липка, закріпити на ній цукерки, імітують очі. Можна придбати для цього спеціальні драже, які легко знайти в спеціалізованих магазинах для кондитерів.
  • Відправити одержані забавних монстрів у прохолодне місце.

Коли десерт застигне, можна подавати до чаю.

Солодкі «очі» на Halloween

Інгредієнти:

  • солодкі круглі або овальні крекери – 100 – 120 г;
  • шоколадна паста – 3 десертні ложки;
  • арахісова паста – 3 десертні ложки;
  • солодкий сирний сир – 3 десертні ложки;
  • джем – 3 десертні ложки;
  • шоколадні краплі – 2 десертні ложки;
  • банан – 1 шт.;
  • кориця – пара пучок.

Приготування:

  • Частина крекерів промазати обраним фруктовим/ягідним джемом.
  • Інші покрити шоколадною пастою.
  • Залишилися намазати арахісової пастою.
  • На крекери-основи викласти «білки» очей, зробивши їх з кружечків банана або сирного сиру.
  • «Зіниці» зробити з шоколадних крапель. Можна просто капнути на «білки» розтопленої шоколадкою.
  • За бажанням, зверху присипати отримані солодкі «очі» корицею.

Приготувати цілу тарілку такого десерту і подати його до святкового столу.

Складаючи список їжі на Хеллоуїн, варто подбати про гарячих і холодних закусках, про основному блюді і, звичайно, про десерт. Якщо жоден із запропонованих вище варіантів господині не сподобався, можна придумати і свої власні. Проте бажано все-таки використовувати для приготування одного з них гарбуз – головний символ обговорюваного свята.