Баклажани по-грузинськи – 7 смачних рецептів приготування

Горіхи, пряні часникові зубки і ніжна м’якоть баклажанів – це невід’ємні складові грузинської кухні. З овочів, званих у нас «синенькими», готують гарячі і перші страви, їх запікають, маринують або подають як охолоджених закусок. А без горіхової крихти і подрібненого часнику важко уявити автентичну кухню Грузії. Сьогодні ми будемо робити баклажани по грузинськи. Це пікантна, досить гостра закуска, яку часто закривають в якості заготовки на зиму.

Баклажани мариновані по-грузинськи

Всім шанувальникам кавказької кухні пропонуємо рецепт пікантних баклажанів, які прикрасять будь-який, навіть святковий стіл.

Заздалегідь підготуйте:

  • чотири баклажана;
  • за три цибулини і моркви;
  • три солодких перцю;
  • ложка меду;
  • чотири ложки оцту;
  • півсклянки олії;
  • сіль, перець, зелень.

Готувати будемо так:

  • Першим ділом потрібно відварити синенькі, щоб вони стали м’якими. Потім їх слід покласти, придавивши будь-яким пресом, в об’ємну посуд, щоб з плодів стекла вся вода.
  • Моркву ріжемо соломкою, цибулю шаткуємо на півкільця, баклажани подрібнюємо довільно невеликими шматочками.
  • Для маринаду з’єднайте оцет, мед і спеції.
  • Всі інгредієнти змішуємо разом з одержаним складом і наполягаємо три години. Закуску можна укласти в простерилізовані ємності невеликого розміру і зберігати до зими.