6 рецептів печива на огірковому розсолі

Мало хто чув про печиво на огірковому розсолі. І дуже шкода, бо з такої простої речі можна зробити смачну випічку.

Солоне печиво на огірковому розсолі

По цьому рецепту печиво виходить несолодким, чимось схожим на крекери, але менш калорійним.

Необхідні продукти:

  • третину склянки рослинного масла;
  • половина маленької ложки соди;
  • 5 грам соди і стільки ж солі;
  • близько 250 мл огіркового розсолу;
  • близько 450 грам борошна.

Алгоритм дій:

  • Спочатку змішуємо рідкі компоненти: розсіл і масло.
  • Потім додаємо соду з сіллю і борошно. Те, що вийшло необхідно перетворити в гладкий грудку.
  • Його потрібно добре розкачати у вигляді тонкої пластини, не більше декількох міліметрів товщиною. І вирізати будь-які форми за бажанням.
  • Все, що залишилося – прибрати заготовки в гарячий духовий шафа на 15 хвилин, поставивши температуру на 180 градусів.
Загрузка...

Пісний варіант з додаванням варення

Ніколи не замислювалися про те, що можна спекти печиво на розсолі? Виявляється не тільки можна, але воно ще вийде м’яким і смачним. А цей рецепт порадує тих, хто дотримується посту.

Необхідні продукти:

  • 400 грам борошна;
  • 200 мл огіркового розсолу;
  • будь-яке варення за смаком – 150 грам;
  • ложка лимонного соку;
  • 8 грам соди або розпушувача;
  • половина склянки цукру або за бажанням;
  • стакан рослинного масла.

Алгоритм дій:

  • Для цього рецепта підійде густе варення. Його потрібно спочатку з’єднати з цукром, потім залити розсолом і злегка пом’яти.
  • В отриману суміш вливається масло і все це добре перемішується виделкою або збивається.
  • Залишилося лише ввести муку з содою і перетворити масу в хороше еластичне тісто.
  • З нього вирізають заготовки будь-якої форми, перекладаються на деко і доводяться до готовності протягом 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Спробуйте також:  Оладки з гарбуза — 8 простих і смачних рецептів

Печиво на огірковому розсолі через м’ясорубку

Печиво на огірковому розсолі через м’ясорубку – відмінний рецепт, який допоможе вам приготувати щось нове і смачне. До того ж він не займе багато вашого часу, а результат порадує. Спробувавши один раз, ви будете використовувати його знову і знову.

Необхідні продукти для приготування:

  • близько 200 грам маргарину;
  • приблизно півкілограма борошна;
  • трохи соди;
  • 100 мл огіркового розсолу;
  • склянку цукру або по смаку;
  • два яйця.

Процес приготування:

  • Перед приготуванням заздалегідь подбаємо про маргарині. Не можна використовувати його, якщо він тільки, що з холодильника. Слід нагріти його до кімнатної температури. Після цього в глибокій мисці перемішайте його з цукром і збийте так, щоб колір маси став білим.
  • Далі додаємо в миску розсіл і яйця. Знову все перебиваємо до однорідності.
  • Всипаємо сухі продукти: соди і борошно. Отриману суміш перетворюємо в еластичний клубок, який не повинен липнути. Ділимо його на шматки середнього розміру і перекручуємо їх на м’ясорубці.
  • З того що вийшло, відрізаємо шматочки у вигляді ковбасок. Викладаємо їх в обрану форму для випікання і ставимо в попередньо розігріту духовку. Готуємо близько 20 хвилин, встановивши температуру на 190 градусів.

Як спекти печиво з майонезом?

Звичайно, майонез далеко не самий корисний продукт, але він добре розкриває себе, якщо використовувати його у випічці. Він робить її більш насиченою і м’якою, виходить цікава текстура. Інгредієнти для цього рецепта з розряду: все, що залишилося в холодильнику.

Необхідні продукти:

  • огірковий розсіл – 200 мілілітрів;
  • 400 грам борошна;
  • половинка маленької ложки соди;
  • дві ложки сметани;
  • п’ять ложок майонезу;
  • половина склянки цукру;
  • два яйця;
  • 150 мл рослинного масла.
Спробуйте також:  Сирні кульки, смажені в олії – 10 рецептів

Процес приготування:

  • Зверніть увагу перед випіканням, що із зазначеної кількості продуктів виходить досить багато виробів. Тому якщо ви робите лише на пробу, то зменшіть всі наполовину.
  • Починаємо готувати з розсолу і цукру. Їх потрібно перемішати і поставити на плиту, нагріти, так щоб цукор розчинився в рідині. Після цього всипаємо туди соду.
  • В окрему ємність викладаємо половину вказаної кількості борошна і з’єднуємо з теплим розсолом.
  • Готуємо інші інгредієнти: змішуємо сметану з майонезом і яйцям і цю масу вливаємо до борошна. Після чого додається рослинне масло і все перемішується до такого стану, щоб тісто не липло.
  • Отриманий згусток залишають хвилин 15, після чого можна далі продовжувати готувати.
  • З допомогою будь-яких форм вирізаються заготовки з попередньо розкатаного в пласт тіста. Можна використовувати склянку або спеціальні формочки.
  • Все викласти на деко і тримається в духовці приблизно 20 хвилин при температурі не менше 180 градусів.

Зі згущеним молоком і горіхами

Більш солодкий і насичений рецепт.

Необхідні продукти:

  • близько 200 грам цукру;
  • 300 мл розсолу;
  • 150 грам сметани;
  • п’ять яєць;
  • 100 грам маргарину;
  • приблизно 300 грам борошна;
  • банку вареного згущеного молока;
  • горіхи на свій смак.

Процес приготування:

  • Яйця з’єднайте з цукром і все перетворюємо в білу масу, потім туди ж додаємо сметану і маргарин, який заздалегідь потрібно злегка розм’якшити.
  • Наступний крок – борошно і розсіл.
  • Після того як вийшла еластична маса її залишаємо як мінімум на 30 хвилин, а потім ще на годину в холодному місці.
  • Ділимо масу на невеликі шматочки, скачуємо з них кружечки і робимо всередині невелике поглиблення. Прибираємо заготовки в гарячу духову шафу на 20 хвилин, з температурою 200 градусів. Коли випічка охолоне, поглиблення викладаємо згущене молоко і горіхи.
Спробуйте також:  Солодкі булочки – 11 рецептів, як зробити пишні, смачні домашні булочки

М’яке печиво на огірковому розсолі

Щоб по цьому рецепту отримати м’яку випічку потрібно робити не дуже тонкий пласт. Чим він товстіший, тим м’якше буде печиво.

Необхідні продукти:

  • 150 мл рослинного масла;
  • стакан цукру;
  • 5 грам соди;
  • борошна знадобиться приблизно 2 склянки;
  • 200 мл огіркового розсолу.

Алгоритм дій:

  • Перемішуємо рідкі продукти.
  • Засипаємо цукор з содою і збиваємо, потім всипаємо борошно.
  • Отримуємо еластичну масу, розкачуємо товстіший, вирізаємо фігурки будь-якої форми і відправляємо їх готувати на 20 хвилин, використовуючи температуру до 180 градусів.

Загрузка...