Бальзамічний соус | Смачний рецепт

Соус на основі бальзамічного оцту широко використовується кулінарами усього світу для прикрас готових страв та для заправки. Його легко впізнати за характерною тягучою консистенції і специфічному смаку. На тарілках з стравою подають у вигляді різноманітних візерунків, які легко створювати завдяки густої тягучої маси.

Приготувати бальзамічний соус в домашніх умовах зможе кожен, це досить легко і просто.

 

 

Як приготувати бальзамічний соус

Для класичного варіанту соусу потрібен бальзамічний оцет і півгодини часу.

Бальзамічний оцет виварюють в сотейнику протягом 30 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи. Він повинен увариться вдвічі.

Перевіряють готовність соусу так, якщо ложку з масою підняти і за нею потягнеться ниточка в 1,5 см, то це говорить про готовність заправки. Якщо соус переварити, то така ниточка обриватися не буде і для його розведення потрібно просто додати трохи бальзамічного оцту і добре розмішати. Проте ж краще стежити за уварювання.

 

 

Як же красиво подати бальзамічний соус?

Дуже важливо красиво подати страву, оскільки від його презентації може залежати апетит. Щоб створити візерунки на тарілці з готового бальзамічного соусу, потрібно взяти пергаментний папір згорнути її конусом, притримувати руками краю влити соус. Внизу у нього відрізаємо кінчик не більше 3 мм, потихеньку починаємо стискати конус, над запланованими місцями тарілки, і вимальовуємо візерунки.

Давайте приготуємо бальзамічний соус, який буде мати насичений пряний смак. На його створення витратимо всього 15 хвилин, і зможемо прикрасити 4 тарілки з стравою.

Які продукти нам знадобляться:

– 100 мл бальзамічного оцту;

– 1 чайна ложка меленої кориці;

– 4 гвоздики;

– 4 шишечки ялівцю;

– 2 столові ложки цукру.

Готувати пряний бальзамічний соус будемо так:

100 мл бальзамічного оцту починаємо уварювати. Як тільки він закипить потрібно додати всі компоненти і продовжувати варити його до тягучості. Після приготування його проціджуємо, даємо охолонути, і використовуємо за призначенням.

Любителям овочевих і фруктових салатів можна спробувати приготувати бальзамічний крем-соус.

Рецепт приготування бальзамічного крем-соусу

На його готування піде 15 хвилин, розрахований на 3 порції салату.

Продукти необхідні для крем-соусу:

– оливкова олія 50 мл;

– бальзамічний оцет 4-5 столових ложок;

– сіль, цукор, чорний мелений перець, суха трава орегано за бажанням.

Готуємо бальзамічний крем-соус так

Бальзамічний оцет збиваємо з оливковою олією з допомогою міксера, до одержання густої кремоподібної суміші. Потім додаємо всі інші компоненти і збиваємо, щоб розчинився цукор. У результаті повинна вийти ніжна кремова текстура соусу.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...