Бананові панкейкі – 7 смачних рецептів

Це варіація популярних смачних американських панкейків. Блюдо на двох чоловік готується не більш півгодини. Бананові панкейкі підходять для легкого сніданку або полуденку. Нижче представлений класичний рецепт панкейків з бананом, дієтичний і декілька видозмінених варіантів страви.

Класичні бананові панкейкі на молоці

  • стиглі жовті банани — 2 одиниці;
  • молоко — 200 гр;
  • цукор — 2-4 стіл. л.;
  • яйця — 2 одиниці;
  • борошно — 250 гр або 2 скл. об’ємом по 200 мл;
  • розпушувач — 1 чайн. л.;
  • сіль — щіпка;
  • олію для смаження.

Банани чистимо від шкірки і ламаємо на кілька шматочків, щоб їх було зручніше подрібнювати. Збиваємо фрукт з цукром і яйцями протягом 3-5-ти хвилин — маса стане однорідною і набуває більш світлий відтінок. Кількість цукру регулюємо за власним уподобанням.

Далі вводимо розпушувач і сіль, знову збиваємо, поки не з’явиться легка пінка.

Наступним в масу вливаємо молоко, трохи розмішуємо ложкою або віночком. Просіваємо борошно, поступово додаючи в рідку масу.

Розігріваємо сковорідку, покриту тонким шаром масла. Виливаємо в центр невеликий ополоник тесту — воно не повинно сильно розпливатися, тоді вийде великий оладок. Накриваємо кришкою і смажимо до тих пір, поки зверху не з’являться дірочки. Потім перевертаємо і готуємо під кришкою ще 2-3 хвилини.