Бананові оладки – 8 рецептів приготування

Традиційними для нашої кухні завжди були капустяні, яблучні, гарбузове та інші види оладок з додаванням овочів і фруктів, які ростуть в наших широтах. Але зараз, коли колись екзотичні банани можна купити в магазинах в будь-який час року, саме час освоїти ще один вид випічки – бананові оладки. Для тесту можна використовувати потемнілі плоди, які часто продаються з уцінкою – вони ідеальні.

Традиційні бананові оладки на молоці

Для традиційного рецепту оладок з бананами і молоком готується за наступним пропорціям інгредієнтів:

  • 2 великих стиглих банана;
  • 1 куряче яйце категорії С0;
  • 65 мл молока;
  • 100 г цукрового піску;
  • 130 г борошна;
  • 30 мл рослинного масла для смаження.

Замішування тіста і випікання:

  • У чашу блендера вбити яйце, влити молоко, всипати цукор і скласти поламані на шматочки банани. Перебити масу до гладкого однорідного стану. Щоб оладки вийшли гарного світлого кольору всередині і золотисті зовні, допоможуть кілька крапель лимонного соку, які не дадуть банановому пюре потемніти. Якщо краса зовнішнього вигляду не принципова, сік лимона можна не додавати.
  • Отриману суміш вилити в миску просіяти в неї борошно, розмішати тісто і спекти з нього оладки, викладаючи бананову масу столовою ложкою на гарячу сковороду з рослинним маслом.
  • Рецепт приготування без яєць

    Щоб спекти оладки без яєць з додаванням м’якоті банана потрібно взяти:

    • 1 стиглий банан;
    • 200 мл кефіру або ряжанки;
    • 10 г цукру;
    • 3 г солі;
    • 4 г соди;
    • 100 р пшеничного борошна;
    • 10 мл рослинного масла.

    Інструкція по приготуванню:

  • У кефір всипати соду, розмішати і дати постояти пару хвилин. Потім додати сіль, цукор, олію і борошно. Має вийти тісто як густа домашня сметана.
  • Стиглий банан, але з пружною м’якоттю нарізати невеликими кубиками, перекласти їх в ємність з тістом і акуратно перемішати, щоб не розім’яти їх.
  • На поверхню розпеченої сковороди, змащену рослинним маслом, столовою ложкою викладати тісто з банановим припеком і обсмажувати з обох боків до золотистої скоринки апетитною.
  • Дивіться також:  Цукерки пташине молоко – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

    Бананово-вівсяні оладки

    До складу корисних оладок на вівсяному борошні і бананах будуть потрібні:

    • 2 банана;
    • 90 г вівсяного борошна;
    • 4 яйця;
    • 5 г розпушувача.

    Як спекти:

  • М’якоть банана (краще взяти трохи перестиглий плід) розім’яти виделкою в пюре. Влити до них трохи збиті яйця, перемішати, потім ввести вівсяну муку, змішану з розпушувачем. Тісто готове.
  • При наявності в арсеналі кухонної техніки такого помічника, як блендер достатньо скласти в його чашу всі продукти змішати до отримання однорідного тіста.
  • Піч вівсяні оладки на сковороді з антипригарним покриттям, не змащуючи її олією. Тісто викладати столовою ложкою і зарумянивать по кілька хвилин з кожного боку.
  • Сирно-бананове ласощі на сніданок

    Перелік продуктів, які використовуються в приготуванні такої страви, як сирно-бананові оладки:

    • 1 великий банан;
    • 200 г сиру;
    • 1 яйце;
    • 100 г цукру;
    • 5 г ванільного цукру;
    • 3 г солі;
    • 5 г розпушувача;
    • 50 г борошна.

    Спосіб випічки:

  • У глибоку миску або чашу викласти м’якоть банана, цукор (звичайний і ванільний), яйце і сир. Перетворити ці продукти за допомогою заглибного блендера в гладку однорідну суміш.
  • До вже змішаним продуктам додати сіль, розпушувач і просіяне борошно. Перемішати тісто ложкою або лопаткою і можна приступати до випічки.
  • Смажити на невеликій кількості рослинного масла, буквально за однієї хвилинки з кожного боку на середньому вогні.
  • Як приготувати оладки без борошна?

    Спекти бананові оладки без борошна складно, але все-таки можливо.

    Для цього потрібно взяти:

    • 2 банана;
    • 2 курячі яйця.

    Тонкощі приготування:

  • Щоб зробити тісто потрібно викласти в підходящу ємність м’якоть бананів, і вбити яйця. Далі довести ці інгредієнти до однорідного стану. Зробити це можна блендером або звичайної картофелемялкой. Якщо тісто вийде дуже рідким, можна додати ще бананової м’якоті, якщо густим – вбити додаткове яйце.
  • Щоб оладки не вийшли повністю просоченими маслом сковороду потрібно злегка змащувати силіконової пензлем змоченою в ньому. Без певної вправності перевернути їх буде складно, тому вироби потрібно формувати не більше розміру лопатки, якою їх будуть перевертати. Готувати 1-2 хвилинки з кожного боку.
  • Дивіться також:  9 рецептів шоколаду в домашніх умовах

    На кефірі

    Щоб приготувати бананові оладки на кефірі слід попередньо підготувати:

    • 3 стиглих банана;
    • 200 мл кефіру;
    • 2 курячі яйця;
    • 10 г цукру;
    • 3 г солі;
    • 5 г харчової соди;
    • 80 г борошна.

    Хід випічки:

  • Кефір змішати з содою і відставити на пару хвилин в бік. Картофелемялкой розім’яти м’якоть екзотичного фрукта разом з цукром.
  • Додати до банановому пюре додати збиті яйця, кефір із содою. В отриману суміш ввести залишилися сипучі компоненти (борошно та сіль).
  • Піч тісто, як звичайні оладки на змащеній олією сковороді. Подавати з медом, варенням або сметаною.
  • З шоколадом

    Внести нові смакові нотки в бананові оладки зможе плитка темного шоколаду, подрібнена в крихту.

    Співвідношення всіх продуктів для шоколадно-бананових оладок буде наступним:

    • 1 банан;
    • 100 г шоколаду (темного або молочного);
    • 320 мл молока;
    • 1 яйце;
    • 10 г цукру;
    • 3 г солі;
    • 10 г розпушувача;
    • 30 г м’якого вершкового масла;
    • 240 г борошна.

    Алгоритм приготування:

  • М’яке масло розтерти з цукром, сіллю і яйцем. Додати в цю суміш бананове пюре, влити молоко і просіяти борошно з розпушувачем. Повинно вийти досить густе тісто.
  • Шоколад натерти на крупній тертці, або порубати в крихту ножем і з’єднати з банановим тестом. Далі смажити товстенькі невеликі млинці на сухій сковороді без додавання масла до карамельної скоринки.
  • Пісний покроковий рецепт

    Ці бананові оладки – це прекрасний спосіб побалувати себе чимось смачненьким в пост.

    Для пісного варіанти випічки знадобляться:

    • 2 стиглих банана;
    • 500 мл питної води;
    • 50-100 г цукру за смаком;
    • 5 г кориці за бажанням;
    • 50 г вівсяних пластівців;
    • 230 г борошна;
    • 10 г розпушувача;
    • 30 мл рослинного масла.

    Послідовність приготування:

  • Вівсяні пластівці перемолоти в кавомолці в борошно, потім змішати з просіяним борошном, розпушувачем, корицею і цукром. Розмішати суміш віночком.
  • Банан без шкірки перебити в пюре, яке розбавити рецептурним кількістю води. З’єднати рідку складову з сумішшю сипучих інгредієнтів. Добре перемішати тісто, влити в нього рослинне масло, розмішати і можна приступати до випічки.
  • Печуть пісні млинці на гарячій сковороді з рослинним маслом, зарумянивая маленькі коржі по 2-3 хвилини з кожного боку.
  • Дивіться також:  Коржі для торта – 9 простих і смачних рецептів