Бананове печиво – 6 рецептів випікання

Це дуже легкий і швидкий варіант десерту. Зараз ми навчимо вас готувати дивовижне бананове печиво. До того ж, з кількох поданих варіантів, ви точно знайдете свій.

Готуємо покроково з пісочного тіста

Інгредієнти:

  • банан (стиглий) – 1 штука;
  • сіль – 1 щіпка;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • борошно – 0,2 кг;
  • оцет – 1 ст. ложка;
  • вершкове масло – 0,1 кг;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • цукор – 75 грам.

Приготування:

  • Заздалегідь дістаньте з холодильника масло, щоб воно стало м’яким.
  • Зніміть з банана шкірку і розламайте його на кілька частин. Зверху притрусіть цукром (достатньо буде однієї ложки), і розімніть вилкою до однорідної кашки.
  • В окрему ємність просійте борошно, додайте до неї два види цукру, м’яке вершкове масло і сіль.
  • Перекладіть цю суміш у блендер і подрібніть до стану крихти.
  • Погасіть соду оцтом і додайте її в тісто.
  • З’єднайте з іншими компонентами розім’яту банан.
  • Знову зміщується в блендері до однорідності.
  • Вручну скачайте з тіста дві ковбаски. Їх діаметр повинен бути близько чотирьох сантиметрів.
  • Загорніть ковбаски в пергамент і перекладіть в холодильник на півгодини.
  • Увімкніть духовку на 200 градусів.
  • Дістаньте ковбаски і наріжте їх на однакові кружечки. Їх ширина – близько одного сантиметра.
  • Покладіть на деко пергаментом, зверху розкладіть бананове печиво. Врахуйте, що в процесі випічки воно збільшиться в діаметрі. Тому, викладайте їх на відстані один від одного.
  • Поставте бананове печиво в духовку на 15 хвилин.
  • Готове ласощі відразу перекладіть на тарілку, можна залишати його на гарячому деку. Інакше воно може підгоріти.
  • Після охолодження, випічку можна подавати до столу.

З вівсяними пластівцями

Якщо ви на дієті, але любите солодке, вам підійде цей рецепт. Тому що вівсяно-бананове печиво не шкодить фігурі. До того ж, тут не використовується цукор.

Інгредієнти:

  • яйце – 1 штука;
  • кунжут – 1 ст. ложка;
  • банан – 1 штука;
  • лимонний сік – 1 ст. ложка;
  • вівсяні пластівці – 2 склянки;
  • розпушувач – ½ ч. ложки;
  • вівсяна крупа – ½ склянки.
Дивіться також:  Морквяне печиво — 8 рецептів в домашніх умовах

Приготування:

  • Перетворіть банан в пюре.
  • Розбийте до фрукту яйце і лимонний сік, все змішайте.
  • Пластівці подрібніть в блендері.
  • В окремій мисочці змішайте пластівці, вівсяну крупу, кунжут і розпушувач.
  • З’єднайте бананову і суху суміш.
  • Виставте на духовці 180 градусів.
  • Вологими руками сформуйте печиво. Викладайте на змащене деко.
  • Випікайте бананове печиво з вівсяними пластівцями близько 10-13 хвилин.
  • Потім дайте десерту охолонути і можна пригощатися. Приємного вам апетиту!

Класичне бананове печиво

Для цього рецепта потрібно брати тільки дуже стиглий банан.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 0,1 кг;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • борошно – по мірі необхідності;
  • банан – 1 штука;
  • яйце – 1 штука;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • сода – ½ ч. ложки;
  • ванільний цукор – 2 пакетика.

Приготування:

  • Розтопіть мед.
  • Збийте яйце, додайте до нього звичайний і ванільний цукор. Перекладіть мед в цю суміш.
  • Банан подрібніть в блендері, перекладіть його до медової масою.
  • Погасіть соду оцтом і додайте її в бананову суміш.
  • Вершкове масло розтопіть на водяній бані і влийте в основну ємність.
  • Просійте борошно. Додавайте її потроху в тісто, поки воно не стане щільним.
  • Промните тісто руками і перекладіть його в целофановий пакет.
  • Покладіть бананове тісто в морозилку на півгодини.
  • Притрусіть робочу поверхню борошном і розкачайте тісто в тонкий пласт.
  • Фігурними формочками вирізати печиво. Якщо у вас немає таких пристроїв, то скористайтеся склянкою або келихом.
  • Деко змастіть маслом і викладіть заготовки.
  • Випікайте близько 10 хвилин при температурі 190 градусів.

Шоколадно-бананове печиво

Інгредієнти:

  • майонез – 4 ст. ложки;
  • борошно – 2 склянки;
  • ванілін – за смаком;
  • банан – 1 штука;
  • оцет – 0,5 ч. ложки;
  • яйце – 1 штука;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • цукор – ¾ склянки;
  • шоколад – 0,1 кг;
  • какао-порошок – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Перетріть куряче яйце з цукром.
  • Додати погашену соду.
  • Промните виделкою банан, змішайте його з майонезом. Перекладіть цю масу до яйцю.
  • Введіть в тісто борошно.
  • Додайте ванілін.
  • Всипте какао-порошок. Все змішайте ложкою, повинно вийти густе тісто.
  • Змастіть деко вершковим маслом і викладайте на нього печиво. Робіть це з допомогою ложки, тому що тісто не дуже щільне.
  • Поставте шоколадно-бананове печиво в духовку. Вона повинна бути попередньо розігріта до 160 градусів.
  • Приблизний час приготування – 20 хвилин.
  • Розтопіть на водяній бані плитку улюбленого шоколаду.
  • Готову страву полийте рідким шоколадом і подавайте до столу. Приємного вам апетиту!
Дивіться також:  Печиво на майонезі розсипчасте, що тане в роті – 6 простих рецептів

Смачне ласощі без борошна

Інгредієнти:

  • банан (великий) – 1 штука;
  • вівсяні пластівці – 0,1 кг;
  • родзинки – 1 жменя;
  • мед – 50 грам;
  • волоські горіхи – 20 грам.

Приготування:

  • Кілька разів ізюм промийте і залийте його окропом на 20 хвилин, щоб він розпух.
  • Перемеліть в блендері вівсяні пластівці до стану борошна.
  • Дрібно наріжте банан і додайте його до пластівців. Змішайте все в блендері до однорідності.
  • Перекладіть тісто в зручну ємність і додайте до нього родзинки.
  • Розтопіть мед на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Влийте його в тісто.
  • Волоські горіхи очистіть від шкірки, і потовчіть їх ступою. Перекладіть їх у тісто, все змішайте.
  • Залиште тісто настоятися при кімнатній температурі близько 10 хвилин.
  • На деко покладіть фольгу і ложкою викладіть десерт.
  • Випікайте бананове печиво без борошна близько 20 хвилин, при температурі 170 градусів. Ароматне ласощі готовий.

Сирно-бананове печиво

Інгредієнти:

  • сир – 0,2 кг;
  • мед – 1 ч. ложка;
  • вівсяна крупа (мелена) – 0,1 кг;
  • кокосова стружка – 50 грам;
  • банан (дуже стиглий) – 1 штука;
  • шоколад – 50 грам.

Приготування:

  • Сир подрібніть в блендері до однорідності.
  • Банан промните виделкою. Додайте до сиру, всі разом подрібніть блендером.
  • Перекладіть бананову масу в глибоку ємність. Додайте мелену вівсяну крупу.
  • Розтопіть мед, перекладіть його в тісто. Все змішайте і перекладіть тісто в холодильник на 20 хвилин.
  • У плоску тарілку насипте кокосову стружку.
  • Шоколад натріть на дрібній тертці.
  • Зліпити з тіста маленькі кульки. Частина з них обваляйте в кокосовій стружці. Залишилося печиво присипте шоколадом.
  • Викладайте різнобарвне печиво на пекарську папір і ставте їх в духову шафу.
  • Випікайте сирно-бананове печиво близько 10-12 хвилин. Температура духовки – 180 градусів.
  • М’яке печиво з хрусткою скоринкою готово! Подавайте його разом з улюбленим гарячим напоєм. Наприклад, з какао або цикорієм.
Дивіться також:  Віденське печиво – 5 смачних рецептів

Як прикрасити?

Від прикраси залежить успіх готового продукту. Адже навіть просте блюдо можна компенсувати оригінальною подачею.

Отже, ось кілька найбільш вдалих варіантів:

  • Цукрова пудра. Присипте готове печиво цим інгредієнтом. Якщо є бажання, можна трохи пофантазувати і зробити візерунки з пудри. Наприклад, вирізати сніжинку з паперу, покласти її зверху і присипати все. Трафарет ви приберете, а гарний візерунок залишиться.
  • Свіжі ягоди. Ці плоди дуже добре поєднуються з бананом. Наприклад, можна полуницю розрізати на 4 частини і покласти її на печиво. Або посипте ласощі маленькими ягодами смородини.
  • Згущене молоко. Один з найпростіших варіантів. Просто полийте печиво згущеним молоком. Причому вона може бути як звичайною, так і вареним.
  • Глазур. Один з найпоширеніших варіантів. Адже глазур’ю можна намалювати абсолютно будь-які візерунки, так і колір у неї може бути різноманітним. Просто наберіть глазур в кондитерський мішок і дайте волю фантазії.
  • Шоколад. Його можна розтопити і теж малювати різні узори. Або просто натріть його на тертці і притрусіть готове печиво.
  • Сухофрукти. Їх можна покласти біля печива або прикріпити до нього. В цьому нам допоможе розтоплений шоколад. Невигадливо налийте його на печиво, а зверху покладіть курагу або чорнослив. Після застигання шоколаду, фрукти будуть триматися.
  • Драже. Ці різнокольорові ласощі дуже прикрасять ваше печиво. Але їх треба вкладати у сире тісто. Драже запекутся, а у вас вийдуть барвисті вироби.