Білорибиця що це за риба, і як її готувати – 6 рецептів приготування царської риби

Білорибиця – дивовижна риба з найніжнішим смачним і дуже корисним м’ясом. Сьогодні вона є рідкісним продуктом і визнана справжнім делікатесом. Що за риба, білорибиця, розповідається далі.

Білорибиця — що це за риба?

Білорибиця – крупна риба з дуже ніжним смачним м’ясом. Вона може виростати в довжину до 1,5 м. Максимальна вага становить понад 14 кг.

Мешкає вона в басейні Каспію, у сибірських водоймах, у водах Волги. В даний час білорибиця активно запускається в штучні водосховища, щоб зберегти популяцію, незважаючи на активну браконьєрство.

Сьогодні купити рибу не просто. Вона є дорогим делікатесом, який не знайдеш у звичайних супермаркетах. В основному її готують дружини рибалок у східній частині Росії, де білорибицю можна виловити в одному з численних водойм.

Користь і шкода для організму людини

Дієтологи відзначають, що білорибиця є однією з найбільш корисних видів риби для організму людини. Це пояснюється його унікальним складом, в який входить велика кількість кальцію, вітаміни, цинк, хлор і інші незамінні речовини. Її калорійність складає всього 112 ккал на 100 г продукту. Тому страви з обговорюваної рибки ідеально підходять для дитячого і дієтичного харчування. Вареної белорыбицей можна ласувати навіть під час самої суворої дієти.

Рекомендується вживати рибу людям, що мають проблеми з шлунком і кишечником, а також страждаючим від хвороб щитовидної залози та кісткової системи. Науково доведено, що регулярне появи білорибиці в меню значно знижує ризик виникнення інсультів та інфарктів.

Якщо у людини є захворювання печінки та/або підшлункової залози, то потрібно їсти обговорювану рибу з обережністю. Найкраще – у відвареному вигляді і мінімальними порціями.