13 рецептів новорічних салатів на святковий стіл

Новорічний стіл – складне випробування для господині, доводиться фантазувати, щоб приготувати що-небудь яскраве і апетитне з консервованих, варених або копчених продуктів. Найбільше труднощів доставляють закуски. У кожній родині свої традиції: хто-то з року в рік користується перевіреними рецептами новорічних салатів, хто любить експериментувати.

Класичний «Олів’є» на новий рік

Жоден святковий новорічний стіл не обходиться без цього хіта радянських часів. Йому однаково ради на студентській вечірці, корпоративі або на домашньому торжестві.

Інгредієнти:

  • відварені овочі: картоплю і моркву;
  • зварені круто яйця;
  • варене м’ясо або курка, в студентському варіанті – ковбаса;
  • пікантні огірки, солоні або мариновані;
  • зелений горошок;
  • цибуля;
  • зелень;
  • майонез для заправки.

Всі відварені продукти повинні бути холодними.

  • Інгредієнти нарізати дрібно, кубиками розміром з горошину, щоб у салату вийшла приємна текстура.
  • Цибулю зазвичай використовують червоний салатний, він не гірчить. Звичайний лук після нарізки потрібно обшпарити окропом, щоб смак його був менш різкий. Як варіант, можна заздалегідь його замаринувати ложкою оцту. Так салат отримає приємну гостроту. Часто господині зовсім відмовляються від цибулі, так як цей компонент сильно скорочує термін зберігання страви.

Щоб оживити традиційний рецепт, в «Олів’є» додають свіжий огірок або свіже яблуко з крапелькою лимонного соку.