Апельсинові маффіни — 7 смачних рецептів приготування

Апельсинові маффіни – кекси по-американськи з цитрусовою начинкою, які з легкістю поміщаються в долоньці. Нижче представлені найбільш смачні і вдалі рецепти для господинь, які люблять експериментувати і балувати своїх домочадців кондитерськими «дивинами».

Мафіни з апельсиновою цедрою

Для приготування ароматних мафінів з яскравим цитрусовим смаком достатньо підготувати:

  • 200 г борошна;
  • 130 г цукру;
  • 100 г масла;
  • 2 яйця;
  • великий апельсин;
  • ½ Пакетика розпушувача;
  • трохи ванільного цукру.


Спосіб приготування:

  • З апельсина за допомогою терки знімається цедра, а далі з цитруса вичавлюється сік.
  • Масло розтоплюється і з’єднується з яйцями, цукром.
  • Вводиться сік і цедра цитруса.
  • Після висипання борошна з розпушувачем тісто вимішується до однорідності, але недовго.
  • Маса викладається у форми для кексів на ¾ об’єму.
  • Заготовки мафінів відправляються в розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин.

При підготовці тесту для мафінів міксер використовувати не рекомендується.

Загрузка...

Як спекти з соком

 

Мафіни – проста у виконанні випічка відрізняється особливою ніжністю і ароматом. Рецепт з апельсиновим соком передбачає наявність:

  • 240 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 120 р масла;
  • 2 великих яєць;
  • 180 мл апельсинового фрешу;
  • ½ Пакетика розпушувача.


Інструкція приготування покроково:

  • У глибокій мисці за допомогою віночка або ложки змішуються топлене масло, яйця, цукор і сік.
  • Малими порціями в рідку суміш всипається борошно, об’єднана з розпушувачем.
  • З однорідної борошняної маси готуються заготовки мафінів шляхом її розподілу за формами, що заповнюються на¾.
  • Вироби випікаються 25 хвилин при 190°C.

Випічка особливо хороша через 20 хвилин після приготування, коли вона вже трохи охолола, але продовжує наповнювати кімнату приголомшливим ароматом.

Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

Юлія Висоцька має свої секрети приготування американських кексів, якими ділиться у своєму кулінарному блозі.

Спробуйте також:  Тісто на майонезі - 5 рецептів смачного і ніжного тіста для будь-якої випічки

Інгредієнти:

  • по 150 г борошна двох видів (пшеничне та грубого помелу);
  • 350 г журавлини;
  • апельсин;
  • 70 г волоських горіхів;
  • стільки ж коричневого цукру;
  • яйце;
  • 280 мл молока;
  • 120 мл оливкової олії;
  • пакетик розпушувача;
  • щіпка солі.


Хід роботи:

  • Спочатку натирається цедра цитруса, потім з половини апельсина вичавлюється сік.
  • Горіхи діляться на великі шматочки.
  • Ягоди розморожуються.
  • У мисці змішуються обидва види борошна, розпушувач, цукор, сіль, цедра і горіхи.
  • В іншому посуді об’єднується сік, 100 мл олії, молоко.
  • Рідка субстанція вливається в суху масу.
  • Після додавання ягід тісто вимішується, яке розподіляється по змазаним залишилися олією формами.
  • Випікаються мафіни 15 хвилин в розігрітій духовці (180°C).

Заміна волоських горіхів фундук або мигдалем не тільки не зіпсує смак мафінів, а додасть йому нові нотки.

Шоколадно-апельсинові маффіни

 

Чарівна випічка, поєднує ніжність тесту з приємною гіркотою шоколаду, готується з таких компонентів:

  • апельсину;
  • плитки чорного шоколаду;
  • 100 г масла вершкового;
  • 65 г борошна;
  • такої ж кількості цукру;
  • 2 яєць.


Етапи створення кондитерського виробу:

  • Апельсин відварюється на повільному вогні протягом 1,5 годин, а потім, після попереднього видалення кісточок за допомогою блендера, пюрируется.
  • Жовтки, відокремлені від білків, збиваються з 40 г цукру.
  • Шоколадно-масляна суміш розтоплюється, а потім остуджується, і слідом за апельсиновим пюре додається до ячной масі.
  • Окремо збиваються білки з цукром, що залишився.
  • Коли утворюється щільна білкова структура, вміст двох ємностей з’єднується, перемішується.
  • Невеликими порціями всипається борошно.
  • Перемешенное тісто розливається по змазаним маслом формами, які відправляються на 20 хвилин у духовку з температурою 180°C.

Десерт виходить дуже ніжним, він просто тане у роті.

Випічка на кефірі

 

Завдяки кефіру десерт виходить дієтичним, але при цьому пишним. Щоб приготувати мафіни на 250 мл кефіру, також знадобляться:

  • 220 г цукру;
  • 100 мл рафінованої олії;
  • 400 г борошна;
  • яйце;
  • ½ Апельсина;
  • 150 г мелених волоських горіхів;
  • по дрібці соди і кориці.
Спробуйте також:  Чізкейк в мультиварці - 8 смачних рецептів приготування


Черговість дій:

  • Натирається апельсинова цедра, горіхи подрібнюються.
  • У невеликому посуді яйце збивається з маслом.
  • У миску з кефіром всипається сода.
  • Після утворення на поверхні кисломолочного продукту бульбашок, в миску вливається яєчна маса, всипається борошно, цукор, кориця.
  • Додаються цедра і горіхи, після чого тестом наповнюються формочки, які відправляються в гарячу духовку на 25 хвилин.

Перед подачею можна посипати десерт цукровою пудрою, що зробить його ще апетитніше.

Готуємо в мультиварці

Перед тим як випікати маффіни в мультиварці, необхідно підготувати:

  • 200 г цукру;
  • 2 середніх апельсина;
  • 2 яйця;
  • 100 г масла;
  • 280 г борошна;
  • ½ Пакетика розпушувача;
  • ваніль.


Черговість етапів роботи:

  • З апельсинів знімається тонкий шар цедри, який подрібнюється в м’ясорубці.
  • Масло розтоплюється і остуджується.
  • З цитрусів вичавлюється сік.
  • В мисці яйця розтираються з цукром, після чого в ємність відправляється масло, борошно, розпушувач і цедра.
  • В кінці додається сік, після чого тісто виливається в чашу мультиварки, яка встановлюється на програму «Випічка» з часом в 1 годину.

В мультиварці виходить виріб, більше нагадує апельсиновий пиріг. Але по структурі і смаком він не відрізняється від мафінів, приготованих в порційних формочках.

Вологі апельсинові маффіни

Чудові, ніжні кекси, злегка вологі всередині, виходять з таких складових:

  • 1 апельсина;
  • 3 яєць;
  • 150 г вершкового масла;
  • 200 г борошна;
  • ½ Пакетика розпушувача;
  • 150 г цукру.


Етапи створення виробів:

  • З апельсинів знімається цедра і натирається, після чого вичавлюється сік.
  • М’яке масло перетирається з цукром і збитими яйцями.
  • В цю ж ємність відправляється сік, цедра цитруса, борошно і розпушувач.
  • Вимішується тісто консистенції густої сметани.
  • Борошняна маса розподіляється за формами, які поміщаються в розігріту духовку на 25 хвилин.
Спробуйте також:  Печиво з повидлом – 7 рецептів як зробити смачне домашнє печиво

Щоб бути впевненим у готовності мафінів, можна проткнути виріб зубочисткою (на ній не повинно залишитися грудочок тесту).

Мафіни – легкий і швидкий десерт, який не залишить байдужими ні домочадців, ні гостей.

Загрузка...