13 рецептів тортів в домашніх умовах

Кожному зрідка хочеться порадувати себе смачним домашнім тортом і вразити гостей найкращим десертом. Звичайно, простіше піти в магазин і купити готове ласощі. Пропонуємо поповнити навички кращими рецептами тортів в домашніх умовах, які з легкістю зможе приготувати кожна господиня.

Торт «Наполеон» в домашніх умовах

Це найбільш часто зустрічається десерт на багатьох святах, який був особливо поширений у часи Радянського Союзу.

Інгредієнти:

  • згущене молоко – банку;
  • цукор – 25 г;
  • вершкове масло – 400 г м’яке;
  • маргарин – 420 г;
  • вода – 210 мл;
  • борошно – 850 р.

Приготування:

  • Маргарин порубати. Влити воду і засипати борошно. Підсолодити і присолити. Вимісити. Охолодити.
  • Влити згущене молоко в вершкове масло. Включити міксер на максимум. Збити.
  • Розрізати тісто на дев’ять частин. Кожну розкачати окремо. Пласти повинні бути дуже тонкими. Запікати кожен по п’ять хвилин. Режим 180 градусів. Так як готові пласти дуже крихкі і ніжні, діставати їх треба акуратно.
  • Промазати пласт, укрити наступним. Так повторювати поки заготовки не закінчаться. Один корж необхідно подрібнити в крихту. І обсипати готовий десерт зі всіх сторін.

З печива без випічки

Використовуючи прості продукти можна приготувати чудовий за смаковими якостями десерт.

Інгредієнти:

  • цукор – 100 г;
  • сир – 280 м;
  • пісочне печиво – 310 г;
  • вода – 75 мл;
  • желатин – 1 ст. ложки;
  • сметана – 260 мл

Приготування:

  • Залити желатин водою. Настояти. Прогріти.
  • У сметанний продукт насипати цукор. Приєднати сир. Збити. Влити желатинову масу. Розмішати.
  • Викласти у форму шаром печиво. Залити частиною крему. Викласти печиво. Розподілити крем. Накрити печивом і вилити залишився крем. Відправити в холод застигати.

Рецепт смачного печінкового торта

Це страва підходить до будь-якого приводу. Виходить красиве, ситне і апетитне ласощі.

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 550 г;
  • перець;
  • яйця – 1 шт.;
  • сіль;
  • сметана – 0,5 гуртки;
  • петрушка – 40 г;
  • борошно – 0,5 гуртки;
  • цибуля – 4 шт.;
  • часник – 3 зубки;
  • соняшникова олія;
  • морква – 5 шт.;
  • майонез – 270 мл

Приготування:

  • Промити і просушити субпродукт. Подрібнити. Для цих цілей підійде м’ясорубка або блендер.
  • Влити яйце. Додати борошно. Залити сметаною. Підсолити і посипати перцем. Збити. Вийде густуватий маса, як на оладки.
  • Випекти млинці на прогрітій сковороді з маслом.
  • Нашаткувати цибулю. Натерти морквину. З’єднати і прожарити на сковорідці з додаванням масла. Часникові зубчики подрібнити і змішати з майонезом. Нашаткувати зелень.
  • Збирати шарами: блін, майонезний соус, зажарка, зелень. Готовий печінковий торт настояти ніч в холоді.

«Червоний оксамит»

Чудовий червоний колір коржів підкорив весь світ. Пропонуємо приготувати відоме ласощі на своїй кухні.

Інгредієнти:

  • оцет – 1 ч. ложка;
  • цукор – 390 г;
  • вершкове масло – 110 г м’яке;
  • морська сіль – 0,5 ч. ложки;
  • какао – 2 ст. ложки;
  • рослинне масло – 240 мл;
  • яйце – 5 шт.;
  • кефір – 240 мл;
  • борошно – 340 г;
  • сода – 1 ч. ложка;
  • ванільний екстракт – 1 ч. ложка;
  • червоний харчовий барвник – 2 ч. ложки гелевого або 3 ст. ложки сухого.

Просочення:

  • сир «Філадельфія» (вершковий) – 450 г;
  • молоко – 2 ст. ложки;
  • сир маскарпоне – 220 г;
  • ванільний екстракт – 2 ч. ложки;
  • цукрова пудра – 320 г;
  • вершкове масло – 110 г м’яке.

Приготування:

  • Помістити в чашу від міксера вершкове масло. Збити. Засипати цукор. Розмішати. В суміші утворюються грудочки. Так і повинно бути.
  • Влити рослинне масло. Збити. Насипати ванільний екстракт і влити жовтки. Збити. Налити кефір продовжуючи збивати.
  • У налити оцет барвник. Перемішати. В какао насипати соду. Підсолити. Додати борошно. Розмішати. Змішати всі підготовлені продукти. Влити злегка збиті білки і розмішати.
  • Випекти три коржі. Якщо є три однакові форми, то можна приготувати одночасно. Якщо ні, то доведеться випікати по черзі. Запікати півгодини. Режим 175 градусів духовий печі. Остудити.
  • Для приготування крему продукти повинні полежати пару годин поза холодильника. Збити масло. Помістити Філадельфію, слідом Маскарпоне. Збити. Насипати цукрову пудру. Додати екстракт ванілі. Влити молоко. Збити. Розділити на три частини.
  • Промазати бісквіт. Викласти на нього другу частину. Промазати. Накрити третім. Залишилися кремом за допомогою шпателя обмазати всю поверхню десерту.
  • Торт червоний оксамит можна зберігати сім діб.

Загрузка...

Бісквітна випічка

Найпоширеніший варіант – бісквітний торт. Готувати можна кожен раз новий крем для торта, створюючи нові кулінарні шедеври.

Інгредієнти:

  • борошно – 110 г;
  • сметана – 420 мл;
  • лимонний сік – 4 краплі;
  • яйце – 4 шт.;
  • цукор – 130 г;
  • сіль;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • цукрова пудра – 140 р.

Приготування:

  • Білки помістити в холодильник і потримати годину. Капнути сік. Підсолити. Збити. Насипати половину пудри. Збити.
  • Залишився кількість пудри відправити до жовтків. Збити. Обидві маси повинні вийти повітряними.
  • У масу з жовтків насипати борошно. Посипати розпушувачем. Перемішати. Ввести білкову масу.
  • Викласти у форму. Запікати півгодини. Рекомендований режим духовий печі 180 градусів.
  • Охолодити і розрізати. Має вийти три частини.
  • У сметану насипати цукор. Збити. Промазати кожну частину і викласти один на одного.

Медове ласощі

Дотримуючись правильні пропорції, можна приготувати чудовий торт.

Інгредієнти:

  • сода – 1 ч. ложка;
  • цукровий пісок – 200 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • сметана – 500 мл;
  • цукровий пісок – 200 г для крему;
  • борошно – 520 г;
  • мед – 45 р.

Приготування:

  • В цукор влити мед. Перемішати.
  • Додати яйця і засипати борошном. Насипати соду. Замісити. Розрізати на сім частин. Розкачати як можна тонше.
  • Запікати в духовій печі до коричневого забарвлення. Режим 215 градусів.
  • Дістати і відразу обрізати до потрібної форми. Обрізки відкласти. Так повторити з усіма частинами.
  • Засипати цукор в сметану. Збити. Отриманою масою промазати кожну випечену частина і викласти один на одного. Обмазати повністю заготівлю кремом. Подрібнити обрізки, і обсипати торт.

Млинцевий торт з заварним кремом

Заварний крем перетворює всі види коржів дивовижні торти. Пропонуємо перетворити звичайні млинці в чудове ласощі, яке замінить сніданок і послужить чудовим перекусом в школі або на роботі.

 

Інгредієнти:

  • цукор – 3 ст. ложки;
  • вершкове масло – 50 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • какао – 1 ст. ложка;
  • борошно – 2 гуртки;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • молоко – 2 гуртки;
  • вода – 1 склянка;
  • сода – 0,5 ч. ложки.

Крем:

  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • молоко – 2 гуртки;
  • цукор – 1,5 гуртки.

Приготування:

  • Цукор насипати соду. Влити яйця. Підсолити. Залити водою. Прогріти молоко і влити половину полкружки. Засипати борошно. Розмішати. Залити молоко, що залишилося. Збити. В половину готової маси насипати какао. Перемішати. Другу залишити білою.
  • Промазати маслом сковорідку. Нагріти. Випекти млинці.
  • Кожен готовий млинець промащувати вершковим маслом і укладати один на одного. Випікайте по черзі білий і шоколадний, щоб вийшла різнобарвна гірка.
  • Кухоль цукру залити кухлем молока. Прогріти.
  • Змішати яйця з борошном і половиною гуртки цукру. Перемішати і залити кухлем молока. Грудки необхідно розбити. Залити в гаряче солодке молоко. Вливати треба малими порціями і постійно заважати. Закип’ятити. Остудити.
  • Промазати кремом готові млинці. Прикрасити за бажанням.

Щоб смакові якості торта розкрилися повністю, рекомендується помістити його в холодильник і настояти мінімум 3 години.

Десерт «Три шоколаду»

Останнім часом десерт придбав величезну популярність. Розкриємо секрети приготування дивно смачних ласощів.

Інгредієнти для коржа:

  • цукровий пісок – 65 г;
  • вершки – 110 мл;
  • ваніль – 1 ч. ложка екстракту;
  • борошно – 120 г;
  • розпушувач – 11 г;
  • яйця курячі – 4 шт.;
  • масло – 110 г м’яке вершкове;
  • шоколад – 110 г;
  • лікер, можна застосовувати Бейліз або будь схожий – 45 мл;
  • цукор – 110 г для білків.

Глазур:

  • масло – 45 г вершкове;
  • шоколад – 90 р.

Для мусу:

Інгредієнти Мус молочний шоколад Мус чорний шоколад Мус білий шоколад
вершки (33%) 330 мл 330 мл 330 мл
молоко 65 мл 65 мл 65 мл
масло (вершкове) 35 г 35 г 35 г
шоколадка 230 г молочної 230 г чорної 230 г білої
желатин 10 г 9 г 12 р
лікер (Бейліс) 45 мл 45 мл 45 мл

Приготування:

  • Імпульсно В СВЧ-печі розтопити шоколад. Остудити. Підсолодити масляний шматок і збити. Залити шоколад. Збити. Маса потрібна пишна. Залити 4 жовтки. Посипати ваніллю. Збити. Посипати розпушувачем. Розмішати. Посипати борошном. Розмішати.
  • Обсяг цукру для білків висипати в білки і збити. Перекласти в шоколадну масу. Розмішати. Перемістити у форму і запекти. Діаметр форми – 23 сантиметри. Знадобиться півгодини і температура 160 градусів. Остудити. Бажано дати відлежатися добу під рушником. Якщо немає часу, відправити в морозилку на півгодини.
  • Помістити корж в кільце роз’ємне. У вершки влити лікер. Перемішати і просочити бісквіт. Помістити в морозильну камеру разом з кільцем.
  • Тепер підійшла черга чорного мусу. В молоко засипати желатин. Перемішати і відставити. Маса повинна розбухнути. Після чого розігріти в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі.
  • Розтопити шоколад і вершкове масло. Залити желатин. Розмішати. Намагайтеся щоб температура змішуються продуктів була однакова. Остудити. Додати Бейліз і перемішати.
  • Збити вершки. Залити підготовлену суміш. Розмішати лопаткою. Залити на корж. Відправити в холодильне відділення.
  • Мус з білим і молочним шоколадом готується так само, як і чорний.
  • Коли залитий мус застиг, полити мусом з молочного шоколаду. Відправити застигати.
  • Приготувати залишився мус і залити десерт. Залишити до застигання.
  • Розтопити компоненти для глазурі. Видалити кільце з десерту. Прикрасити.

Частування «Зебра»

Цікавий окрас коржів буде приємною несподіванкою при розрізуванні ласощі. Крем на основі сметани ідеально підходить для зебри, але за бажанням можна просочувати будь-яким іншим кремом.

Інгредієнти:

  • сода – 1 ч. ложка;
  • какао – 3 ст. ложки;
  • борошно – 2 гуртки;
  • сметана – 200 мл;
  • яйце – 4 шт.;
  • цукор – 0,5 гуртки в крем;
  • цукор – 1 склянка;
  • сметана в крем – 1 склянка;
  • оливкова олія – 100 мл

Глазур:

  • вершкове масло – 55 г;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • сметана – 3 ст. ложки;
  • какао – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Підсолодити яйця. Перемішати. Ввести соду. Залити масло, слідом сметану.
  • Збити. Посипати борошном. Розмішати. В одну частину додати какао. Другу частину тіста залишити білою.
  • Підготувати дві великі ложки та спеціальну форму (бажано роз’ємну). Зачерпнути білу масу. Помістити в центр форми. Потім залити темне тісто. Чергувати поки обидві маси не закінчаться.
  • Помістити в прогріту духову піч і потримати 45 хвилин. Режим 200 градусів.
  • У сметану (обсяг для кремової маси) насипати цукровий пісок і збити.
  • Охолодити корж. Розрізати. Необхідно три пласта. Промазати кремовою масою і викласти один на одного.
  • Розтопити масло в сотейнику, влити сметану. Насипати какао і цукровий пісок. Розмішати і варити до густоти. Вмочити силіконову кисть в шоколад і промазати зібраний десерт.

Простий торт без випічки

Не всім подобається стояти годинами біля плити і стежити щоб не згоріли коржі. Пропонуємо швидкий десерт, не вимагає випічки.

Інгредієнти:

  • круглі вафельні коржі – упаковка;
  • згущене молоко – банку;
  • подрібнені горіхи – 130 г;
  • шоколадна плитка – 1 шт.

Приготування:

  • У згущене молоко насипати горіхи. Промазати коржі. Сформувати торт.
  • Розтопити в НВЧ-печі шоколадку. Промазати поверхню десерту. Настояти 5 годин.

Дуже смачний торт «Панчо»

Пропонуємо самий смачний, традиційний метод приготування.

Інгредієнти:

  • цукор – 1,5 гуртки;
  • сметана для крему – 3 гуртки;
  • цукор в крем – 1 склянка;
  • какао – 40 г;
  • борошно – 3 гуртки;
  • сметана – 1,5 гуртки;
  • шоколадна плитка для глазурі – 1,5 шт.;
  • яйця – 5 шт.;
  • сода – 2 ч. ложки гашеного.

Приготування:

  • Компоненти для крему змішати і збити.
  • Складові для тіста з’єднати і збити. Випекти два бісквіта. Режим духовий печі 200 градусів. Час – півгодини. Охолодити.
  • Один корж розрізати вздовж і промазати шаром крему, а другий нарізати на кубики.
  • Наколоти виделкою кубик. Вмочити в крем. Помістити на блюдо. Повторити процес з усіма шматками, викладаючи їх гіркою.
  • Розтопити шоколадну плитку. Полити торт.

Торт «Мурашник»

Цікава, красива гірка прикрасить ваше свято. Рекомендується пропускати тісто через м’ясорубку або порвати руками на дуже дрібні шматочки.

Інгредієнти:

  • згущене молоко – банку варена;
  • цукор – 110 г;
  • борошно – 700 г;
  • сметана – 200 мл;
  • сода – 0,5 ч. ложечки гашене;
  • сіль – щіпка;
  • олія – 200 г вершкове.

Приготування:

  • Розтопити маргарин. Підсолодити. Додати соду. Влити сметанний продукт. Підсолити. Насипати борошно. Замісити.
  • Включити м’ясорубку. Помістити тісто. Прокрутити. Викласти на деко. Випікати, поки тісто не стане золотим. Дістати, пересипати у високу миску і розім’яти товкачиком. Сильно подрібнювати не треба, повинні бути маленькі шматки, але не крихта. Подрібнювати потрібно швидко, щоб не охололо. Духова шафа повинен бути прогрітий до 185 градусів.
  • Помістити згущене молоко і дуже швидко розмішати. Сформувати. Повинна вийти гірка.

Торт «Прага»

Головна умова ідеального десерту – якісні продукти.

Інгредієнти:

  • згущене молоко – 120 мл;
  • яйце – 6 шт.;
  • борошно – 120 г;
  • вершкове масло для глазурі – 50 г;
  • абрикосовий джем – 50 г;
  • цукор – 150 г;
  • жовток – 1 шт.;
  • какао – 35 г;
  • шоколад – 80 г;
  • вершкове масло – 35 г;
  • ванілін – щіпка;
  • какао для крему – 20 г;
  • вершкове масло для крему – 200 г;
  • вода – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Білки збити. Насипати цукровий пісок (половину від норми).
  • З залишками цукру збити жовтки. Додати першу масу. Змішати з борошном, потім додати какао.
  • Розігріти олію. Влити в тісто. Розмішати. Викласти у форму.
  • Випікати півгодини. Духовка потрібна прогрітій (195 градусів). Остудити. Відставити на 13 годин. Розрізати. Знадобиться три коржа.
  • У воду влити жовток. Додати згущене молоко і екстракт ванілі. Зварити масу на водяній бані. Збити жирний шматок для крему. Насипати какао і помістити відварену масу. Збити.
  • Два коржі промазати підготовленим кремом. Накрити третім. Промазати джемом поверхня і краї. Охолодити. Джем повинен застигнути.
  • Розтопити вершкове масло з шоколадкою. Перемішати. Промазати десерт.

Загрузка...