Апельсиновий соус – найкращі рецепти

М’ясо і рибу більшість людей заправляють гострим або вершковим соусом, оскільки думають, що солодкий соус з фруктів не буде гармоніювати з цими стравами. Така думка є помилковою, оскільки фруктові соуси чудово поєднуються з різними стравами. Соус з апельсинів відмінно доповнює смак риби, м’яса, салатів і морепродуктів.

 

Підготовка інгредієнтів для апельсинового соусу

Існують різноманітні варіації приготування апельсинового соусу. В залежності від варіанту соус можна робити з використанням свіжовичавленого соку або шляхом уварювання фруктів. При уварюванні, свіжі плоди обдають окропом для усунення гірчинки. Увариваются апельсини разом з цедрою, т. к. основний відсоток гіркоти знаходиться в ній. Другий варіант передбачає вижимання свіжого соку з плодів за допомогою звичайної соковижималки.

ЯК ПРИГОТУВАТИ АПЕЛЬСИНОВИЙ СОУС

 

Основою соусу є не тільки сік апельсина, але і його м’якоть і цедра. Для того, щоб соус вийшов бездоганним, дотримуйтесь деяких правил по його приготуванню:

 

  • 1. Для збільшення густоти соусу з’єднайте його з крохмалем або борошном.
  • 2. Щоб соус вийшов гострішою, додайте в нього хрін, гірчицю, посипте чорним перцем. Пряність підсильте ароматними травами.
  • 3. Вершки або вершкове масло підвищать калорійність соусу.
  • 4. Для соусу потрібно використовувати тільки свіжі плоди, апельсиновий сік для нього не підійде.
  • 5. Для видалення гіркоти фрукти необхідно обшпарити окропом.
  • 6. Не переварюйте соус, щоб не зіпсувати його смакові якості.
  • 7. Щоб прянощі не втратили свій аромат, їх потрібно додавати за кілька хвилин до закінчення приготування соусу.

 

Різноманітні рецепти апельсинового соусу до м’яса і не тільки…

 

Апельсиновий соус рецепт до м’яса

М’ясо, заправлене солодким соусом, асоціюється зі східною кухнею. Проте в сучасному світі, таке поєднання зустрічається в багатьох країнах. Апельсиновий соус додасть оригінальності звичної свинини, яловичини або телятини. Читайте також нашу додаткову статтю – рецепти м’яса в апельсиновому соусі: Курка, Качина Грудка, Свинина!

 

Простий рецепт апельсинового соусу до м’яса

Склад продуктів:

  • 1. Плід апельсина – 1 шт.;
  • 2. половинка лимона;
  • 3. оливкова олія – 150 мл;
  • 4. 3 ст. л. зерниста гірчиця – 3 ст. л.;
  • 5. половинка чайної ложки солі;
  • 6. сушені насіння кунжуту – одна жменя;
  • 7. чорний мелений перець – одна щіпка.

 

Для початку необхідно вичавити сік з апельсина і лимона. До нього додайте оливкове масло і гірчицю. Утворену суміш потрібно посолити і поперчити за смаком. Після цього потрібно компоненти збити віночком або вилкою. Соус повинен злегка загуснути. В кінці посипте його насінням кунжуту. Такий соус чудово поєднується зі свининою та птицею. Також їм можна відмінно маринувати м’ясо. При додаванні майонезу соус перетворюється в оригінальний вершковий соус.

Солодкий соус з апельсинів для м’ясних страв

Необхідні продукти:

  • 1. Плід апельсина – 1 шт.
  • 2. Кілька столових ложок крохмалю.
  • 3. Півлітра води.
  • 4. Цукровий порошок – 1 ч. л.
  • 5. Білий мелений перець – 1/3 ч. л.

 

Як приготувати апельсиновий соус – покроковий рецепт

Для усунення гіркоти цедри апельсина, його потрібно обдати окропом. Потім апельсинова цедра дрібно натирається на тертці. Далі потрібно покласти її в посудину, залити окропом і поставити на плиту. Після доведення рідини до кипіння, вогонь потрібно зменшити. Вариться помаранчева стружка близько 10 хвилин. Потім стружку потрібно остудити і процідити через марлю або дрібнопористий друшляка.

 

Отриманий відвар налийте в один стакан і розчиніть в ньому крохмаль. В ньому не повинні бути присутні грудочки. Доведіть до кипіння залишилася цитрусову суміш, посипте цукром і спеціями і залийте крохмальним розчином. Соус потрібно постійно перемішувати з допомогою дерев’яної лопатки або ложки, щоб він загус. Окремо вичавіть сік з м’якоті фрукта, додайте його в каструлю і добре перемішайте. Соус можна розливати в соусниці.

Універсальний рецепт апельсинового соусу до м’яса

Соус по цьому рецепту поєднується з будь-яким видом м’яса. Він виходить досить густим і робить ваше блюдо оригінальним і індивідуальним.

 

Необхідні продукти для апельсинового соусу до м’яса:

  • 1. Плід апельсина – 1 шт.
  • 2. Яєчні жовтки – 4 шт.
  • 3. Сік лимона – 1 ст. л.
  • 4. Вершкове масло -100 грамів.
  • 5. Сіль, гірчиця і чорний перець за смаком

 

Спочатку необхідно вичавити сік з фрукта, а цедру подрібнити. Сирі жовтки збиваються з допомогою міксера, в процесі в них додається ложка соку лимона і сіль. Після цього вливається сік з апельсина. Всі компоненти перемішуються. Далі додається подрібнена цедра, перець, гірчиця. Вершкове масло потрібно розтопити і влити до всіх інгредієнтів. Для завершення готування всі компоненти ще раз гарненько збиваються. Соус бажано подавати гарячим. За бажанням в соус додається крапелька хрону, кориця, гвоздика або суха ароматна зелень, подрібнений у порошок.

Соус з апельсинів для солодких страв

Десертний соус добре підходить до оладок, млинців, вафель, кекси, бісквіту, печеньям та інших солодощів. Приготувати його можна легко і за короткий час.

 

Необхідні продукти:

  • 1. Кілька апельсинів.
  • 2. Кілька столових ложок меду.
  • 3. Апельсиновий лікер – 250 мл
  • 4.Вершкове масло – 20 грамів.

 

Попередньо залиште масло трохи підтанути. Після цього до нього додається мед. Інгредієнти ставимо на слабкий вогонь і доводимо до розтоплення. Потім маса заливається лікером, свіжовичавленим апельсиновим соком, і додається подрібнена цедра. Після того, як соус закипить, тримаємо його на невеликому вогні ще 5 хвилин. Перед подачею соус необхідно остудити.

Медово апельсиновий соус

Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 1.

Склад продуктів для медово-апельсинового соусу:

  • 1. Апельсин – 1 шт.
  • 2. Мед – 1 ч. л.
  • 3. Сіль і чорний перець.
  • 4. Сушений базилік, коріандр, паприка, чабер – по ¼ ч. л.
  • 5. Вершкове масло топлене – 1 ст. л.
  • 6. Борошно пшеничне.

Приготування медово-апельсинового соусу

  • Для початку вичавлюється апельсиновий сік з підготовленого фрукта. Щоб сік легше було вичавлювати апельсин можна обдати гарячою водою і добре придушити руками.
  • Сік апельсина виливається в сотейник і поставити на невеликий вогонь. Він ні в якому разі не повинен пригоріти.
  • В окремій ємності розтоплюється мед, а потім він перемішується з маслом. В нагрітий апельсиновий сік виливається розтоплений мед з маслом.
  • Соус необхідно постійно помішувати і не знімати з плити. Апельсиновий соус солиться і приправляється за смаком, і знову перемішується.
  • Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...