6 рецептів печива на огірковому розсолі

Мало хто чув про печиво на огірковому розсолі. І дуже шкода, бо з такої простої речі можна зробити смачну випічку.

Солоне печиво на огірковому розсолі

По цьому рецепту печиво виходить несолодким, чимось схожим на крекери, але менш калорійним.

Необхідні продукти:

  • третину склянки рослинного масла;
  • половина маленької ложки соди;
  • 5 грам соди і стільки ж солі;
  • близько 250 мл огіркового розсолу;
  • близько 450 грам борошна.

Алгоритм дій:

  • Спочатку змішуємо рідкі компоненти: розсіл і масло.
  • Потім додаємо соду з сіллю і борошно. Те, що вийшло необхідно перетворити в гладкий грудку.
  • Його потрібно добре розкачати у вигляді тонкої пластини, не більше декількох міліметрів товщиною. І вирізати будь-які форми за бажанням.
  • Все, що залишилося – прибрати заготовки в гарячий духовий шафа на 15 хвилин, поставивши температуру на 180 градусів.
Загрузка...

Пісний варіант з додаванням варення

Ніколи не замислювалися про те, що можна спекти печиво на розсолі? Виявляється не тільки можна, але воно ще вийде м’яким і смачним. А цей рецепт порадує тих, хто дотримується посту.

Необхідні продукти:

  • 400 грам борошна;
  • 200 мл огіркового розсолу;
  • будь-яке варення за смаком – 150 грам;
  • ложка лимонного соку;
  • 8 грам соди або розпушувача;
  • половина склянки цукру або за бажанням;
  • стакан рослинного масла.

Алгоритм дій:

  • Для цього рецепта підійде густе варення. Його потрібно спочатку з’єднати з цукром, потім залити розсолом і злегка пом’яти.
  • В отриману суміш вливається масло і все це добре перемішується виделкою або збивається.
  • Залишилося лише ввести муку з содою і перетворити масу в хороше еластичне тісто.
  • З нього вирізають заготовки будь-якої форми, перекладаються на деко і доводяться до готовності протягом 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Спробуйте також:  Ягідний пиріг: 12 найсмачніших рецептів

Печиво на огірковому розсолі через м’ясорубку

Печиво на огірковому розсолі через м’ясорубку – відмінний рецепт, який допоможе вам приготувати щось нове і смачне. До того ж він не займе багато вашого часу, а результат порадує. Спробувавши один раз, ви будете використовувати його знову і знову.

Необхідні продукти для приготування:

  • близько 200 грам маргарину;
  • приблизно півкілограма борошна;
  • трохи соди;
  • 100 мл огіркового розсолу;
  • склянку цукру або по смаку;
  • два яйця.

Процес приготування:

  • Перед приготуванням заздалегідь подбаємо про маргарині. Не можна використовувати його, якщо він тільки, що з холодильника. Слід нагріти його до кімнатної температури. Після цього в глибокій мисці перемішайте його з цукром і збийте так, щоб колір маси став білим.
  • Далі додаємо в миску розсіл і яйця. Знову все перебиваємо до однорідності.
  • Всипаємо сухі продукти: соди і борошно. Отриману суміш перетворюємо в еластичний клубок, який не повинен липнути. Ділимо його на шматки середнього розміру і перекручуємо їх на м’ясорубці.
  • З того що вийшло, відрізаємо шматочки у вигляді ковбасок. Викладаємо їх в обрану форму для випікання і ставимо в попередньо розігріту духовку. Готуємо близько 20 хвилин, встановивши температуру на 190 градусів.

Як спекти печиво з майонезом?

Звичайно, майонез далеко не самий корисний продукт, але він добре розкриває себе, якщо використовувати його у випічці. Він робить її більш насиченою і м’якою, виходить цікава текстура. Інгредієнти для цього рецепта з розряду: все, що залишилося в холодильнику.

Необхідні продукти:

  • огірковий розсіл – 200 мілілітрів;
  • 400 грам борошна;
  • половинка маленької ложки соди;
  • дві ложки сметани;
  • п’ять ложок майонезу;
  • половина склянки цукру;
  • два яйця;
  • 150 мл рослинного масла.
Спробуйте також:  Крем для вирівнювання торта - 8 рецептів

Процес приготування:

  • Зверніть увагу перед випіканням, що із зазначеної кількості продуктів виходить досить багато виробів. Тому якщо ви робите лише на пробу, то зменшіть всі наполовину.
  • Починаємо готувати з розсолу і цукру. Їх потрібно перемішати і поставити на плиту, нагріти, так щоб цукор розчинився в рідині. Після цього всипаємо туди соду.
  • В окрему ємність викладаємо половину вказаної кількості борошна і з’єднуємо з теплим розсолом.
  • Готуємо інші інгредієнти: змішуємо сметану з майонезом і яйцям і цю масу вливаємо до борошна. Після чого додається рослинне масло і все перемішується до такого стану, щоб тісто не липло.
  • Отриманий згусток залишають хвилин 15, після чого можна далі продовжувати готувати.
  • З допомогою будь-яких форм вирізаються заготовки з попередньо розкатаного в пласт тіста. Можна використовувати склянку або спеціальні формочки.
  • Все викласти на деко і тримається в духовці приблизно 20 хвилин при температурі не менше 180 градусів.

Зі згущеним молоком і горіхами

Більш солодкий і насичений рецепт.

Необхідні продукти:

  • близько 200 грам цукру;
  • 300 мл розсолу;
  • 150 грам сметани;
  • п’ять яєць;
  • 100 грам маргарину;
  • приблизно 300 грам борошна;
  • банку вареного згущеного молока;
  • горіхи на свій смак.

Процес приготування:

  • Яйця з’єднайте з цукром і все перетворюємо в білу масу, потім туди ж додаємо сметану і маргарин, який заздалегідь потрібно злегка розм’якшити.
  • Наступний крок – борошно і розсіл.
  • Після того як вийшла еластична маса її залишаємо як мінімум на 30 хвилин, а потім ще на годину в холодному місці.
  • Ділимо масу на невеликі шматочки, скачуємо з них кружечки і робимо всередині невелике поглиблення. Прибираємо заготовки в гарячу духову шафу на 20 хвилин, з температурою 200 градусів. Коли випічка охолоне, поглиблення викладаємо згущене молоко і горіхи.
Спробуйте також:  Млинці на дріжджах - 7 рецептів товстих і пухких

М’яке печиво на огірковому розсолі

Щоб по цьому рецепту отримати м’яку випічку потрібно робити не дуже тонкий пласт. Чим він товстіший, тим м’якше буде печиво.

Необхідні продукти:

  • 150 мл рослинного масла;
  • стакан цукру;
  • 5 грам соди;
  • борошна знадобиться приблизно 2 склянки;
  • 200 мл огіркового розсолу.

Алгоритм дій:

  • Перемішуємо рідкі продукти.
  • Засипаємо цукор з содою і збиваємо, потім всипаємо борошно.
  • Отримуємо еластичну масу, розкачуємо товстіший, вирізаємо фігурки будь-якої форми і відправляємо їх готувати на 20 хвилин, використовуючи температуру до 180 градусів.

Загрузка...