Бездріжджовий хліб – 9 рецептів приготування вдома

Людина відводить харчування в житті дуже велику роль. Створюються унікальні страви з екзотичними компонентами, іноді приготування незвичайного страви бере участь рідкісне поєднання інгредієнтів. Однак існує одне блюдо, яке хай і набуло масу різновидів, але міцно закріпилося в лінії живлення людини. Мова йде про хліб.

Різноманітна випічка наповнила полиці магазинів, відкрилися приватні хлібопекарні і всілякі здобні, з висівками і цільними злаками, бездріжджові і листкові вироби з тіста ваблять своїм ароматом. Проте багато людей, в силу певних знань і технологій, все більше прагне виготовляти здобу самостійно. Особливою популярністю користується бездріжджовий хліб.

Домашній бездріжджовий хліб: користь і шкода

Як і будь-який продукт харчування бездріжджові хлібобулочні вироби мають ряд переваг і недоліків, про які необхідно знати всі. Та й тема «Користь і шкода бездріжджового хліба» залишається популярною не одне покоління. Одночасно недоліком і гідністю цієї страви є його структура. З-за своєї щільності і жорсткості він прекрасно впливає на ШКТ і сприяє роботі м’язів кишечника. Але поряд з цим така консистенція деяким людям здається неприйнятною для вживання. До основного позитивного моменту можна віднести відсутність дріжджів, і як наслідок не наноситься шкоди мікрофлорі кишечника. А також основний склад обговорюваного хліба містить масу корисних для здоров’я людини речовин. Що стосується недоліків, то найвагомішим можна вважати розміри буханців і специфічний смак. Люди звикли до пишного і ароматного дріжджового хліба, його побратим без дріжджів має щільну структуру і тому буде майже в два рази менше. За смаковими ж якостями бездрожжевая випічка специфічна, але не менш смачна, ніж звичайний хліб.

Цей продукт можна придбати як в готовому вигляді від хлібозаводів або хлібопекарень, а можна приготувати самостійно кількома способами.