Бісквіт – класичний рецепт торта в духовці і 6 додаткових

Рецепт класичного бісквіта застосовують для тістечок, тортів і десертів. Традиційний метод приготування торта передбачає розрізання бісквіта на два коржа і просоченням їх різними варіантами крему. Таким чином, приготувавши за однією рецептурою коржі, але використовуючи різні начинки, виходить велика різноманітність десертів.

Класичний бісквіт в духовці

Це найлегший рецепт класичного бісквіта в духовці.

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.;
  • Ваніль – 0,5 стручка;
  • Сіль;
  • Цукор – 200 гр.;
  • Борошно вищий сорт – 150 гр.;
  • Масло для змащування поверхні вершкове.

Приготування:

  • Яйця розділити. Жовтки залишити окремо.
  • Білки підсолити. Взяти міксер. Включити мінімальні оберти. Збиваючи, поступово засипати цукор і ваніль.
  • Жовтки розмішати.
  • Коли білки перетворяться в пишну піну, по ложці влити жовтки.
  • Взяти сито. Всипати борошно. Просіяти в масу. Ложкою розмішати акуратно знизу вгору.
  • Взяти форму діаметром 24 сантиметри. Промазати маслом і злегка присипати борошном. Заповнити тестом.
  • Відправити в духову шафу. Температура 200 гр.
  • Через півгодини дістати. Перекласти на блюдо. Остудити.
  • Готуємо шоколадний торт — покроковий рецепт

    Це пухкий бісквіт, який тане в роті. Він не залишить байдужим ні одного любителя солоденького. А просочивши трюфельним кремом, який за консистенцією нагадує мус, ви отримаєте справжній кулінарний шедевр.

    Інгредієнти:

    • Розчинна кава – 1 ч. ложка;
    • Соняшникова олія – 6 ч. ложок;
    • Вершки жирні для збивання – 300 гр.;
    • Цукор – 110 гр.;
    • Шоколадка – 120 гр.;
    • Сіль – щіпка;
    • Цукор – 2 ч. ложки для крему;
    • Розпушувач – 2 ч. ложки;
    • Борошно – 130 гр.;
    • Яйце – 3 шт.;
    • Ванілін – 1 пакет;
    • Вершки – 300 гр. для крему;
    • Какао – 4 ч. ложки;
    • Вода – 125 мл

    Приготування:

  • Виставити духовку на 180 гр.
  • Розділити яйце. Жовток прибрати в іншу ємність і збити з половиною норми цукру.
  • Влити олію. Перемішати.
  • Какао і кави перемішати. Залити окропом. Розмішати.
  • Зберігаючи бульбашки повітря, з’єднати дві маси.
  • У тарілці перемішати розпушувач, цукор, що залишився, борошно.
  • З’єднати з рідкою масою. Перемішати.
  • Взяти вершки. Збити.
  • Змішати з тестом.
  • Застелити пергаментом форму. Залити тісто.
  • Помістити в духову шафу. Ступінь готовності перевіряти шпажкою, якщо готовий, то буде повністю сухий.
  • Дивіться також:  Цукерки Рафаелло – 7 рецептів в домашніх умовах

    Приготування крему:

  • Вершки підігріти. Засипати норму цукру для крему. До кипіння не доводити.
  • Шоколадку розламати. Закинути в каструльку. Розмішати. Плитка повинна повністю розчинитися. Остудити.
  • Збити.
  • Коли бісквіт готовий. Дістати. Остудити. Порізати уздовж, щоб вийшло чотири коржа. Змастити кожну частину. Викласти шарами. Посипати крихтами шоколаду.
  • Смачний бісквіт на 4 яйця в духовці

    Використовуючи мінімум продуктів, вийде ласощі, яке вживають як самостійне блюдо, або змастивши кремом, вийде тортик.

    Інгредієнти:

    • Яйця курячі – 4 шт.;
    • Борошно пшеничне – 110 гр.;
    • Цукор ванільний – 15 гр.;
    • Цукор-пісок – 170 гр.

    Приготування:

  • Розбити яйце. Жовток помістити в окрему ємність.
  • Взяти сито. Засипати борошно. Просіяти.
  • До жовтків засипати половину від норми цукру. Взяти міксер, збити. Маса побіліє і стане більше.
  • Взяти чашу від міксера. Влити білки.
  • Включити середню швидкість.
  • Не вимикати поки білки не стануть пишними і м’якими.
  • Засипати цукор, продовжуючи збивати.
  • Білкову масу розділити на три частини. Одну перекласти в жовтки.
  • Лопаткою перемішати.
  • Помістити борошно. Розмішати.
  • Помістити залишок білків. Лопаткою тихо розмішати. Довго перемішувати тісто не можна, інакше зруйнуються бульбашки повітря, і бісквіт погано підніметься. Під час приготування тісто сильно піднімається, тому форму треба заповнити тільки на 2/3.
  • Перелити масу в форму.
  • Перемістити до духова шафа з температурним режимом 180 гр.
  • Готувати півгодини. Під час приготування не можна відкривати дверцята духової шафи, інакше бісквіт опаде.
  • Простий рецепт медового ласощі

    У звичайному розумінні медовик – це безліч тонких коржів просочених кремом. Але не менш смачним це ласощі буде з приготованими бісквітними коржами.

    Інгредієнти:

    • Цукор-пісок – 200 гр.;
    • Борошно – 375 гр.;
    • Яйця курячі – 5 шт.;
    • Мед – 6 ст. ложок;
    • Сода – 1 ч. ложка.
    Дивіться також:  Глазур з какао для торта, пряників або пончиків

    Приготування:

  • Включити на розігрів духовку. Температура 180 гр.
  • В каструлю покласти соду і влити мед. Включити мінімальний режим на плиті.
  • Розмішуючи, дочекатися збільшення.
  • Всипати цукор.
  • Включити міксер. Збити.
  • Потемнілу медову масу перелити в миску до яєць. Збити.
  • Засипати борошно. Розмішати.
  • Налити в форму. Перемістити в духову шафу. Готовий бісквіт розрізати. Просочити будь-яким кремом.
  • Коржі на швидку руку за 5 хвилин

    Цей бісквіт точно вийде у кожного і дуже швидко.

    Інгредієнти:

    • Вершкове масло – 110 гр.;
    • Сода – 0,5 ч. ложки;
    • Яйце – 3 шт.;
    • Ванілін;
    • Борошно – 120 гр.;
    • Какао – порошок-4 ч. ложки;
    • Цукор – 125 гр.

    Приготування:

  • Масло розтопити. Можна скористатися мікрохвильовою піччю.
  • Цукор насипати в миску. Влити яйця. Збити.
  • Насипати соду, ванілі. Розмішати.
  • Влити олію. Перемішати.
  • Насипати борошно. Збити.
  • Всипати какао. Розмішати.
  • Взяти жаростійку тарілку. У склянку налити воду. Помістити в центр тарілки. Влити тісто. Стакан по центру допоможе рівномірно пропектися бісквіту.
  • Помістити в мікрохвильову піч.
  • Включити максимальний режим на п’ять хвилин.
  • Залишити у вимкненій печі ще на три хвилини.
  • Можна полити шоколадом і швидке смачне ласощі готовий.
  • На окропі

    Легкий у приготуванні, ніжний бісквіт допоможе приготувати смачне ласощі.

    Інгредієнти:

    • Яйце – 4 шт.;
    • Окріп – 3 ст. ложки;
    • Цукор – 250 гр.;
    • Розпушувач – 1 ч. ложка;
    • Борошно – 150 гр.;
    • Олія – 6 ч. ложок.

    Приготування:

  • Форму, діаметр якої дорівнює 24 см, застелити папером для випічки.
  • Помістити яйця в ємність.
  • Засипати цукор. Збити.
  • Насипати розпушувач. Перемішати.
  • Всипати борошно. Збити.
  • Залити масло. Збити.
  • Влити окріп. Розмішати.
  • Перелити у форму.
  • Помістити в духову шафу. Температура 180 гр.
  • Через півгодини перевірити готовність, застосувавши зубочистку. Якщо залишилася суха, значить готовий.
  • Дивіться також:  Заливний пиріг з капустою – 10 рецептів на кефірі, сметані або на майонезі

    На сметані

    Ніжний і щільний бісквіт, використовують для приготування кексів.

    Інгредієнти:

    • Цукор-пісок – 300 гр.;
    • Борошно пшеничне – 220 гр.;
    • Сода – щіпка;
    • Сметана жирна – 125 мл;
    • Яйце куряче– 3 шт.;
    • Масло несолоне вершкове – 100 гр.

    Приготування:

  • Потримати масло на столі дві години.
  • Перекласти в миску.
  • Засипати цукром.
  • Збити, скориставшись міксером.
  • Влити сметану. Перемішати.
  • Додати яйця. Збити.
  • Всипати борошно. Розмішати.
  • Влити в форму. Помістити в духовку. Температура 180 гр.
  • Через півгодини дістати.
  • Варіанти крему для бісквітного торта

    За допомогою кремової маси можна просочити і прикрасити будь-який торт.

    Білковий крем

    Інгредієнти:

    • Цукор-пісок – 100 гр.;
    • Сік від лимона – 1 ч. ложка;
    • Яйця – 2 шт.;
    • Холодна вода – 30 мл

    Приготування:

  • Зварити сироп, засипавши у воду цукор і проваріть 5 хвилин. Маса повинна стікати з ложки тонкою ниткою.
  • Яйця охолодити.
  • Білки збити. Повинні стати густими.
  • Влити сироп. Збивати п’ять хвилин.
  • Крем вершковий

    Інгредієнти:

    • Вершки жирні – 250 мл;
    • Ванілін;
    • Желатин швидкорозчинний – 1 ч. ложка;
    • Пудра цукрова – 4 ч. ложки.

    Приготування:

  • У воду насипати желатин. Дочекатися набухання.
  • Розігріти.
  • Охолодити.
  • Вершки збити. Ввести пудру.
  • Влити желатин. Збити.
  • Крем сметанний

    Інгредієнти:

    • Цукор-пісок – 75 гр.;
    • Сметана високої жирності – 250 мл;
    • Какао-порошок – 2 ч. ложки.

    Приготування:

  • Влити в ємність сметану.
  • Засипати цукор.
  • Включити міксер. Збити.
  • Всипати какао. Перемішати.
  • Крем масляний

    Інгредієнти:

    • Вершкове масло несолоне – 250 гр.;
    • Лимон – 1 шт.;
    • Згущене молоко – 125 мл

    Приготування:

  • Промити лимон. Зняти Цедру. Сік вичавити.
  • Масло розтопити, має стати майже рідким.
  • Помістити в чашу.
  • Включити міксер. Збити.
  • Ввести згущене молоко. Збивати.
  • Коли маса стане пишною, додати лимон. Розмішати.