6 рецептів чебуреків з м’ясом в домашніх умовах

Хрусткими виробами з запашною і соковитою начинкою, смаженими у фритюрі, смачніше всього ласувати свіжоприготовленими. Рецепт чебуреків з м’ясом в домашніх умовах не складний, а дивовижний смак страви не залишить домочадців байдужими. Нижче представлені різні варіанти випічки.

Чебуреки з м’ясом — класичний рецепт

На просторах мережі ходить безліч варіантів приготування, але найсмачнішим і перевіреним залишається класичний.

Інгредієнти:

  • борошно – 970 г;
  • сіль – 2 ч. ложечки;
  • вода – 0,5 літра тепла;
  • жир – 50 р.

Начинка:

  • цибуля – 335 г;
  • фарш – 670 г баранячого (яловичого);
  • зелень;
  • сіль – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Засипати в ємність борошно. Влити половину норми води. Розмішати.
  • Решту рідини залити в каструлю.
  • Посолити.
  • Покласти жир.
  • Дочекатися кипіння.
  • Приготувати міксер.
  • Киплячу влити рідину до борошна.
  • Збити.
  • Замішувати, поки трохи не охолоне.
  • Потім вимісити руками.
  • Помістити в пакет.
  • Прибрати в холодильник.
  • Для приготування начинки: цибуля звільнити від лушпиння. Нарубати. Подрібнити. Можна скористатися м’ясорубкою, блендером або теркою.
  • Нашаткувати зелень.
  • У миску покласти фарш, сіль, зелень, спеції. Замісити.
  • Розкачати тісто.
  • Взяти піалу. Перевернути. Вирізати круги.
  • Помістити начинку з одного боку.
  • Другий вкрити.
  • Краюшки защипнути. У цьому допоможе вилка.
  • Дістати сковороду.
  • Залити масло.
  • Розігріти.
  • Помістити чебуреки. Просмажити кілька хвилин.
  • Викласти на паперовий рушник. Це допоможе прибрати жир.
  • Перекласти в тарілку. Накрити кришкою, щоб зберегти тепло, поки готується наступна порція.
  • Загрузка...

    Рецепт приготування, як в чебуречній

    Відчуйте смак дитинства, приготувавши ароматний пиріжок, наповнений смачним соковитою начинкою з хрустким, найтоншим тестом.

    Інгредієнти:

    • борошно – 450 г;
    • вода – 150 мл в тісто;
    • сіль;
    • вода – 125 мл для фаршу;
    • фарш – 320 г;
    • сіль – пів чайної ложки;
    • олія соняшникова -2 ст. ложки;
    • петрушка – 30 г для фаршу;
    • цибуля – 160 г для фаршу;
    • білий перець для фаршу.

    Приготування:

  • Підсолити борошно.
  • Зробити в центрі ямку. Залити воду для тіста.
  • Влити олію соняшникову.
  • Вимісити. Вийде щільна маса.
  • Загорнути в пакет.
  • Прибрати в холодильник.
  • Перетерти цибулини. Можна скористатися теркою або блендером.
  • Змішати з фаршем.
  • Зелень порубати. Закинути разом з сіллю в фарш.
  • Поперчити.
  • Змішати. Відбити отриману масу.
  • Влити норму води для фаршу.
  • Змішати. Вийде рідка маса.
  • Розкачати тісто. Вирізати гуртки.
  • Розмістити у центі фарш.
  • Зімкнути краю. Закріпити.
  • Помістити в киплячу олію. Обсмажити.
  • Спробуйте також:  Тісто листкове бездріжджове – 4 рецепта приготування тіста!

    Тісто для чебуреків: варіанти

    Це ласощі користується популярністю, незалежно від пори року. Смачне тісто можна приготувати різними способами.

    На кефірі

    Завдяки цим варіантом у вас вийде м’який ароматний чебурек.

    Інгредієнти:

    • яйце – 1 шт.;
    • кефір – 250 мл;
    • сіль;
    • борошно – 500 р.

    Приготування:

  • Залити в ємкість кефір.
  • Підсолити.
  • Влити яйце. Перемішати.
  • Невеликими порціями всипати борошно. Вимішувати.
  • Вийде маса, не жорстка і не м’яка.
  • Загорнути в пакетик. Прибрати в холодильник.
  • Через півгодини, можна приступати до приготування.
  • Хрустке тісто на мінералці

    Це чудове тісто на чебуреки з бульбашками. Конвертики з м’ясом просто полетять з тарілки.



    Інгредієнти:

    • вода – 300 мл мінеральної холодною;
    • масло – 1 ст. ложка;
    • борошно – 525 р вищий сорт;
    • цукор – пол ч. ложки;
    • сіль поварена – пол ч. ложки.

    Приготування:

  • У миску високого розміру влити воду з газами.
  • Підсолити.
  • Підсипати цукор.
  • Перемішати. Все має розчинитися.
  • Додати масло. Розмішати.
  • Просіяти борошно.
  • Обережно всипати її в рідину.
  • Вимішувати.
  • Якщо буде прилипати до поверхні, додати борошна більше, ніж вказано в рецептурі.
  • Відправити в холодильник, загорнувши в пакет, на годину.
  • Заварне з пухирцями

    Цей варіант приготування люблять багато, адже не потрібно багато продуктів і особливих зусиль для приготування. Чебурек вийде пухкенький і залишиться таким, навіть після охолодження.

    Інгредієнти:

    • борошно – 670 г;
    • сіль – 1 ч. ложка;
    • вода – 170 мл гарячої;
    • олія – 30 мл соняшникової;
    • яйце – 1 куряче.

    Приготування:

  • Окріп перемішати з сіллю і маслом. Засипати борошно (75 г). Перемішати, щоб маса була без грудок.
  • Влити яйце. Розмішати.
  • Залишок борошна насипати гіркою. У центр влити рідину. Перемішати.
  • Через півгодини знову замісити.
  • Через півгодини можна готувати.
  • Листкове

    Рецепт, який поширений у кримських татар.

    Інгредієнти:

    • борошно – 440 г;
    • масло рослинне – 80 мл;
    • вода – 180 г;
    • сіль – пів ч. ложечки;
    • жовток – 1 шт.

    Приготування:

  • У ємності змішати жовток з сіллю.
  • Влити воду з маслом. Розмішати.
  • Всипати через сито борошно.
  • Вимішати.
  • Скрутити куля. Загорнути в пакет і прибрати в холодильник.
  • Дріжджове

    Вважається, що смачніше всього чебурек, приготований на дріжджах.

    Інгредієнти:

    • дріжджі – 1 ч. ложечка;
    • борошно – 780 г;
    • сіль;
    • вода – 325 мл тепла;
    • масло – 2 ч. ложки соняшникової;
    • яйце – 1 куряче.
    Спробуйте також:  Сир в мультиварці – 7 рецептів, як зробити домашній сир

    Приготування.

  • У каструльку влити теплу воду.
  • Всипати дріжджі. Перемішати.
  • Закип’ятити.
  • Всипати 100 г борошна. Перемішати.
  • Охолодити.
  • Влити яйце.
  • Всипати решту борошна. Вимісити.
  • Дати час, щоб маса настоялася.
  • Чебуреки з телятиною або бараниною

    Щоб блюдо вийшло справжнім і не зіпсувало настрій, не треба жаліти масло. Чебурек повинен в ньому плавати. Для отримання хрусткої і рум’яної скоринки, викладати тільки в киплячу олію. Зручно для приготування використовувати фритюрницю. Щоб прибрати зайве масло, яке залишається на поверхні, розташуйте вироби на паперовому рушнику.

    Інгредієнти:

    • борошно – 600 г;
    • сіль;
    • вода – 320 мл;
    • перець чорний для фаршу;
    • яйце – 1 куряче;
    • цибуля – 370 г для фаршу;
    • масло – 1 ст. ложка оливкової;
    • баранина або телятина (можна два види м’яса використовувати) – 750 г;
    • молоко – 2 ст. ложки.

    Приготування:

  • Закип’ятити воду. Додати сіль.
  • Влити олію.
  • Блискавично всипати півсклянки борошна. Заварити масу, перемішуючи.
  • Остудити.
  • Влити яйце.
  • Потім молоко.
  • Замісити.
  • Обов’язково дати відпочити півгодини.
  • Подрібнити м’ясо і цибулю, використовуючи м’ясорубку.
  • Посолити, додати перець. Розмішати.
  • Розкачати тісто. Вирізати кола, використовуючи чашку.
  • Розмістити у центрі фарш. Скріпити краю.
  • Розжарити масло. Помістити чебурек. Засмажити.
  • З начинкою з курки

    Ніжна соковита начинка. Пиріжки виходять з хрусткою скоринкою.

    Інгредієнти:

    • сіль – 1 ч. ложечка;
    • вода – 240 мл;
    • мука – 4 ст. ложки пшенична;
    • цукор – 1 ч. ложечка;
    • яйце – 1 шт. куряче.

    Начинка:

    • сіль – 1 ч. ложка;
    • філе куряче – 750 г;
    • печериці – 470 г;
    • мелений часник сушений – 1 ч. ложка;
    • цибулю зелений – 30 р;
    • мелений перець – пол ч. ложечки.

    Приготування:

  • Всі продукти, призначені для тіста перемішати.
  • Вимісити. Скачати кулю. Дати відпочити пів годинки.
  • Нашаткувати цибулю. Прожарити.
  • Грибочки нашаткувати.
  • Закинути в цибулю. Підсолити.
  • Прожарити.
  • Філе подрібнити, використовуючи м’ясорубку.
  • Змішати з піджаркою.
  • Нашаткувати цибулю. З’єднати з м’ясом. Посолити. Додати спеції. Перемішати.
  • Розкачати тісто. Узяти чашку. Вирізати круги.
  • Помістити начинку. Краю закрити.
  • Перекласти в гаряче масло. Обсмажити.
  • З яловичиною та свининою

    Смачна начинка у поєднанні з найтоншим тестом, доставить вам справжню насолоду.

    Інгредієнти:

    • цибуля – 50 р ріпчастої;
    • сіль;
    • вода – 150 мл для фаршу;
    • вода – 120 мл;
    • борошно – 150 г;
    • зелень – 100 г;
    • масло рослинне – 130 мл для тіста;
    • олія для смаження – 1000 мл;
    • фарш свинина з яловичиною – 320 р.
    Спробуйте також:  Млинці на кефірі — 10 рецептів смачних млинців і млинчиків

    Приготування:

  • Воду для тіста змішати з маслом. Підсолити.
  • Розігріти.
  • З’єднати з борошном. Замісити.
  • Дати постояти дві години.
  • Подрібнити зелень.
  • Закинути в фарш. Посолити.
  • Влити воду, норму, яка вказана для фаршу.
  • Перемішати. Наявність води, дасть бажаний сік начинці.
  • Розжарити масло.
  • Тісто розкачати. Вирізати круги. Помістити м’ясний продукт.
  • Скріпити краю.
  • Помістити заготовку в масло.
  • Обсмажити.
  • Дістати, розташувати на серветці. Через пару хвилин перекласти в блюдо.
  • Кримські чебуреки з м’ясом

    Мінімальні фінансові та часові витрати, а в результаті чудовий ефект.

    Інгредієнти:

    • масло рослинне – пол ч. ложечки;
    • борошно – 520 г;
    • сіль;
    • вода – 240 мл

    Начинка:

    • петрушка – 20 г;
    • фарш – 290 г;
    • перець мелений;
    • цибуля – 160 г ріпчастої;
    • сіль;
    • м’ясний бульйон або вода – 5 ст. ложок.

    Приготування:

  • У борошно влити олію. Посолити.
  • Перетерти за допомогою рук.
  • Влити воду. Замісити.
  • Сховати в пакет. Залишити на півгодини.
  • Подрібнити цибулька. Скористайтеся для цього блендером.
  • Змішати з фаршем.
  • Порубати петрушку.
  • Закинути разом з сіллю і перцем у фарш. Перемішати.
  • Для того щоб став ніжніше і однорідніше – відбити.
  • Влити бульйон, при його відсутності – воду.
  • Розмішати.
  • Розкачати тісто, вирізати кружечки.
  • Помістити начинку. Защепити краї.
  • Розігріти олію.
  • Засмажити чебурек.
  • Смачно приготувати чебуреки з сиром, для цього в будь-який вподобаний рецепт додати в начинку натертий сир.

    Як ліпити і смажити?

    Можна готувати різними способами:

  • Відірвати шматок тіста, скачати в гурток. Розкачати качалкою. Вийде основа для однієї порції.
  • Можна відразу всю масу розкачати і вирізати пиалой заготовки.
  • У другому варіанті потрібно частіше припылять поверхню борошном, від цього маса стане більш жорсткою, але самі чебуреки будуть однаковими за розміром.

    На першу половинку викладати начинку, а другий накривати зверху. У звичних чебуреків є зазублена каемочка. Для цього можна скористатися спеціальним пристосуванням або звичайною виделкою, защипывая тісто при її допомоги.

    Щоб прожарити вироби, необхідно у сковорідку влити багато олії. Обов’язково його розжарити. Помістити заготовки з м’ясом і прожарити. Потім перемістити їх на паперовий рушник. Коли надлишки масла вберуться, перекласти на блюдо і подавати до столу.

    Загрузка...