15 рецептів булочок: як приготувати смачні і пишні домашні булочки

Рецепт булочок, легенів, смачних і повітряних, здивує вас простотою приготування навіть саму ледачу господиню. А для любительок поворожити з тестом ми відібрали найбільш затребувані рецепти солодкого десерту.

Класичні булочки з дріжджового тіста

До складу входять:

  • борошно хлібопекарська – 400 г;
  • одна пачка масла жирністю 72,5%;
  • дріжджі (бажано французькі) – 30 г;
  • стандартний склянку молока (2,5% жирності);
  • пудра цукрова – один пакетик;
  • чотири жовтка курячих;
  • ванільний цукор – 30 г;
  • сіль.

Технологія виконання:

  • У глибокій мисці просіяне борошно змішують з цукровим піском і вершковим маслом кімнатної температури, солять.
  • Додають дріжджі, розтерті з збитими жовтками і ванілін.
  • Добре вимішують.
  • Рівну поверхню посипають борошном, з тіста розкачують пласт.
  • Склянкою нарізають кружечки, дають їм полежати.
  • Змащують збитим жовтком кожен гурток, за бажанням центр кожного гуртка наповнюють начинкою.
  • Випікають булочки з дріжджового тіста на аркуші паперу для випічки.

Загрузка...

Як приготувати з корицею

 

До складу входять:

  • 0,5 кг борошна;
  • півпачки масла жирністю 72,5% або маргарину;
  • цукровий пісок – 2 ст. л.;
  • пакетик дріжджів;
  • півсклянки молока;
  • пудра;
  • кориця (мелена);
  • три курячих яйця.

Технологія виконання:

  • Підігріте молоко з’єднати з хлібопекарськими дріжджами.
  • До молочно-дріжджової суміші додають склянку борошна і ложку цукру.
  • Розм’якшене вершкове масло розтирають з рештою кількістю борошна.
  • Посипають корицею і пудрою, вводять збиті яйця.
  • Дають тісту піднятися, а потім з’єднують з дріжджовий масою.
  • Після збільшення тесту в обсязі – формують булочки.
  • Перед випіканням змащують жовтком.
  • Коли булочки з корицею расстоятся, випікають в духовці.

Цукрова випічка

До складу входять:

  • борошно хлібопекарська – 2,5-3 склянки;
  • цукор – 60 г;
  • 100 мл води;
  • масло вершкове жирністю 72,5% – 50 г;
  • куряче яйце (категорії С1);
  • дріжджі швидкодіючі – пакет;
  • сіль;
  • ванілін.

Технологія виконання:

  • Замішують тісто на опарі. Процес докладно описаний вище.
  • Коли тіста стане вдвічі більше, роблять невеликі кульки.
  • Викладають їх на деко, дотримуючись відстань між булочками (щоб їм було місце ще піднятися і стати пишними).
  • Дають підійти.
  • Потім змащують збитим білком з жовтком, посипають цукровим піском.
  • Печуться булочки з дріжджового тіста не більше п’ятнадцяти хвилин при 250 градусах.

Французькі булочки «Синабон»

 

До складу входять:

  • просеянная борошно – 650 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – один стакан;
  • цукор – 50 г;
  • 1,4 пачки масла вершкового жирністю 72,5%;
  • пакетик французьких дріжджів;
  • сіль.

Технологія виконання:

  • Тепле молоко з’єднують з ложкою цукру.
  • Вводять дріжджі, перемішують до отримання опари.
  • Білки і жовтки збивають в глибокій мисці, всипають до них залишки цукрового піску.
  • Потім перемішують з маслом, додають харчову сіль.
  • Вводять опару і просіяне борошно.
  • Замішують тісто, залишають піднятися.
  • Качалкою на стільниці розкочують пласт.
  • Нарізають смужки і кожну скручують джгутом.
  • Випікають булочки синабон в печі до готовності.
Спробуйте також:  Сметанний крем для торта - 8 смачних рецептів приготування

З листкового тіста

До складу входять:

  • 5 склянок просіяного борошна;
  • стакан коров’ячого молока;
  • ст. л. білого цукру;
  • яйця категорії С2 – 2 шт.;
  • пачка масла жирністю 72,5% або маргарину;
  • дріжджі (25 г);
  • сіль.

Технологія виконання:

  • Масло витримують до м’якості.
  • Після розм’якшення його розтирають зі ста грамами борошна і прибирають отриману масу в холод.
  • У вливають дріжджі, тепле молоко, всипають цукор і змішують з рештою кількістю борошна.
  • Збивають яйця, з’єднують з раніше отриманою сумішшю.
  • Вымешанному тісту дають полежати в теплі.
  • Розкатаний пласт змащують холодною масою з масла і борошна.
  • З’єднують краї, накочують качалкою і знову прибирають в холод.
  • Через шістдесят хвилин згинають тісто навпіл і ще раз проходять по ньому качалкою.
  • Нарізають формочкою невеликі кружечки.
  • У центр кожного кладуть начинку і згортають.
  • Дають підійти і змащують збитим жовтком з білком за допомогою пензля.
  • Печуться булочки з листкового тіста близько 20 хвилин.

Господині на замітку: Щоб булочки вийшли смачніше, тесту потрібно дати постояти, провівши обминку кілька разів у міру його підняття. Тоді вироби вийдуть особливо повітряними.

Готуємо з родзинками

 

До складу входять:

  • 1 кг борошна;
  • цукор – стакан;
  • дріжджі – 65 г;
  • сіль;
  • 250 мл молока;
  • лимонна цедра (натерта);
  • масло жирністю 72,5% – 150 г;
  • цукати – 50 г;
  • мигдаль – 50 г;
  • родзинки – 200 г;
  • полпакетика ванільного цукру;
  • 50 мл рому;
  • дрібна пудра цукрова.

Технологія виконання:

  • Із просіяного борошна роблять гірку, центр додають дріжджі, змішані з коров’ячим молоком.
  • Вимішують і залишають тісто постояти.
  • Ізюм замочують у ромі, заздалегідь розведеному з водою, до розм’якшення.
  • У тісто посипають цукор, з’єднують з розм’якшеним маслом, цукатами і мигдальною стружкою.
  • Вливають молоко і розм’якшений родзинки, перемішують.
  • Дають тісту облежаться дві години, потім формують невеликі булочки з родзинками.
  • Печуть у духовці при 230 градусах близько 15 хвилин.

Домашні булочки з маком

До складу входять:

  • маргарин – пачка;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • дріжджі (пакетик);
  • жовток курячий (яєчний);
  • борошно пшеничне – півкіло;
  • стандартний склянку молока (2,5% жирності);
  • цукор – 100 г;
  • подрібнений мак.

Технологія виконання:

  • З усіх складових (крім яєчного жовтка) роблять тісто на дріжджах.
  • На плоскій поверхні розкочують тісто периметром приблизно 30х40 див.
  • Посипають меленим маком, закріплюють краю.
  • Укладають на деко для випікання.
  • Булочки з маком ставлять в духовку на півгодини.
Спробуйте також:  Яблучний мус - 7 рецептів приготування

З сирною начинкою

До складу входять:

Тісто:

  • борошно 550 г;
  • 0,5 ч. л. (харчової) солі;
  • вода – стакан;
  • дріжджі – фасувальний пакет;
  • 75 г цукру;
  • яйце (категорії С2);
  • 75 мл молока (2,5% жирності);
  • масло жирністю 72,5%.

Начинка:

  • яйце куряче (категорії С2);
  • сир – 200 г;
  • цукровий пісок – 30 р.

Технологія виконання:

  • Тісто замішують безопарним способом – на молоці з водою.
  • Дають тісту побродити, обминаючи не менше двох разів.
  • Розкочують качалкою, розподіляють по поверхні вершкове масло, складають навпіл і знову розкачують.
  • Прибирають в холод на двадцять п’ять хвилин.
  • Розкочують пласт і ножем, попередньо опущеною в борошно, нарізають квадратики (прямокутники).
  • Сир змішують з білками і жовтками, перемішаними з цукром.
  • Начинку викладають на тісто, защипують краї.
  • Зверху на булочки пензлем наносять яєчну суміш або солодку воду, випікають.

З повидлом

До складу входять:

  • хлібопекарська борошно – 450 г;
  • сіль – чверть десертної ложки;
  • вода – чверть склянки;
  • яйце – 3 шт. + 1 для змащення;
  • цукру-піску – 4 ст. л.;
  • масло жирністю 72,5% – 100 м;
  • дріжджі – пакетик 12 м;
  • ванілін;
  • 100 г повидла;
  • пудра цукрова.

Технологія виконання:

  • Білки і жовтки трьох яєць розтирають з піском, трохи солять.
  • Вводять в суміш дріжджі, розведені в злегка підігрітій воді.
  • Замішаній тісту дають підійти.
  • На розкатаний пласт тіста наносять вершкове масло, складають навпіл.
  • Знову проходять качалкою і прибирають в холод.
  • З холодного тіста формують пласт, нарізують ромбиками.
  • Ложечкою кладуть повидло, защипують краї.
  • Після того як булочки з повидлом постоять, зверху наносять масло або збитий жовток з білком.
  • Випікають близько півгодини.

Солодкі здобні булочки

До складу входять:

  • 0,5 кг пшеничного борошна;
  • 30 г дріжджів;
  • цукор-пісок 2 ст. л.;
  • коров’яче молоко (3,2% жирності) – 100 мл;
  • масло жирністю 72,5% або маргарин – 60 г;
  • 1-2 курячих яйця (категорії С1);
  • сіль кухонна.

Технологія виконання:

  • Молоко підігрівають в посуді і розводять в ньому дріжджі.
  • Молочно-дріжджову масу з’єднують з цукром і м’яким маслом.
  • З борошна формують гірку на рівній поверхні, в центр вбивають яйця, замішують тісто.
  • Залишають здобне тісто для булочок в теплі і дають піднятися.
  • З розкачаного тіста формують булочки.
  • Зверху пампушки посипають цукром і випікають на аркуші для випічки.

Простий рецепт на кефірі

До складу входять:

  • охолоджене яйце;
  • стандартний стакан знежиреного кефіру;
  • масло жирністю 72,5% або маргарин – чверть пачки;
  • просеянная біла борошно – 1,5-2 склянки;
  • пачка сухих дріжджів;
  • дрібна кухонна сіль.

Технологія виконання:

  • З борошном перетирають вершковий маргарин або масло, з’єднують з дріжджами.
  • Вводять залишки борошна, вливають кефір і замішують.
  • Потім тісто має облежаться в холодильнику (три години).
  • З розкачаного тіста формують булочки.
  • Зверху можна змастити білком з жовтком або солодкою водою.
  • Випікають на аркуші для випічки до рум’яної скоринки.
Спробуйте також:  Морквяний торт – 6 рецептів приготування в духовці і мультиварці

З тіста, приготовленого в хлібопічці

До складу входять:

  • 8 склянок борошна;
  • 2 склянки коров’ячого молока;
  • кухонна сіль;
  • половина пачки масла жирністю 72,5%;
  • 100 г цукрового піску;
  • 3 яйця;
  • сухі дріжджі.

Технологія виконання:

  • Всі підготовлені інгредієнти складають у відерце хлібопічки.
  • Включають функцію приготування дріжджового тіста.
  • По готовності дістають і формують булочки з цукром.
  • Випікати на змащеному листі для духового шафи.

З мармеладом

До складу входять:

  • сметана (2,5% жирності) – склянка;
  • масло жирністю 72,5% – 0,25 кг;
  • біла пшеничне борошно – 1 кг;
  • пластовий мармелад – 650 р.

Технологія виконання:

  • В м’яке масло додають 200 грам сметани, борошно просівають.
  • Замішане тісто поділяють на кілька рівних частин, формують великі колобки.
  • Прибирають на дев’яносто хвилин в морозильну камеру.
  • З кожного великого колобка формують гурток.
  • Його ділять на чотири частки, потім ще на три.
  • У широку сторону трикутника кладуть шматочок мармеладу і закочують його в трубочку.
  • Укладають на деко так, щоб мармелад з листом не стикався.
  • Випікають до готовності.

Господині на замітку: Для додання булочкам апетитного вигляду і солодкого смаку їх посипають цукровою пудрою. Вироби повинні бути охолодженими.

Медові булочки

До складу входять:

  • 3 склянки білого борошна;
  • масло жирністю 72,5% або вершковий маргарин – пачка;
  • вода – 75 мл;
  • 2 яйця;
  • півсклянки родзинок (за смаком);
  • пластина дріжджів;
  • мед – 100 г;
  • горіхи – 2 ст. л.

Технологія виконання:

  • Дріжджі розчиняють у воді, змішують із збитими білками і жовтками.
  • Вводять вершковий маргарин або масло, всипають просіяне борошно.
  • Прибирають тісто на сто двадцять хвилин в холодильну камеру.
  • Додають мед.
  • З розкатаного тіста ножем нарізають трикутники.
  • Центр змащують начинку, защипують краї.
  • Печуть близько двадцяти п’яти хвилин. Температура 200 градусів.

Рогалики з вареним згущеним молоком

До складу входять:

  • борошно – 0,6 кг;
  • маргарин вершковий – пачка;
  • 300 мл коров’ячого молока;
  • 3 жовтки (курячих);
  • лимонна цедра;
  • куряче яйце;
  • пудра (цукрова)– фасувальний пакет;
  • харчова сіль;
  • банку вареного згущеного молока.

Технологія виконання:

  • У молоці розчиняють дріжджі, попередньо змішані з цукром.
  • Суміші дають постояти в теплі.
  • Жовтки забивають у борошно, підсолоджують, вводять маргарин, з’єднують з дріжджовий закваскою.
  • Додають подрібнену лимонну цедру, місять тісто.
  • Розкачують, нарізають на порційні частини.
  • Кожну корж змащують згущеним молоком і формують у вигляді булочок.
  • Дають підійти і випікають в духовій шафі.

 

Загрузка...