Бараняча нога, запечена в духовці, рецепт з фото

Баранина – м’ясо зі специфічним запахом і смаком. Вона не всім по душі, хоча в баранині багато корисних речовин. Найголовніше знати, як її приготувати, щоб вона вийшла смачною і ніжною. Рецепт запеченої баранячої ноги в духовці не такий складний, як здається з першого погляду. Головне дотримуватися деякі рекомендації по її приготування:

1. Щоб м’ясо вийшло запашним та м’яким рекомендується протримати його в маринаді деякий час. Для усунення неприємного запаху м’яса потрібно вимочити її у воді з оцтом. Час вимочування приблизно від 7 до 24 годин. Маринад буде ще краще з додаванням чорного перчика, лаврових листочків і подрібненої цибулини. При можливості замочуйте м’ясо в червоному вині або хлібному квасі.
2. Для потрапляння приправ глибше необхідно вийняти м’ясо з маринаду, обсушити його і зробити невелику кількість проколів. В якості приправ для м’яса барана рекомендується використовувати розмарин, гірчицю, м’яту, паприку, часник, ялівець, порошок імбиру.
3. Під час запікання баранини спочатку виставляється висока температура, щоб м’ясо схопилося і покрилося кригою. Тоді воно виходить більш соковитим. Хвилин через 15 температуру необхідно знизити і допекти баранину.

Скільки запікати баранячу ногу в духовці? На тривалість приготування впливає розмір шматочка і температура запікання. Для перевірки готовності можна зробити глибокий надріз. З м’яса не повинен виділятися сік рожевого кольору.

Бараняча нога, запечена в духовці у фользі

Час приготування – 2 ч.
Кількість порцій – 8.

Склад продуктів для баранячої ноги, запеченої в духовці у фользі:

1. 2 кг баранячої ноги.
2. Чорнослив – 200 р.
3. Лимон.
4. Гірчиця.
5. Олія оливкова – 4 ст. л.
6. Сіль.
7. Петрушка.
8. Приправи.
9. Морква – 1 шт.
10. Цибулина – 1 шт.

Дивіться також:  Курячі ніжки в тесті рецепт з фото

Приготування баранячої ноги, запеченої в духовці у фользі

Нога барана вимивається і обсушивается за допомогою паперового рушника. Для приготування маринаду в ємності змішуються спеції з подрібненим гострим перцем. До них додається подрібнений часник з петрушкою. Інгредієнти поливаються олією і соком лимона. За допомогою маточки компоненти давляться і перемішуються.
Бараняча нога змащується маринадом і загортається в фольгу. М’ясо маринується близько 12 годин. Потім фольга розгортається і за допомогою гострого ножа в нозі роблять глибокі надрізи. У них засовується чорнослив, нарізана петрушка з часником.
Нога викладається на фольгу, натирається сіллю і гірчицею і обкладається чорносливом. На фользі також розкладаються лаврові листочки з перцем, морквою та цибулею, нашпиговані гвоздикою, щоб додати аромат м’яса.
Нога загортається в фольгу і відправляється в гарячу духовку. Через півтори години температура духовки зменшується. М’ясо запікається ще близько 20 хвилин.
Бараняча нога буде ефектно виглядати на столі в цілому вигляді, але для зручності її краще нарізати за допомогою гострого ножа на шматочки. М’ясо відмінно поєднується із зеленню і овочами.

Бараняча нога, запечена в духовці в рукаві

Час приготування – 3 ч.
Кількість порцій – 5.

Склад продуктів для баранячої ноги, запеченої в духовці у рукаві:

1. 1,5 кг ноги барана.
2. Мед – 1 ст. л.
3. Гірчиця – 1 ст. л.
4. Сіль – 1 ч. л.
5. Італійські трави.

Приготування баранячої ноги, запеченої в духовці в рукаві

Нога баранчика промивається і обсушивается за допомогою паперового рушника. М’ясо натирається спеціями і сіллю з двох сторін і залишається, щоб воно просочилося.
У мисці мед змішується з гострою гірчицею. М’ясо змащується отриманою сумішшю в рукаві.
Рукав зав’язується і перекладається на деко. Його потрібно проколоти за допомогою зубочистки в декількох місцях. Нога запікається близько двох з половиною годин.
М’ясо барана в рукаві готується дуже легко і виходить ніжним і м’яким. До нього підійде будь-який гарнір. Можна подати свіжу зелень і овочі, і полити м’ясо соусом.

Дивіться також:  Скільки варити яловиче серце