Біфштекс з яловичини — 7 рецептів приготування

Правильно приготований стейк з яловичини – це незмінно соковите і шалено смачне блюдо. Його можна приготувати за всіма класичними канонами, але аніскільки не втратить таку страву, якщо поекспериментувати з додаванням соусів і додаткових інгредієнтів.

Біфштекс з яловичини за класичною технологією

Приготувати біфштекс традиційним способом найпростіше. Страва не вимагає великої кількості інгредієнтів і часу, але при цьому ідеально підходить до будь-якого гарніру.

Це істинно чоловіче блюдо, яким надмірності «не до лиця». А тому все, що вам потрібно для його приготування, це м’ясо, мінімум спецій.

Необхідні продукти:

  • дві ложки бульйону;
  • 0,4 кг яловичини;
  • спеції на свій смак;
  • шматочок вершкового масла.

Процес приготування:

  • Для страви беремо тільки хороше м’ясо без жиру. Відмінно підійде вирізка. Промиваємо його під прохолодною водою, нарізаємо на порційні шматки. Вони повинні бути достатньо товстими.
  • З усіх боків ретельно обмазуємо кожен шматочок обраними спеціями. Це обов’язково сіль і чорний перець, а також будь-які інші трави, які підходять до м’яса.
  • Прогріваємо сковороду, промасливаем її і смажимо підготовлені шматочки приблизно по п’ять хвилин з одного і з іншого боку до утворення красивого кольору. Ступінь готовності можна перевірити, зробивши прокол виделкою — витікає рідина повинна бути прозорою.

Загрузка...

Як приготувати з яловичого фаршу

Біфштекс з яловичини з фаршу – це теж класичний рецепт, який належить англійській кухні. Така страва обов’язково оцінять чоловіки.

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг хорошого фаршу;
  • спеції на свій смак;
  • 20 грам вершкового масла;
  • два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • Можна використовувати вже готовий фарш, а м’ясо. Тоді його доведеться дрібно нарізати і відбити, перетворивши в однорідну масу. Подрібнювати через м’ясорубку не рекомендується із-за утворення великої кількості соку. Для класичного біфштекса м’ясо ріжеться тільки поперек волокон. Це допомагає зберегти соковитість і м’якість готового страви.
  • З маси сформуйте котлети середнього розміру. Широкі і плоскі шайби близько двох сантиметрів товщиною — ідеальний варіант.
  • Присипте заготовки обраними спеціями, можна трохи промазати їх оливковою олією і дати просочитися протягом 25 хвилин.
  • За чотири хвилини обсмажуйте м’ясо на грилі або сковороді з двох сторін, потім перекладіть у форму для запікання.
  • Зверху покрийте м’ясні заготовки тертим часником і невеликою кількістю вершкового масла. Тримайте в духовці ще 10 хвилин при 200 градусах.
Спробуйте також:  Болоньєзе – класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Рецепт з додаванням яйця

Необхідні продукти:

  • 0,4 кг м’яса або готового фаршу;
  • приправи за своїм смаком;
  • п’ять яєць;
  • 0,1 кг твердого сиру;
  • шматочок вершкового масла.

Процес приготування:

  • Якщо у вас шматок м’яса цілком, то його обов’язково потрібно подрібнити будь-яким зручним способом (нарізати або пропустити через м’ясорубку). Готовий фарш відразу з’єднуємо з приправами і одним жовтком.
  • З маси формуємо широкі і товсті котлети, загорнути їх харчовою плівкою і зовсім легенько відбиваємо.
  • На гарячу сковороду кладемо масло і після того як вона розтане, викладаємо заготовки. З двох сторін обсмажуємо їх приблизно за п’ять хвилин.
  • Поки м’ясо «доходить», на іншій сковороді з решти яєць робимо яєчню. Перед тим як знімати, посипаємо її тертим сиром. Він повинен встигнути розплавитися.
  • На котлети поміщаємо яйця з сиром і подаємо.

Біфштекс, рублений з яловичини на сковороді

Рубаний біфштекс хоч і нагадує чимось котлети, але на ділі виходить набагато смачніше.

Необхідні продукти:

  • будь-які спеції за смаком;
  • по ложці оцту і олії оливи;
  • 0,4 кг яловичини.

Традиційно для біфштекса беруть м’якоть з стегон або зі спини, а також головну частину вирізки.

Процес приготування:

  • В першу чергу промиваємо м’ясо, прибираємо з нього все зайве і потім подрібнюємо. Найкраще дуже дрібно нарізати ножем, але можна і скористатися м’ясорубкою.
  • Масу заправляємо спеціями, додаємо оцет, загорнути в пакет або в харчову плівку і відбиваємо, для того щоб вона стала більш щільною. Прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
  • З охолодженого фаршу зліпити широкі заготовки, приблизно 10 сантиметрів в діаметрі і близько 2 – 3 сантиметрів завтовшки.
  • Гарячу сковороду покрийте маслом і доведіть до готовності біфштекс, обсмажуючи його з кожного боку до утворення гарної скоринки.
Спробуйте також:  Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою – 7 рецептів

Ресторанна страва – яловичий біфштекс «Фламбе»

На сковороді біфштекс можна приготувати і за французьким рецептом. Але найцікавіше, що після цього його ще доведеться обпалити.

Необхідні продукти:

  • три ложки коньяку або бренді;
  • 0,35 кг яловичини;
  • 150 грам сиру;
  • приправи за смаком;
  • шматочок вершкового масла.

Процес приготування:

  • Вибране м’ясо промиваємо, нарізаємо на порційні шматки товщиною два сантиметри і трохи відбиваємо, обернувши харчовою плівкою.
  • Добре промазуємо кожен шматок спеціями.
  • Подрібнюємо сир на тертці, а нагріваємо масло в сковороді.
  • Обвалюємо біфштекс в сирі і відразу ж кладемо на сковороду. Смажимо заготовки по кілька хвилин з кожного боку.
  • Бренді розігріваємо над полум’ям свічки (якщо ви не романтик, то використовуйте сірники або газовий пальник). Виливаємо його на м’ясо, підпалюємо і чекаємо, коли все прогорить. Готове, пора подавати.

Як запекти біфштекс з яловичини під томатним соусом

Необхідні продукти:

  • 0,4 кг м’яса;
  • два помідора або 50 грам томатної пасти;
  • приправи за смаком;
  • 20 грам масла вершкового.

Процес приготування:

  • М’ясо обробляємо на порційні шматки і обвалюємо в обраних спеціях. Викладаємо їх на сковороду з плавленим маслом і смажимо по 3 – 4 хвилини з обох сторін.
  • Помідори очищаємо від шкірки, перебиваємо в пюре. Отриману пасту використовуємо відразу додаємо трохи гарячої води, щоб суміш стала більш рідкою, кладемо сіль і перець.
  • Біфштекси перекладаємо в форму, заливаємо соусом і готуємо 10 хвилин в духовці при 200 градусах.

Готуємо з додаванням грибів

Необхідні продукти:

  • одне яйце;
  • 0,2 кг грибів;
  • спеції за смаком;
  • ложка борошна;
  • 400 грам м’яса.
  • 20 грам масла вершкового.

Процес приготування:

  • М’ясо подрібнюємо ножем або через м’ясорубку, змішати із заздалегідь нарізаними і обсмаженими грибами.
  • Сюди ж вбиваємо яйце, кладемо спеції і добре вимішуємо масу.
  • Формуємо товсті круглі котлети і злегка присипаємо їх борошном. Обсмажуємо на прогрітій сковороді з вершковим маслом з обох сторін приблизно за п’ять хвилин до утворення рум’яного кольору.
Спробуйте також:  Стожки з фаршу - 6 рецептів приготування

Біфштекс – досить просте блюдо, але це анітрохи не впливає на його популярність і смакові якості. Його їдять у всіх країнах світу і в будь-який час року, подають до звичайного обіду або на святковий стіл. Спробуйте і ви — вам обов’язково сподобається!

Загрузка...