Баранина в духовці у фользі – 7 рецептів, як смачно запекти баранину

Молода баранина дуже цінується за високий вміст в її жирі нуклеїнової кислоти. Але зберегти комплекс поживних речовин при термічній обробці не завжди вдається. Баранина в духовці у фользі – один із способів приготування, при якому це можливо.

Баранина, запечена у фользі цілим шматком

Баранина, запечена в духовці, – ефектне м’ясне блюдо, вишукано поєднується з іншими яскравими закусками на святковому столі.

Щоб виконати рецепт, необхідні:

  • шматок м’якоті вагою в 1,5 кг;
  • велика голівка часнику;
  • 3 гілочки розмарину;
  • шматочок вершкового масла;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • М’якоть промивається, обсушивается за допомогою паперових рушників і надрізається у трьох місцях з одного боку, та у трьох – з зворотної (глибина надрізів становить не більше 3 см).
  • М’ясо нашпиговують часточками часнику і гілочками розмарину, після чого натирається сіллю і загортається в фольгу, попередньо змащену маслом.
  • Деко з бараниною відправляється в розігріту до 180 °C духовку на 1,5 години.

З картоплею

За наявності білка бараняче м’ясо не поступається яловичому. А ось холестерину в першому в 4 рази менше, що і робить баранину дуже цінним продуктом.

Для створення поживного страви, до якого не потрібно окремо подавати гарнір, необхідні:

  • 1 кг м’яса;
  • в 2 рази більше картоплі;
  • 2 цибулини;
  • лавровий лист, орегано і інші спеції;
  • сіль;
  • рослинне масло.

Баранина з картоплею готується наступним чином:

  • Поки духовка розігрівається до 200 °C, промита і обсушенная баранина ріжеться порційними шматками. Вони натираються сіллю, перцем і викладаються в змащену маслом форму для випікання.
  • Овочі нарізати шайбами і перемішуються разом з сіллю і перцем в глибокій мисці.
  • Через 15 хвилин овочева маса викладається поверх баранини.
  • Вміст форми приправляється і накривається фольгою, після чого на 40 хвилин ємність відправляється в духовку.
  • По закінченні вказаного часу фольга видаляється, а страва продовжує запікатися ще 7 – 10 хвилин.
Дивіться також:  Яловичина з грибами – 8 рецептів приготування

Готуємо з овочами в духовці

Свіжі овочі надають і без того смачного м’яса ще більшу духмяність і соковитість.

Для створення апетитного страви потрібно підготувати:

  • ½ Кг баранини;
  • 3 картопляні бульби;
  • морквину;
  • цибулину;
  • 2 помідори;
  • стопку рослинного масла;
  • 100 мл води;
  • сіль і спеції.

Етапи підготовки:

  • Промитий і обсушенный шматок солиться і натирається спеціями.
  • Всі овочі нарізати великими скибочками.
  • У вогнетривку форму по центру викладається баранина, яка по колу обкладається овочевими шматочками.
  • У страву додаються вода і трохи соняшникової олії, після чого форма накривається фольгою.
  • Випікається баранина з овочами в розігрітій до 200 °C духовці близько 1,5 годин.
  • За 10 хвилин до завершення приготування фольга знімається.

Як смачно запекти баранячу ногу в фользі

Ще одна варіація приготування баранячого м’яса передбачає наявність:

  • 1 баранячої ноги;
  • 10 горошин перцю;
  • 5 гілочок розмарину;
  • невеликої кількості соняшникової олії;
  • 2 головок часнику;
  • солі.

Покрокова інструкція виконання страви являє собою виконання наступних дій:

  • В піалі змішуються товчені спеції, розмарин рубаний і часникова кашка.
  • До ароматної суміші додається масло.
  • Нога натирається прянощами і сіллю, а потім обертається плівкою і ставимо в холодильник на 10 годин.
  • Перед приготуванням баранина витримується 30 хвилин на столі, поки розігрівається до 200 °C духовка.
  • Випікається баранина, будучи обернену у фольгу, на протязі 2 годин.

Запікаємо лопатку в маринаді

Смачно запекти баранину вагою 2,5 – 3 кг можна в маринаді з:

  • головки часнику;
  • 70 мл соняшникової олії;
  • 5 р зіри;
  • невеликої кількості паприки і меленого перцю;
  • щіпки коріандру;
  • солі.

Хід роботи полягає у виконанні таких маніпуляцій:

  • Часник очищається і перетворюється в кашку.
  • В піалі змішуються часникова маса, соняшникова олія, зазначені та інші пряні спеції, сіль.
  • В лопатці робляться надрізи глибиною не більше 2 см, після чого м’ясо натирається маринадом і відправляється в холодильник, будучи загорнутим у пакет, на добу.
  • Підготовлена баранина випікається 2 години в фользі в розігрітій до 200 °C духовці.
Дивіться також:  Курник: класичний рецепт приготування і 8 варіантів

Рецепт з ребер баранини

Блюдо виходить соковитим, з насиченим смаком, якщо реберця попередньо замаринувати.

Для створення кулінарного творіння необхідні:

  • 800 г реберець;
  • ½ Лимона;
  • стопка соєвого соусу;
  • лавровий лист;
  • мелений перець і сіль.

Послідовність приготування:

  • Реберця промиваються і обсушиваются паперовими серветками.
  • Часник товчеться і змішується з сіллю, пряними травами і соєвим соусом.
  • Лимон нарізати слайсами, які тут же змішуються з баранячими реберцями.
  • Маринується заготівля страви 2 години, після чого викласти на деко.
  • Страва відправляється в гарячу духовку (200 °C) на 1,5 години.
  • Випікається баранина під фольгою.

Рулет з баранини в духовці у фользі

Здивувати гостей можна, приготувавши оригінальний рулетик.

Він готується з:

  • 800 г баранини;
  • 30 мл томатної пасти;
  • такої ж кількості сметани і соусу Табаско;
  • яйця;
  • зелені;
  • гірчиці;
  • 2 зубків часнику;
  • невеликої кількості борошна і цукрового піску;
  • солі і спецій.

Щоб приготувати баранину у вигляді рулету:

  • Часник очищається, давиться і змішується з томатною пастою, соусом і рубаною зеленню.
  • У суміш відправляються борошно, дрібка цукру.
  • В окремій мисочці збивається яйце з гірчицею і сметаною.
  • Промите і обсушенное м’ясо нарізати смужками, які злегка відбиваються.
  • Пласти через один змащуються томатним соусом, а решта – сметанним.
  • Збирається багатошаровий рулет, яка перев’язується шпагатом, обертається фольгою і відправляється на 1,5 години в духовку, розігріту до 200 °C.

Баранина – дієтичне і дуже соковите м’ясо, з якого в духовці можна з легкістю приготувати дуже апетитні страви.