Азу з свинини – 11 рецептів приготування

Азу з свинини – страва, яку готують із різноманітних продуктів. Робити можна з різних видів м’яса, але ніжніше виходить з свинини. А якщо захочете одержати вишукане за смаком страва, додайте огірочки або грибочки.

Класичний рецепт азу з свинини з солоними огірками

За цим рецептом азу з свинини з солоними огірками виходить ароматною і дуже смачною. М’ясо вибирайте без плівок. Блюдо виходить калорійним, гострим.

Інгредієнти:

  • свинина – 650 г;
  • червоний перець – 2 г;
  • картопля – 650 г;
  • вода – 350 мл;
  • чорний перець – 2 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • огірок солоний – 2 шт.;
  • борошно – 35 г;
  • томати – 220 г;
  • петрушка – 20 г;
  • масло – 110 мл;
  • кінза – 20 г;
  • часник – 3 зубчики.

Приготування:

  • Нарізати смужками м’ясної шматок. Рекомендується в довжину зробити п’ять сантиметрів, а в товщину один. Нарізати проти волокон. Тоді м’ясо не розповзеться в процесі приготування.
  • Розжарити масло в сковорідці. Помістити м’ясні смужки. Засмажити. Процес займе близько чверті години.
  • Влити воду. Накрити кришкою і тушкувати півгодини.
  • Нарізати картоплю. За формою знадобиться соломка. Обсмажити окремо з додаванням масла.
  • Порубаний лук відправити до м’яса. Розмішати і тушкувати чверть години. Якщо сковорідка стане занадто сухий – підлити масло.
  • Відправити в м’ясорубку томати. Подрібнити. Використовувати можна не тільки свіжі, але й консервовані. Надіслати до м’ясної засмажки. Потомити вісім хвилин.
  • Додати засмажену картоплю, нашатковану зелень і дрібно порубані зубки часнику. Підсолити і посипати перцем. Розмішати. Накрити кришкою загасити три хвилини.

Як приготувати страву в мультиварці

Азу в мультиварці – це найпростіший варіант приготування.

Інгредієнти:

  • свинина – 650 г;
  • перець;
  • цибуля – 2 шт.;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • сіль;
  • вода – 2 мультистакана;
  • картопля – 6 шт.;
  • часник – 3 зубки;
  • огірки – 3 шт.;
  • томатна паста – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Нарізати м’ясо. Шматки повинні бути порційними. Відправити в чашу. Нашаткувати цибулю. Цибульні півкільця відправити до м’яса. Влити олію. Виставити режим «Смаження». Не закриваючи кришку засмажувати чверть години.
  • Порізати огірки. Необхідні дрібні шматочки. Помістити в чашу. Влити пасту. Потомити сім хвилин.
  • Часникові зубки дрібно порубати і відправити в чашу. Влити воду.
  • Встановити режим «Гасіння». Таймер – годину. Після сигналу закинути картопляні кубики. Підсолити. Посипати перцем.
  • Включити таймер на півгодини.

Азу з свинини з традиційного татарського рецептом

Якщо ви вирішили здивувати всіх оригінальним блюдом, яке буде ніжним і ароматним, то азу по-татарськи те, що вам потрібно.

Дивіться також:  Курячий рулет з желатином в харчовій плівці – 5 покрокових рецептів

Інгредієнти:

  • свинина – 320 г;
  • спеції;
  • цибуля – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 2 ст. ложки;
  • лавровий лист;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • томати -1 шт.;
  • вода – 2 мультистакана;
  • червоний перець – 1 шт.;
  • картопля – 650 г;
  • томатна паста – 1 ст. ложка;
  • вершкове масло – 75 г;
  • солоний огірок – 3 шт.

Приготування:

  • Свинина знадобиться у вигляді брусочків, розмір один сантиметр.
  • Влити в сковорідку олію. Помістити м’ясні шматки. Просмажити чверть години. Додати нашатковану цибулю і порізану моркву. Прожарити.
  • Нарізати огірки. Отримані напівкола відправити до засмажки.
  • Перець знадобиться соломкою, а томат – кубиками. Відправити на сковорідку. Залити пасту. Потомити чверть години.
  • Закинути порубані часникові зубки. Розмішати. Накрити кришкою і томити півтори години.
  • Нарізати картоплю. Помістити в сковороду, довести до готовності. Перемістити до м’яса разом з вершковим маслом. Підсолити. Посипати перцем. Додати лаврушку. Посипати спеціями. Розмішати. Потомити чверть години.

Варіант приготування з підливою

Рецепт з підливою і овочами підкорить ваше серце.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • свинина 750 г вирізки;
  • перець;
  • овочева приправа;
  • цибуля – 2 шт.;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Вирізку нарізати. Розжарити масло і засмажити м’ясні шматочки.
  • Нашаткувати цибулю. Натерти морквину.
  • Перемістити м’ясну зажарку в сотейник. У ту ж сковороду від м’яса, помістити овочі і засмажити. Відправити в сотейник.
  • Залити водою. Вміст має бути повністю покрито. Посипати приправою і додати лаврушку. Підсолити. Посипати перцем. Потомити чверть години.

Азу з свинини в горщиках в духовці

Приготування азу в горщиках – це захоплююче заняття, яке принесе задоволення процесом приготування і смаком.

Приготування:

  • свинина – 550 г;
  • зелень;
  • вода – 240 мл окропу;
  • картопля – 5 шт.;
  • рослинна олія;
  • огірок – 2 шт. солоних;
  • перець;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • часник – 1 зубок;
  • сметана – 1 ст. ложка;
  • томатна паста – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Нарізати м’ясо. Смажити в олії. Посипати перцем і підсолити.
  • Порізати картоплю. Смажити на сковорідці в олії. Підсолити і перемішати.
  • Нашаткувати цибулю. Порізати огірки.
  • Підготувати горщики. Викласти лаврушку. Помістити м’ясо. Вкрити цибулею. Викласти картоплю. Розмістити останнім шаром огірки.
  • У сметану додати томатну пасту. Влити воду. Отриману суміш залити в горщики. Присипати нашаткованої зеленню.
  • Помістити в духову піч. Запікати годину. Режим 180 градусів.
Дивіться також:  Страви з морепродуктів – 12 смачних рецептів

Ситне блюдо з додаванням картоплі

Страва виходить ситним і поживним.

Інгредієнти:

  • свинина – 320 г;
  • зелень;
  • вершкове масло – 35 г;
  • картопля – 320 г;
  • перець чорний;
  • цибуля – 110 г;
  • вода – 55 мл;
  • пшеничне борошно – 11 г;
  • сіль;
  • огірки – 75 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • томатне пюре – 35 р.

Приготування:

  • М’якоть свинини нарізати брусочками. Картоплю нарізати. Цибулину нашаткувати. Зрізати шкірку з огірків і видалити насіння. Нарізати соломкою.
  • У сотейник помістити картоплю. Додати цибульні шматочки і залити водою. Гасити сім хвилин. Додати м’ясо. Закинути огірки. Потомити сім хвилин.
  • В томатну пасту насипати борошно. У ступці потовкти часник і відправить до борошна. Посолити і присипати перцем. Налити томатне пюре. Перемішати. Залити м’ясо. Потомити чотири хвилини.

Азу з свинини з болгарським перцем

Перець додає особливий аромат страви, робить його оригінальніше і смачніше.

Інгредієнти:

  • свинина – 520 г;
  • солоний огірок – 240 г;
  • болгарський перець – 270 г;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • м’ясний бульйон – 260 мл;
  • куркума – щіпка;
  • борошно – 45 г;
  • петрушка – 12 м;
  • морква – 120 г;
  • оливкова масло – 110 г;
  • цибуля – 110 р.

Приготування:

  • Овочі нарізати. Необхідна дрібна соломка. Смажити в олії.
  • Нарізати солоні огірки. Закинути в овочі. Потомити сім хвилин.
  • Промиту свинину промокнути. Нарізати шматками. Помістити до овочів. Насипати борошно. Перемішуючи смажити до золотистого відтінку. Залити бульйоном. Посипати приправами. Посолити. Накрити кришкою. Потомити чверть години.

Незвичайний рецепт з червоним вином

Це вишукане за виглядом і смаком страва гідно зайняти місце в дорогому ресторані. Приклавши мінімум зусиль, ви приготуєте гастрономічне диво, яке всі будуть їсти з превеликим задоволенням.

Інгредієнти:

  • свинина – 420 г;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • зіра – 1 ч. ложка;
  • томатна паста – 4 ст. ложки;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • часник – 3 зубки;
  • вершкове масло – 55 г;
  • червоне сухе вино – 260 мл

Приготування:

  • У сотейнику розтопити шматок масла. Насипати зіру. Додати перець. Нашаткувати часникові зубки і відправити до маслу. Влити пасту. Перемішуючи тушкувати три хвилини. Залити вином. Розмішати.
  • Порубати м’ясо. Шматки повинні бути середніми. Відправити в соус. Посипати сіллю. Тушкувати півгодини.
  • Подрібнити перець. Закинути до м’яса. Витримати чверть години.
Дивіться також:  Скумбрія, запечена в духовці з картоплею – 7 рецептів

Готуємо з додаванням сметани

Це самодостатня страва давно підкорило серця вимогливих гурманів.

Інгредієнти:

  • свинина 750 г;
  • борошно;
  • перець;
  • огірок – 3 солоних;
  • сіль;
  • цибуля – 420 г;
  • оливкова олія;
  • сметана – 260 мл

Приготування:

  • Для приготування цього азу, м’ясо необхідно нарізати довгими шматками, для прикладу, як роблять для бефстроганов і обов’язково уздовж волокон. Якщо є жир, то його необхідно зрізати.
  • Порубані м’ясні шматки, обваляти в борошні. Помістити в гарячу сковороду з розпеченим маслом. Засмажити.
  • Нашаткувати цибулю. Отримані півкільця. Помістити до м’яса. Засмажити. Влити окріп.
  • Очищені від шкірки огірки подрібнити. Відправити на сковорідку. Посолити і присипати перцем.
  • Тушкувати годину. Влити сметану. Прогріти.

З кабачками і баклажанами

Страва виходить не тільки ситним, але і ароматним.

Інгредієнти:

  • оцет – 1 ст. ложка;
  • баклажан – 2 шт.;
  • хмелі-сунелі;
  • кабачок – 2 шт.;
  • перець;
  • перець – 1 шт.;
  • сіль;
  • свинина – 520 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • томатна паста – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Цибулю нашаткувати. Моркву пропустити через крупного помелу тертку. Баклажани і кабачки – шматочками. М’ясо порубати. Перець нарізати шматочками.
  • Обсмажити цибулю. Додати м’ясо і інші овочі. Засмажити. Підлити трохи води. Тушкувати під кришкою півгодини. Підсолити. Влити пасту. Посипати перцем і приправами. Влити оцет. Готувати чверть години.

Варіант приготування з рисом

Просте ароматне м’ясо, приготоване з рисом, стане чудовою вечерею для всієї родини.

Інгредієнти:

  • борошно;
  • свинина – 320 г;
  • рослинна олія;
  • рис – 210 г;
  • лаврушка;
  • чорний перець;
  • петрушка – 15 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • томатна паста – 3 ст. ложки;
  • сіль;
  • вода – 210 мл;
  • солоний огірок – 1 шт.;
  • розмарин;
  • часник – 3 зубки.

Приготування:

  • Цибулю подрібнити. Повинні вийти півкільця. Огірки зробити у вигляді соломки. Порубати часникові зубки.
  • З оливковою олією розжарити сковорідку. Помістити цибулю. Засмажити. Порубати м’ясо і вмочити в борошно. Відправити до цибулі і закинути лаврушку. Три хвилини смажити.
  • Влити пасту. Додати огірки. І частина часникових зубков. Влити воду. Підсолити і посипати перцем. Розмішати і закип’ятити. Загасити чверть години. Покласти часник і закинути порізану петрушку.
  • Відварити рисові зерна. Влити олію у сковорідку. Помістити один часниковий зубок, попередньо розім’ятим. Закинути розмарин. Потомити три хвилини. Вийняти часник і розмарин. Отриманим маслом залити рис. Підсолити і розмішати. Помістити на блюдо. Зверху викласти приготоване м’ясо.