Американський яблучний пиріг – 8 рецептів приготування

Захотілося смачної домашньої випічки, на яку не доведеться витрачати багато часу, приготуйте американський яблучний пиріг. Цей десерт не вимагає якихось особливих продуктів, а соковитою начинки в ньому значно більше, ніж тесту.

Класичний рецепт

Раз вже ми починаємо з класики, варто розкрити деякі особливості американського пирога з яблуками. По-перше, щоб корж вийшов тонким і повітряно-хрустким, застосовуйте для тіста два виду жиру: вершкове масло (забезпечить густий смак) і маргарин (додасть шаруватість). По-друге, яблука краще брати мінімум двох сортів.

Пиріг за таким рецептом печуть багато американські господині. У його складі нічого неординарного, зате смак чудовий.

Знадобляться продукти:

  • натуральне коров’яче масло (тверде, тільки з холодильника) – візьмемо 130 г;
  • борошно – від 2 до 2,5 склянки;
  • вода потрібна холодна) – не менше 5 столових ложок;
  • сіль – зовсім трохи.

Це для тіста.

Для начинки:

  • яблука – 400 г;
  • сік лимона – столова ложка;
  • цукор-пісок – орієнтовно 100 г (або за смаком);
  • борошно – достатньо 3 столових ложок;
  • кориця – чайної ложки цілком вистачить.

Можна також додати пів чайної ложки мускатного горіха.

Для змащування:

  • яйце;
  • молоко – не більше 50 р.

На дошку просіюємо потрібну кількість борошна. Кладемо в неї тверде холодне масло і рубаємо: повинна вийти своєрідна крихта. Зсипаємо її в миску глибше, підсолюємо і мнемо далі, використовуючи звичайну вилку. Зупинимося, коли досягнемо дуже дрібних крупинок. Вливаємо воду і вимішуємо тісто руками. Спочатку воно буде розсипчастим, але вже через кілька хвилин придбає необхідну щільність.

Ділимо масу на дві частини – поменше і більше. Загортаємо кожну в плівку і засовуємо в холодильник. Нехай тісто померзне там від 30 до 40 хвилин.

В цей час, як наказує класичний рецепт, треба зайнятися начинкою. Яблука перетворюємо в невеликі, приблизно 2 см в діаметрі, кубики. Сластим їх і присмачую корицею. Потім додаємо інші інгредієнти. Залишилося гарненько все це перемішати, спостерігаючи, щоб яблучні шматочки рівномірно вкрилися спеціями. Склад також відправляємо в холодильник.

Поки духовка нагрівається до 200 С, більшу частину тіста розкачуємо в не надто тонкий (де-то в сантиметр завтовшки) корж. Акуратно, щоб він не порвався, накручуємо на гойдалку, і розгортаємо вже у формі для випічки.

Меншу частину, перетворену в аналогічний корж, ріжемо «стрічками» шириною до 3 див.

Начинку з яблук з прянощами кладемо на основу з тіста, щоб вийшов рівномірний шар. І ховаємо під «грати» з тестових стрічок. Краї прищипываем, а надлишки тіста обрізаємо. Попросіть дітвору зліпити з них прикраса для пирога. Вам охоче допоможуть.

Змащуємо поки ще сирий пиріг молочно-яєчною сумішшю (її треба швидко, буквально за хвилину, збити за допомогою виделки) і прибираємо в духовку. Десь за 45 хвилин він спечеться.

Дивіться також:  Торт Брауні – 8 рецептів ніжного шоколадного торта

Як приготувати з карамеллю

Традиційний американський пиріг з яблуками – це солодкий десерт. Але іноді американці відступають від класики і додають в десерт «родзинку» — підсолену карамель. Виходить дуже оригінально.

Знадобляться для тіста:

  • борошно і цукровий пісок – 200 г одного і другого;
  • яйце – візьмемо 5 штук;
  • пекарський порошок – потрібна пара чайних ложок;
  • яблука (бажано твердих солодких сортів) – вистачить 4 штук.

Для карамелі:

  • якісне вершкове масло – трохи менше 100 м;
  • цукровий пісок – склянка з «шапочкою»;
  • сіль – не менше 2 чайних ложок.

Пиріг з карамеллю хороший тим, що тісто для нього готувати дуже легко, зовсім як для шарлотки. Послідовність така: збиваємо яйця; всипаємо цукор і збиваємо повторно; відправляємо в яєчно-цукрову суміш сипучі інгредієнти; збиваємо остаточно.

Приступаємо до карамелі. Вибираємо каструльку з дном товстіший і плавим в ній цукор-пісок разом з сіллю. Наше головне завдання – не дати солодким кристалам пригоріти і вчасно помітити, коли склад придбає «карамельний» відтінок. Відразу ж кладемо в гарячу цукрову «лаву» масло і швиденько розмішуємо: потрібна однорідна консистенція. Будемо пильні і збережемо руки від опіків: масло в цукрі почне кипіти, шипіти, бризкати і підніматися шапкою.

Не позіхаючи, поки не отримали іриску, виливаємо карамель у форму для випічки. На ній розміщуємо часточки яблук, а зверху кладемо рівний пласт тіста.

Духовка вже розжарився до 200 З, так що саме час встановити всередину пиріг. Через 40 хвилин він буде готовий.

Рецепт від бабусі Емми

Що знадобиться, щоб швиденько спекти невеликий яблучний пиріг до затишного вечірнього чаювання? Зовсім небагато зусиль і часу, тому, що тісто самим вимішувати не доведеться: використовуємо листкове магазинне.

  • Готове тісто – візьмемо один аркуш;
  • яблука – 6 штук;
  • цукор-пісок – потрібно 2 столові ложки. Але кількість цукру дозволено варіювати. Якщо фрукти солодкі, візьмемо менше зазначеної норми, до кислих додамо більше.
  • кориця – чайна ложка (можна обійтися і без неї);
  • цукор, але вже ванільний (для посипки готового пирога) – такий же обсяг.

Беремося за яблука, перетворюючи їх на тоненькі часточки. Найкраще це робити за допомогою овочечистки, але можна і ножем. Змішуємо яблука з корицею.

Потім розкачуємо тісто і ділимо аркуш на 2 частини. Та, що більше, повинна вийти трохи ширше, ніж форма для випічки, притому з урахуванням бортиків.

Укладаємо її в ємність зі змазаним маслом і додатково «припудреними» борошном дном. Наверх – половину яблук, потім цукор. І повторюємо ще раз – наступний шар яблучних часточок посипаємо цукром.

Декоруємо верх смужками, нарізаними з меншої частини тесту, і змащуємо яйцем. Збитим, природно.

Тим часом духовка набрала 200 С. В ній швидкий пиріг від бабусі Емми дійде до кондиції за 15 хвилин. А провівши 10 при температурі 160 С, придбає приємну золотистість.

Дивіться також:  Сироп для просочення бісквіта – 8 рецептів в домашніх умовах

З сиром

Пропонуємо спробувати дуже цікавий рецепт схожий на запіканку яблучного пирога з пісочним тістом. Якщо спекти не у великій формі, а в маленьких кексовых, виглядає незвично, і в руки брати зручніше.

Готувати будемо з:

  • маргарину (краще вершкового) – 400 г;
  • води вистачить 4 столових ложок;
  • яєць — достатньо 4 штук;
  • солі – пучки;
  • яблук – візьмемо 7 плодів;
  • сиру «Чеддер» – 300 г (його чудово замінить несолодкий сир);
  • сметани – не менше півтора склянок;
  • цукру-піску – 2 склянок;
  • манки – ½ склянки.

В багатошаровій два види тіста: пісочне і сирне. Перше замішуємо, з’єднавши борошно, маргарин, воду, сіль і, в останню чергу, яйця. Розкачуємо його, переміщаємо в якості основи у форму для випічки. Наверх викладаємо яблука. Цікавий момент: можна традиційно перетворити їх на часточки, якщо печемо в досить великій формі. Або прибрати з фруктів серединку і наповнити їх рубаною сумішшю з горіхів (будь-яких) і родзинок, коли захотілося використовувати формочки, наприклад, для кексів.

Накриваємо все сирним (або сирним) тестом. Етапи його приготування: збиваємо сметанно-цукрову суміш; відправляємо в неї яйця, манну крупу і знову збиваємо.

Додаємо «Чеддер» або сир і збиваємо останній раз.

Печемо 50 хвилин при 200 С.

Готуємо яблучну рассыпуху

Apple crumble (яблучна крихта), а по-нашому яблучна рассыпуха, увійшла в кулінарні блокнотики господинь, порівняно з рецептами інших страв, буквально «вчора» — в часи другої світової війни, коли бракувало їжі, діяли продуктові картки, а порадувати сім’ю смачненьким все одно хотілося. От і придумали з економії замість тіста споруджувати борошняну крихту. Благо, все, що для неї було потрібно – трохи борошна, маргарину і цукру. Ну, і кілька яблук, щоб вже зовсім не нагадувала традиційний яблучний пиріг. Вийшло напрочуд добре.

Потрібні:

  • яблука (краще великі і соковиті) – візьмемо 4 фрукта;
  • борошно і цукор-пісок – 200 г першою і 250 г другого;
  • кориця – буде досить палички;
  • вершкове масло (або маргарин, або навпіл того й іншого, щоб вийшла крихта хрустко-апетитною) – 120 р.

Кидаємо В каструлю яблука, порізані крупно. Туди ж йдуть кориця і ¾ норми цукрового піску. Все це потрібно поставити на слабенький вогонь і 30 хвилин згасити, не забувши накрити посуд кришкою. Обов’язково фрукти помішувати, особливо спочатку: є ризик, що вони пригорять. До стану пюре доводити не будемо – нам потрібно, щоб фрукти розм’якшилися. Прибираємо їх у форму для випічки – остигати.

За цей час якраз встигаємо зробити щось на кшталт хлібних крихт з борошна, масла і залишків цукру. Нічого складного: просто розминаємо і перетираємо пальцями.

Висипаємо крихту на яблука. Не придавлюємо!

Дивіться також:  Французькі булочки – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Печеться «десерт воєнних років» при температурі 150 С приблизно півгодини, поки крихта не позолотится.

Американський яблучний пиріг з корицею

Американці корицю обожнюють і кладуть її практично в будь-яку випічку. Тому окремий спеціальний рецепт американського яблучного пирога з корицею знайти навряд чи вийде. Вибирайте будь-який подібний десерт, сміливо додавайте в нього корицю (пряність чудово відтіняє смак яблук), навіть якщо в інструкції по приготуванню такого компонента немає, і отримуйте те, що хочете.

Від Гордона Рамзі

Склад продуктів для традиційного американського яблучного пирога якихось особливих вишукувань не передбачає. Зате на його основі кулінари навигадували чимало всякої смакоти.

Знадобляться:

  • кальвадос (яблучний або грушевий бренді, можна замінити хорошим коньяком) – хоча б 3 столові ложки;
  • молоко – стільки ж;
  • в’ялений виноград (вибираємо без кісточок) – вистачить 50 г;
  • яблука – 3 плоду;
  • яйця – досить 2 штук;
  • цукор (в ідеалі тростинний) – близько 180 г;
  • лимон, точніше, його цедра;
  • якісне вершкове масло – трохи більше 200 р.

Родзинки заливаємо кальвадосом (або коньяком). Яблука нарізаємо як можна дрібніше. Висипаємо в сковороду, де вже змішані і нагріті 15 г масла, 50 г цукру з тростини. Помішуємо і чекаємо, коли маса отримає колір і густину гарячої карамелі. І підсипаємо «п’яний» родзинки.

Яблучно-изюмовую карамель рівним шаром викладаємо у форму для випічки (не забудемо змастити її олією).

Зверху тісто з решти масла і цукру, яєць, борошна, шкірки лимона і молока.

Випікатися кулінарне диво має в розпеченій до 190 С духовці 40 хвилин.

Відкритий яблучний пиріг по-американськи

У США кулінари називають його «Пай». Це чудовий варіант і гідний конкурент будь шарлотці.

Які продукти необхідні?

  • Борошно – загалом 300 г;
  • олія рослинна (без запаху) – візьмемо 120 г;
  • масло вершкове (тверде і холодне) – достатньо 100 г;
  • цукор-пісок – 280 м;
  • яблука – 6 великих солодких твердих фруктів;
  • молоко – хоча б пара столових ложок;
  • кориця (краще мелена) – вистачить 5 г;
  • сіль – стільки ж;
  • мускатний горіх – ½ чайної ложки.

Тісто готується недовго. Так що краще заздалегідь включити духовку, щоб до потрібного моменту вона набрала 180 С.

Споруджуємо тісто з борошна, солі, цукру-піску, молока і рослинної олії. Відразу ж відправляємо у форму для випічки і розправляємо пальцями до тих пір, поки воно не ляже рівномірно по дну і стінкам. Периметр фігурно прищипываем, створюючи симпатичні бортики.

Дрібно різані яблука з’єднуємо з корицею, цукром, мускатом і борошном. Перемішуємо. Начинка готова. Кладемо її в «горщик» з тіста і посипаємо сухарями. Її ми зробили, порубавши з цукровим піском і борошном тільки що вынутое з холодильника коров’яче масло.

Тепер – в духовку на 45 хвилин. І відкритий яблучний пиріг по-американськи готовий.