14 рецептів піци в духовці в домашніх умовах

Хто з нас не любить таке ласощі з італійської кухні, як піца? Неможливо знайти людину, яка жодного разу не пробував би цей делікатес. Якщо на похід в кафе немає бажання, або він відкладається з якихось інших причин, то спробуйте приготувати справжню піцу прямо на своїй кухні!

Домашня піца з ковбасою

Рецепт піци в духовці з додаванням ковбаси не являє собою нічого складного.

Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • ковбаса – 150 г;
  • помідор – 1 шт.;
  • сир – 150 г;
  • молоко – ½ склянки;
  • раст. масло – 1 ст. ложка;
  • борошно – 1 склянка;
  • тому.паста – 1 ст. ложка;
  • плавлений сир – 2 ст. ложки;
  • спеції.

Тепле молоко змішується в мисці з борошном і маслом, потім додаються спеції. Починаємо замішувати тісто. У результаті повинна вийти пластична маса, яка буде легко розгортати. Томатна паста перемішується разом з плавленим сиром.

Розкачуємо тісто і кладемо на деко. Ретельно змащуємо поверхню отриманим соусом. Нарізаємо скибочками ковбасу, а помідори кружечками, після чого викладаємо начинку на основу. Зверху посипаємо сиром. Випікаємо в духовій шафі протягом 15-ти хвилин.

З ананасами і курячою грудкою

Незвичайний варіант приготування з ананасами і куркою. Обов’язково спробуйте!

Що потрібно:

  • готове тісто;
  • куряча грудка – 300 г;
  • ананаси – 300 г;
  • сир – 70 г;
  • тому. паста – 3 ст. ложки;
  • раст. масло – 3 ст. ложки;
  • сіль, спеції.

Готуємо всі необхідні продукти і ставимо розігріватися духову піч. Обсмажуємо з обох сторін курячу грудку разом з маслом. Коли з’явиться золотава скоринка, знімаємо її з плити, ставимо охолонути й нарізаємо невеликими скибочками.

Розкачуємо тісто, застеляємо деко папером і кладемо туди заготовку. Змащуємо її томатною пастою. Рівномірно викладаємо на поверхні нарізану грудинку. Слідом кладуть нарізані півколами ананаси. Завершальний етап начинки – це твердий сир, натертий на крупній тертці. Випікаємо піцу протягом 15-ти хвилин.

З ковбасою і сиром

Швидка піца в духовці – це традиційний рецепт приготування, який широко використовується в більшості кафе. При цьому начинка може бути довільною, виходячи з вашої фантазії.

Що потрібно:

  • борошно – 200 г;
  • дріжджі – 1 ч. ложка;
  • сир – 200 г;
  • оливки. масло – 2 ст. ложки;
  • сирокопчена ковбаса – 150 г;
  • тому. паста – 3 ст. ложки;
  • спеції.

Дріжджі заливаються теплою водою і стоять в такому вигляді 15 хвилин, щоб активізуватися. Просеянная заздалегідь борошно змішується в мисці з сіллю. В середині в суміші робиться невелика ямка, куди кладуть дріжджі. Додаємо трохи води і починаємо замішувати тісто.

Воно скочується в кульку, потім кладуть у миску, де налито рослинне масло. Обкачуємо повністю тісто, стягаємо миску плівкою і залишаємо підніматися на пару годин в теплому місці. Необхідно розігріти Духовку заздалегідь. Трохи розминаємо підійшло до того часу тісто розгортаємо в коло діаметром 30 сантиметрів і викладаємо на деко.

Ковбаса ріжеться кружечками, а сир натирається на крупній тертці. В кінці він ділиться на дві рівні частини. Заготівля для піци змащується по всій поверхні томатною пастою, посипається сиром, після чого кладеться ковбаса. Ще раз посипаємо сиром і ставимо в духовку на 10 хвилин. Коли сир повністю не розплавиться – піца готова.

Рецепт «Маргарити»

Маргарита вважається найлегшою в приготуванні піци. Хочете це перевірити? Тоді спробуйте відтворити традиційний рецепт самостійно.

Це найшвидша піца в духовці, яка не забере у вас багато часу.

Що потрібно:

  • готове тісто – 300 г;
  • тому. соус – 120 г;
  • сир «Моцарелла» — 150 г;
  • помідор – 1 шт.;
  • базилік;
  • оливки. масло – 2 ст. ложки.

Розкачуємо тісто в круглий пласт. Можна купити готове, або заздалегідь приготувати його самостійно. Щоб заготовка не втратила форму, її краще розкачувати на пергаменті, посипати борошном і потім на цій же папері випікати на деку. Формуємо бортики по краях приблизно по 2 сантиметри, щоб під час випікання начинка не витікала.

Дивіться також:  Закрита піца – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Рівномірно змащуємо основу томатним соусом. Важливий момент: його має бути багато. Зверху збризкуємо оливковою олією, якщо є спеціальний пульверизатор. Якщо ні, то можна просто акуратно розмазати його.

Випікаємо заготівлю близько 10-ти хвилин при температурі 250 градусів, щоб тісто підрум’янилося і стало хрустким. У цей час потрібно зайнятися нарізкою «Моцарели» невеликими пластинками по півсантиметра і помідорів напівкружечками. Коли корж буде готовий, розламуємо сир на шматочки і розкладаємо по всій поверхні піци, потім помідори і в кінці листочки базиліка. Розігріваємо духову піч до максимуму, і випікаємо «Маргариту», поки сир повністю не розтане.

З куркою і грибами

Що потрібно:

  • борошно – 300 г;
  • дріжджі – ½ ч. ложки;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • сіль;
  • цукор;
  • куряча грудка – 200 г;
  • шампіньйони – 5 шт;
  • «Моцарелла» — 100 г;
  • сир твердих сортів – 100 г;
  • вершки – 2 ст. ложки;
  • тому. кетчуп – 2 ст. ложки;
  • базилік;
  • спеції.

Як і завжди, у першу чергу займемося підготовкою необхідних інгредієнтів для приготування. Потім замішуємо тісто. В теплу воду кладемо по чайній ложці солі і цукру, потім рослинне масло і дріжджі. Заважаємо суміш і туди борошно просіваємо, коли маса набуде однорідне стан.

Промиваємо та нарізаємо курячу грудку, обсмажуємо її на сковороді з обох сторін, додавши улюблені спеції. Найкраще підійде паприка і чорний запашний перець. Це займе приблизно 10 хвилин, поки м’ясо не підрум’яниться. Після цього вимикаємо плиту і залишаємо курку охолонути.

Нарізаємо обидва види сиру будь-яким звичним способом. Найоптимальніший варіант – це шматочки невеликого розміру. Наступним етапом буде шинкування грибів. Розігріваємо духову піч до 200 градусів. Розминаємо тісто, перекладаємо на пергамент, присипану борошном, і розгортаємо в круглий пласт діаметрів 30 сантиметрів.

Змащуємо поверхню заготовки кетчупом, злегка поливаємо вершками. Потім викладається курка, гриби і тертий сир. Випікаємо піцу протягом 15-ти хвилин, коли з’явиться рум’яна кірочка, можна діставати готову страву.

З маринованими огірками

Що потрібно:

  • готове тісто;
  • ковбаса – 300 г;
  • сир-250 г;
  • солоні огірки – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • кетчуп або те. паста/соус.

В першу чергу необхідно нарізати ковбасу, цибулю і солоні огірки кружечками. Сир натирається весь на крупній тертці. Деко змащують по всій поверхні маслом. Додатково можна взяти пергаментний папір, застеливши нею дно.

Тісто розкочується в круглий пласт, а краї заминається, щоб начинка не витікала. Основа для піци змащується необхідною кількістю томатної пасти, після чого туди викладається ковбаса, цибуля, огірочки і все це на завершення посипається тертим сиром. Страва готується 20 хвилин.

Неаполітанська піца

Що потрібно:

  • борошно – 150 г;
  • сухі дріжджі – 1 ч. ложка;
  • оливки. масло – 2 ст. ложки;
  • тому. соус – 100 р;
  • помідори черрі – 5 штук;
  • маслини;
  • сир «Моцарелла» — 50 р;
  • спеції (базилік, орегано, чебрець).

Замочуємо дріжджі в теплій воді на 15 хвилин. Потім додаємо туди борошно, половину чайної ложки солі, цукор і масло. Ретельно розмішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною і пружною. Залишаємо тісто підніматися, і приступимо до начинки.

Очищені від шкірки помідори ріжуться на чотири частини, маслини-кільцями, «Моцарелла» натирається на крупній тертці, а базилік можна просто порвати хаотично руками. У томатний соус додається чебрець і орегано, щоб надати йому пікантності. Розігріваємо духову піч до 200 градусів.

Розкачуємо тісто для піци в круглий пласт, формуючи бортики товщиною приблизно 1 сантиметр. Змащуємо поверхню томатним соусом, викладаємо помідори, маслини, базилік і сир. Можна приправити прованськими травами. Готування триває близько 15-ти хвилин.

Дивіться також:  Соус для піци – 7 рецептів соусів для піци в домашніх умовах

Каприччоза — покроковий рецепт

Що потрібно:

  • борошно – 170 г;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • сухі дріжджі – 1 ч. ложка;
  • оливки. масло – 1 ст. ложка;
  • печериці – 15 шт.;
  • сир – 150 г;
  • вершки – 50 мл;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • кукурудза;
  • маслини – 1 банка;
  • тому. паста – 2 ст. ложки;
  • базилік.

Замочуємо на 10 хвилин в теплій воді дріжджі, після чого додаємо туди масло. Ретельно перемішуємо, просіваємо борошно, кладемо цукор, сіль і сушений базилік. Потім наливаємо в суміш трохи води і починаємо замішувати тісто. Залишаємо його в теплому місці і займемося підготовкою начинки.

Ріжемо печериці тонкими пластинками, потім тушкуємо їх деякий час на сковороді разом з вершками і цибулею. Смажимо суміш, поки вершки повністю не выпарятся. Розкачуємо тісто в коло, формуючи бортики по краях. Змащуємо поверхню оливковим маслом за допомогою пензлика. Слідом йде томатна паста, маслини, кукурудза, нарізаний перець. Зверху посипаємо сиром і сушеним базиліком. Випікаємо блюдо півгодини.

«Чотири сиру» в домашніх умовах

Що потрібно:

  • борошно – 0,5 кг;
  • дріжджі – 1 ч. ложка;
  • сіль;
  • цукор;
  • помідор – 1 шт.;
  • тому. соус;
  • часник;
  • червоний перець – 1 шт.;
  • мелений перець;
  • базилік;
  • «Моцарелла» — 200 г;
  • «Чеддер» — 200 г;
  • «Пармезан» — 200 г;
  • «Дорблю» — 200 г;
  • твердий сир будь – 100 г;
  • оливки. масло – 2 ст. ложки.

В першу чергу розігріваємо духову піч до максимальних показників. Замішуємо тісто, формуючи щільний кульку. Присипаємо його борошном, кладемо в миску і ставимо в тепле місце підходити на півгодини.

Робимо томатний соус. Змішуємо рубані помідори, подрібнені листочки базиліка, часник і оливкове масло. Обсмажуємо суміш на сковороді приблизно одну хвилину. При необхідності можна підлити трохи води.

Розкачуємо тісто в коло товщиною 1 сантиметр, не забуваючи про бортах. Тепер наріжемо всі види сиру для начинки піци. Візуально ділимо основу на 4 частини, змащуємо її томатним соусом і починаємо розкладати сири. Зверху посипаємо «Моцарелою» і викладаємо нарізану кільцями перець. Випікаємо піцу протягом 15-ти хвилин.

Рецепт піци Гавайської

Гавайська піца на кефірі – це відмінний варіант для тих, хто любить ніжне і повітряне тісто.

Що потрібно:

  • яйця курячі – 2 шт.;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • цукор – ½ ч. ложки;
  • кефір – 1 склянка;
  • сода – ½ ч. ложки;
  • борошно – 200 г;
  • слив. масло – 120 г;
  • куряче філе – 200 г;
  • ананаси – 1 банка;
  • зелень – 1 пучок;
  • сир «Пармезан» — 100 г;
  • тому. паста – 1 ст. ложка;
  • шампіньйони – 5 шт.

Замішуємо тісто з яєць, солі, цукру, розтопленого шматочки масла і соди. Просіваємо в суміш борошно, а невелику частину залишаємо для розкачування основи на столі, щоб вона не прилипала. Залиште тісто трохи піднятися і змажте по всій поверхні піцу томатним соусом.

Наступний етап – це начинка. Варену курку нарізаємо маленькими кубиками. Найкраще підійде копчений продукт, але якщо його немає, то можна використовувати перший варіант. Таким же чином нарізаються і апельсини. Гриби ретельно промиваються і ріжуться тонкими пластинками. Попередньо не забудьте їх витерти. Не можна, щоб хоч крапля вологи потрапила в тісто.

Викладаємо в довільному порядку начинку на піцу і зверху повністю посипаємо тертим «Пармезаном». Можна додати улюблені спеції. Готуємо страву 20 хвилин, температура 180 градусів.

З морепродуктів в духовці

Що потрібно:

  • борошно – 250 г;
  • дріжджі – 2 ч. ложки;
  • сіль – ½ ч. ложки;
  • оливки. масло – 1 ст. ложка;
  • королівські креветки – 5 шт.;
  • мідії – 100 г;
  • кальмари – 150 г;
  • помідор – 1 шт.;
  • тому. паста – 2 ст. ложки;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сир – 100 р.
Дивіться також:  Піца з ковбасою: 10 кращих рецептів

Приготування «Маринары» не викличе ніяких труднощів у досвідчених господинь. В першу чергу необхідно підготувати інгредієнти. Відварюємо всі морепродукти в окропі до стану повної готовності близько 10-ти хвилин. Замішуємо тісто і залишаємо його підніматися до 2-х годин. Нарізаємо овочі півкільцями.

Змащуємо піцу томатною пастою по всій поверхні, попередньо виклавши основу у форму для приготування. В першу чергу кладе цибулю, потім помідори, потім кальмарів і мідії. На дрібній тертці сир натирається і їм посипається зверху. На завершення викладаємо креветки, і випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.

З грибами, салямі і беконом

Що потрібно:

  • борошно – 200 г;
  • гриби – 50 г;
  • салямі – 50 г;
  • бекон – 80 г;
  • сир – 100 г;
  • молоко – 150 мл;
  • дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
  • оливки. масло – 2 ст. ложки;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • тому.паста – 2 ст. ложки;
  • сметана – 1 ст. ложка;
  • зелень – 1 пучок;
  • спеції.

Замішуємо тісто і залишаємо його підніматися. Готуємо соус для піци з томатної пасти, сметани. Нарізаємо пластинками гриби, бекон соломкою і салямі тонкими скибочками. Дрібно шинкуется зелень, а сир натирається на крупній тертці.

Тісто розкочується в тонкий пласт, змащується соусом і на нього по черзі викладається начинка, починаючи з грибів. Зверху присипаємо все це рясно сиром. Готується піца 25 хвилин при температурі 180 градусів до тих пір, поки сир повністю не розплавиться.

З овочевою начинкою

Рецепт, який припаде до смаку вегетаріанцям. «Пармезан» можна замінити будь-яким сиром з рослинними жирами.

Що потрібно:

  • тісто для піци;
  • помідори – 0,5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • цибуля зелена;
  • баклажан – 1 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • базилік;
  • сир «Пармезан» — 50 р;
  • сир «Моцарелла» — 100 г;
  • оливки – 1 ст. ложка;
  • винний оцет;
  • спеції.

В даному випадку замість томатної пасти використовується власноруч приготований соус зі свіжих помідорів. Пара штук відкладається для начинки, а решта для соусу. Ошпарюємо окропом, очистити від шкірки і насіння зсередини, подрібнюємо заглибним блендером. Додаємо до суміші сіль, перець і чайну ложку цукру, потім тушкуємо на сковороді під кришкою, поки соус не стане густим.

Цибуля очищається і нарізати півкільцями, після чого маринується близько години у винному оцті. Баклажан нарізане тонкими кружечками і обсмажується до легкого рум’янцю. Можна посолити за смаком. Перець нарізаємо смужками, очищаємо від шкірки і видаляємо насіння. Пара помідорів, що залишилися після соусу діляться на півкола невеликого розміру.

Розкачуємо тісто, змащуємо томатним соусом і викладаємо нарізаний базилік. Слідом ідуть гриби, цибуля, перець, тертий сир «Моцарелла» та помідори. На завершення кладуть нашатковану зелену цибулю і натерту на дрібній тертці «Пармезан». Готуємо 20 хвилин, температура 200 градусів.

З листкового тіста

Піца з листкового тіста підійде для тих, хто не особливо хоче морочитися для приготування основи майбутнього страви.

Що потрібно:

  • листкове тісто – 0,5 кг;
  • помідори черрі – 8 шт.;
  • кетчуп – 2 ст. ложки;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • маслини;
  • мариновані гриби;
  • ковбаса – 100 г;
  • сир – 150 р.

Помідори, ковбаса і маслини ріжуться кружечками. Болгарський перець соломкою або смужками. Гриби пластинками невеликого розміру. З розмороженої основи для піци вирізається цілий пласт і змащується кетчупом.

По черзі викладаємо начинку в будь-якому порядку, посипаємо зверху твердим сиром і відправляємо в духову піч на півгодини. Температура 180 градусів. Ступінь готовності визначається, коли сир повністю не розплавиться.