Баранина в духовці у фользі – 7 рецептів, як смачно запекти баранину

Молода баранина дуже цінується за високий вміст в її жирі нуклеїнової кислоти. Але зберегти комплекс поживних речовин при термічній обробці не завжди вдається. Баранина в духовці у фользі – один із способів приготування, при якому це можливо.

Баранина, запечена у фользі цілим шматком

Баранина, запечена в духовці, – ефектне м’ясне блюдо, вишукано поєднується з іншими яскравими закусками на святковому столі.

Щоб виконати рецепт, необхідні:

  • шматок м’якоті вагою в 1,5 кг;
  • велика голівка часнику;
  • 3 гілочки розмарину;
  • шматочок вершкового масла;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • М’якоть промивається, обсушивается за допомогою паперових рушників і надрізається у трьох місцях з одного боку, та у трьох – з зворотної (глибина надрізів становить не більше 3 см).
  • М’ясо нашпиговують часточками часнику і гілочками розмарину, після чого натирається сіллю і загортається в фольгу, попередньо змащену маслом.
  • Деко з бараниною відправляється в розігріту до 180 °C духовку на 1,5 години.