15 рецептів булочок: як приготувати смачні і пишні домашні булочки

Рецепт булочок, легенів, смачних і повітряних, здивує вас простотою приготування навіть саму ледачу господиню. А для любительок поворожити з тестом ми відібрали найбільш затребувані рецепти солодкого десерту.

Класичні булочки з дріжджового тіста

До складу входять:

  • борошно хлібопекарська – 400 г;
  • одна пачка масла жирністю 72,5%;
  • дріжджі (бажано французькі) – 30 г;
  • стандартний склянку молока (2,5% жирності);
  • пудра цукрова – один пакетик;
  • чотири жовтка курячих;
  • ванільний цукор – 30 г;
  • сіль.

Технологія виконання:

  • У глибокій мисці просіяне борошно змішують з цукровим піском і вершковим маслом кімнатної температури, солять.
  • Додають дріжджі, розтерті з збитими жовтками і ванілін.
  • Добре вимішують.
  • Рівну поверхню посипають борошном, з тіста розкачують пласт.
  • Склянкою нарізають кружечки, дають їм полежати.
  • Змащують збитим жовтком кожен гурток, за бажанням центр кожного гуртка наповнюють начинкою.
  • Випікають булочки з дріжджового тіста на аркуші паперу для випічки.