Бездріжджове тісто для пиріжків – 8 рецептів

Тісто без застосування дріжджів дуже виручає, коли треба приготувати смажені пиріжки або чебуреки. Це тісто менш калорійне, не вимагає часу, поки воно підніметься, і приємне на смак. Ми представляємо варіанти, як зробити бездріжджове тісто для пиріжків.

Рецепт приготування на сметані

Список продуктів:

  • пшеничне борошно — 0,4 кг;
  • вода — 0,1 л;
  • сметана нежирна — 80 гр;
  • два яйця;
  • сіль — 6 гр.

Спосіб приготування

  • З’єднайте сіль і просіяне борошно.
  • В іншу чашу розбийте яйця, перекладіть до них сметану і налийте воду. Все перемішайте і додайте до борошна.
  • За допомогою ложки замісіть м’яке тісто без грудочок.
  • Зробіть з нього колобок. Миску з тестом закрийте плівкою.
  • За цей час приготуйте начинку для пиріжків.
  • Як тільки вона буде готова, поділіть грудку тіста на дві частини.
  • З них зробіть 2 ковбаски, кожну з якої поріжте на невеликі шматочки.
  • Ці шматочки ми розгортаємо в коржі. У їх центр закладаємо начинку.
  • Краї слипаем між собою руками.
  • Тепер пиріжки готові дбати в духовці, або смажитися на сковороді.
  • Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі



    Вам знадобиться:

    • щіпка солі;
    • кефір — 0,35 л;
    • сода — 2 гр;
    • біла мука першого сорту — 0,5 кг;
    • олія соняшникова — 150 мл;
    • два яйця.

    Як зробити бездріжджове тісто на кефірі:

  • У глибокий посуд розбиваємо два яйця. Збовтуємо їх за допомогою віночка до густої маси.
  • Додаємо до яєць соду, сіль, виливаємо кефір, засипаємо борошно.
  • Ложкою формуємо однорідне тісто без грудочок.
  • Колобок м’якого тіста розділити на частини. Кожну з них розкачати в тонкий корж, посипати мукою стільницю.
  • Закладайте в них приготовлену начинку і смажте на сковороді з маслом. Приємного апетиту!
  • Пиріжкове тісто без дріжджів на молоці

    Класичний варіант тесту вийде дуже м’яким, підсмажений і не завадить вам відчути смак начинки.

    Склад рецепта:

    • пшеничне борошно першого сорту — 0,3 кг;
    • сода — 5 гр;
    • молоко — 150 мл;
    • соняшникова олія — 50 гр;
    • сіль — 6 гр.

    Як зробити тісто на молоці:

  • Налити холодне молоко в невелику каструлю і підігріти.
  • В нього додати 36 грамів рослинної олії, насипати сіль і соду.
  • Змішати масу віночком і залишити на 5 хвилин.
  • Насипати необхідну кількість борошна, обережно замісити тісто ложкою так, щоб не з’являлися грудки.
  • Присипте борошном руки і скачайте пишний кульку тесту.
  • Ліпити з нього пиріжки можна відразу. Адже тесту не потрібно підніматися.
  • Колобок розріжте на кілька частин і розкачайте з них основу для пиріжків.
  • Як тільки начинка буде готова, відразу ж завертайте її в тісто і відправляйте в духовку або на сковороду.
  • Дивіться також:  Хмиз – 8 рецептів приготування хрусткого хмизу

    Просте прісне на воді

    Бездріжджове тісто ідеально для пиріжків з несолодкої начинкою або для піци. Якщо немає молока або кефіру — зробіть його на воді.

    Основні компоненти:

    • одне яйце;
    • борошно — 0,4 кг;
    • сіль — 5 гр;
    • вода — 150 мл

    Покрокова інструкція:

  • Розігріваємо чисту воду до 60 градусів.
  • Наливаємо її в склянку, туди ж насипаємо сіль. Заважаємо рідина ложкою до повного розчинення солі.
  • Беремо сито і просіваємо крізь нього борошно в простору миску.
  • Борошно вийде з гіркою. Образовываем в ній поглиблення і ллємо в нього підсолену воду.
  • Ножем замішуємо тісто.
  • Виливаємо сире яйце і продовжуємо замішування.
  • У нас вийшов м’який грудку тіста. Зверху трохи присипаємо борошном і даємо відпочити півгодини.
  • Тепер можна приступати до процесу приготування пиріжків.
  • Як зробити тісто на пиві?

    Таке тісто — прекрасна альтернатива дріжджове варіанту. Підходить під будь-які види печева. Особливо смачними виходять пиріжки на сковороді.

    Компоненти рецепту:

    • борошно вищого сорту — 0,3 кг;
    • пиво — 100 мл;
    • два сирих білка курячих;
    • маргарин — 200 гр;
    • сіль — 6 г;
    • одне куряче яйце;
    • сода — 2 гр.

    Покрокове приготування:

  • Використовуйте неміцне світле пиво. Його смак по мінімуму позначиться на тесті.
  • Подрібніть і обробіть в ситі борошно.
  • Дістаньте з холодильника заморожений шматок маргарину і протріть його на крупній тертці.
  • Отриману масу пересипте до борошна.
  • Туди ж можна розбити одне яйце при бажанні і насипати сіль з содою.
  • В окремій чаші збовтайте білки і вилийте їх в тісто разом з пивом.
  • Руками, посипаними борошном формуємо тісто. Якщо воно вийшло рідким — насипте ще борошна.
  • Скатати тісто в колобок, накрити харчовою плівкою.
  • Закрити його в морозилці на одну годину.
  • Дивіться також:  Сирний торт — 12 рецептів приготування з випічкою і без в домашніх умовах

    Тісто для пиріжків без дріжджів на вершковому маслі

    Вам знадобиться:

    • сода — 12 г;
    • порція вершкового масла — 200 гр;
    • сіль — 5 гр;
    • борошно — 400 гр;
    • вода — 100 гр.

    Як зробити бездріжджове тісто для пиріжків в духовці:

  • Проводимо через сито борошно.
  • Розм’якшити масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
  • У насипаємо борошно соду і перемішуємо.
  • Якщо ви плануєте приготувати печево з солодкою начинкою, додайте ще 25 грамів цукру. Якщо начинка буде з м’ясом або капустою, то цукровий пісок не потрібен.
  • В середині маси борошна зробити поглиблення і покласти в нього м’яке масло, порізане на шматочки.
  • Ножем пошматувати масло і змішати його з борошном.
  • Налити в чашу воду, насипати сіль.
  • Переливаємо в тісто підсолену рідина.
  • Руками зробити тісто. Місити його треба до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
  • Колобок тіста прибрати в холодильник на 20 хвилин.
  • Після цього ножем разрежем його на невеликі шматочки, розкотимо в тонкий пласт кожен з них.
  • У центр коржі ложкою викладаємо начинку, заліплюємо краї тіста і укладаємо на деко.
  • Рецепт з додаванням сиру

    Тісто на сирній основі ідеально підходить для приготування солодких пиріжків, ватрушок і булочок. Застосовується для дитячого харчування.

    Список продуктів:

    • розпушувач для тіста — 15 гр;
    • одне куряче яйце;
    • сіль — 5 гр;
    • сир — 0,3 кг;
    • масло — 50 гр;
    • цукор — 50 гр;
    • борошно пшеничне — 0,25 кг

    Поетапне приготування:

  • За годину до готування дістаньте з холодильника масло. Воно повинно підтанути і стати м’яким.
  • Перекладіть шматочки масла в чашу.
  • Вилийте туди сире яйце, насипте сир і перекладе цукор.
  • Розімніть вилкою інгредієнти і добре перемішайте їх. Повинна вийти однорідна в’язка маса.
  • Два рази просійте через сито борошно. Не повинно бути жодної грудочки.
  • З’єднайте борошно і розпушувач, пересипте їх в сирну масу.
  • Розімніть Руками суміш, і зробіть тісто. Воно повинно вийти м’яким і легким.
  • Сформуйте з нього кулю, накрийте харчовою плівкою і закрийте в холодильнику. Таке тісто можна тримати довгий час.
  • Або ж відразу розділіть колобок на шматочки і зліпити пиріжки або солодкі булочки.
  • Дивіться також:  Лимонник пиріг – 10 рецептів випічки

    Листкове бездріжджове тісто

    Цей рецепт складніше, ніж інші, але результат того вартий. З такого тіста можна приготувати все що завгодно: пиріжки, чебуреки, булочки, слойки і багато іншого. Краще всього заздалегідь, коли у вас буде багато часу зробити таке тісто і прибрати його в холодильник. А в потрібний момент дістати і приготувати смачну випічку.

    Склад рецепта:

    Для першого тесту:

    • борошно — 90 гр;
    • маргарин — 200 гр;

    Для другого тесту:

    • лимонний сік — 10 г;
    • борошно — 260 гр;
    • сіль — 3 г;
    • вода;
    • одне куряче яйце.

    Як зробити листкове тісто:

  • За годину до початку процесу кладемо маргарин в тепле місце.
  • Для приготування першого тесту насипати в миску борошно і кладемо шматок маргарину.
  • Подрібнюємо ножем продукти в чаші.
  • Стежте, щоб грудочки маргарину і муки були як можна менше.
  • Руками формуємо з горбистою маси куля. Залишаємо поки що в стороні.
  • В інший посуд висипаємо борошно № 2.
  • Виливаємо лимонний сік і додаємо сіль.
  • В скляний стакан виливаємо яйце.
  • Заливаємо його 150 мл води. Рідина повинна бути кімнатної температури.
  • Змішуємо ложкою яйце і воду.
  • Отриману суміш виливаємо в борошно.
  • Замішуємо тісто спочатку столовою ложкою, а потім руками, присипаними борошном.
  • Грудочку тесту не повинен бути жорстким.
  • Його ми розгортаємо по стільниці у формі прямокутника.
  • Пласт не повинен бути дуже тонким.
  • На нього викладаємо забуте нами перше тісто.
  • Грудочку повинен бути ближче до одного краю.
  • Загортаємо друге тісто в перше у формі конвертика.
  • Спочатку закриваємо той край, який ближче. Потім загортаємо бічні частини і, нарешті, далекий край.
  • Одержаний ком присипаємо малою кількістю борошна і кладемо на поличку в холодильник.
  • Залишаємо його відкритим.
  • Через 30 хвилин розкачуємо його качалкою, згортаємо і знову закриваємо в холодильнику.
  • Ще через півгодини тісто буде готове.