Біфштекс з яловичини — 7 рецептів приготування

Правильно приготований стейк з яловичини – це незмінно соковите і шалено смачне блюдо. Його можна приготувати за всіма класичними канонами, але аніскільки не втратить таку страву, якщо поекспериментувати з додаванням соусів і додаткових інгредієнтів.

Біфштекс з яловичини за класичною технологією

Приготувати біфштекс традиційним способом найпростіше. Страва не вимагає великої кількості інгредієнтів і часу, але при цьому ідеально підходить до будь-якого гарніру.

Це істинно чоловіче блюдо, яким надмірності «не до лиця». А тому все, що вам потрібно для його приготування, це м’ясо, мінімум спецій.

Необхідні продукти:

  • дві ложки бульйону;
  • 0,4 кг яловичини;
  • спеції на свій смак;
  • шматочок вершкового масла.

Процес приготування:

  • Для страви беремо тільки хороше м’ясо без жиру. Відмінно підійде вирізка. Промиваємо його під прохолодною водою, нарізаємо на порційні шматки. Вони повинні бути достатньо товстими.
  • З усіх боків ретельно обмазуємо кожен шматочок обраними спеціями. Це обов’язково сіль і чорний перець, а також будь-які інші трави, які підходять до м’яса.
  • Прогріваємо сковороду, промасливаем її і смажимо підготовлені шматочки приблизно по п’ять хвилин з одного і з іншого боку до утворення красивого кольору. Ступінь готовності можна перевірити, зробивши прокол виделкою — витікає рідина повинна бути прозорою.