7 рецептів люля-кебаб на шампурах: свинина, курка, яловичина

Рецепт люля-кебаб на шампурах – самий популярний і простий варіант приготування. Але якщо хочеться чогось більш цікавого, то варто подивитися і на інші рецепти.

Люля-кебаб на шампурах зі свинини

Це не просто м’ясо, приготоване з димком і яскравим ароматом.

Необхідні продукти:

  • приблизно 200 грам сала;
  • дві цибулини і кілька скибочок часнику;
  • кілограм свинини;
  • базилік, сік лимона, сіль і перець;
  • масло – 2 ложки.

Процес приготування:

  • Ця страва обов’язково вийде смачним, якщо правильно підготувати м’ясної компонент. Для цього його потрібно замаринувати. Наріжте обрану свинину на однакові шматки середнього розміру, посипте спеціями, видавіть лимонного соку і злегка залийте олією. Всі інгредієнти повинні добре покривати м’ясо. Тепер приберіть його в холодильник не менше ніж на 2-3 години.
  • Коли пройде відведений для маринування час, м’ясо разом з цибулею і салом потрібно подрібнити через м’ясорубку або блендер. А готовий фарш приправити сухим базиліком.
  • Доведіть масу до однорідного стану: помісіть руками близько 20 хвилин і відбийте його про тверду поверхню. Після цього заберіть його на деякий час для охолодження.
  • З м’ясної маси зліпити котлети довгастої форми. Надіньте їх на шампур і доведіть на вогні до готовності.