Бісквіт на кефірі — 6 рецептів в духовці, мультиварці

Випічка на кефірі, а саме бісквіт відноситься до економічної категорії. Головний компонент, кефір, практично не відчувається на смак, якщо дотримувати всі пропорції і правила приготування. Тоді бісквіт на кефірі буде неможливо відрізнити від аналога з додаванням яєць або масла. З — за того, що кефір — це кисломолочний продукт, випічка добре піднімається і здоба виходить повітряної і ніжною.

Класичний бісквіт на кефірі в духовці

Для класики бісквітного коржа знадобиться:

  • яйця — 4 штуки;
  • цукор — 440 г;
  • вершкове масло -100 г;
  • кефір — 240 мл;
  • борошно — 450 г;
  • розпушувач або сода — 1 чайна ложка;
  • ванільний екстракт або ваніль за смаком.

Порядок виконання:

  • Цукор з яйцями замішуємо разом в однорідну солодку масу. Додаємо м’яке масло і знову добре попрацюємо віночком.
  • Основний компонент кімнатної температури вливаємо в яєчну суміш, туди ж розпушувач або попередньо гашене сода кефіром.
  • Борошно пропускаємо крізь ситечко і додаємо в тісто, перемішуючи лопаткою легкими рухами знизу вгору.
  • У попередньо змащену форму вливаємо тісто і ставимо випікатися в духовку при 180 С. Випікати приблизно близько години, якщо верхівка пригорає — накрийте, не дістаючи бісквіт з духовки, фольгою.
  • Класичний кефірний бісквіт готовий. Його можна подавати з джемом, варенням, або просто посипати цукровою пудрою.
  • На замітку. Корж можна розрізати вздовж на 2 тонких шару, прошарувати кремом і шматочками м’яких фруктів/ягід. Зверху полити джемом або шоколадною глазур’ю. Вийде солодкий торт на швидку руку!

    Загрузка...

    В мультиварці

    Кефірний бісквіт дуже легко спекти в мультиварці, адже вона зробить все швидко і якісно. Випічка не пригорає і виходить бездоганною.



    Нам знадобиться:

    • яйця — 2 штуки;
    • цукор -1 склянка;
    • кефір -1 склянка;
    • борошно-1,5 склянки;
    • гашене сода-1 чайна ложка.

    Бісквіт в мультиварці робиться так:

  • Починаємо з збивання яєць разом з цукром. Постійно збиваючи, вливаємо в яєчну суміш кефір.
  • Гасимо соду оцтом і вливаємо в тісто. Замішуємо його з додаванням просіяного борошна, щоб воно було однорідної консистенції.
  • Тісто виливаємо у мультиварочную форму. На режимі «Випічка» випікаємо бісквіт одну годину.
  • Коли здоба буде готова, дістаємо з мультиварки і прикрашаємо на свій смак.
  • Спробуйте також:  Королевська ватрушка з сиром - 5 смачних рецептів приготування

    Шоколадний бісквіт на кефірі

    Хто з нас не любить шоколад? А який смачний виходить шоколадний бісквіт на кефірі. Для тих, хто любить багато шоколаду можна промазати шоколадні коржі бісквіту смачним шоколадним кремом.

    Інгредієнти:

    • кефір — 150 г;
    • масло -80 г;
    • розпушувач 1,5 чайної ложки;
    • яйця — 2 штуки;
    • какао — 40 г;
    • цукру — 240 г;
    • борошна — 270 р.

    Порядок виконання:

  • Змішуємо сухі інгредієнти, а саме какао порошок і борошно, для кращого результату просіяти ще раз усі разом.
  • Розтерти масло з цукром до білого. Потім додати по одному яйцю в масляну суміш, продовжуючи збивати. Вливаючи кефір, перемішуємо вінчиком отриману масу.
  • Додаємо в тісто розпушувач, розмішуємо. Потім всипаємо суху частину в тісто — борошно і какао, гарненько перемішуємо до однорідності. Тісто має бути досить густим, якщо виходить рідке — додайте ще борошна до потрібної консистенції.
  • Тісто викладаємо у форму і гарненько розрівнюємо від середини до кінців. Ставимо в духовку на 40 -50 хвилин при 180 С.
  • Після закінчення часу приготування бісквіт дістати, остудити, присипати цукровою пудрою.
  • Без додавання яєць

    Швидкий, легкий, а головне — доступний варіант, як можна приготувати бісквіт без яєць на кефірі.

    Для випічки знадобиться:

    • кефір — 1 склянка;
    • сода — 1 чайна ложка;
    • соняшникова олія -2 столових ложки;
    • цукор — 1 склянка;
    • борошно — 400 г (тісто має вийти як на оладки).

    Порядок виконання:

  • У мисці змішуємо кефір, рослинне масло і цукор, добре розмішуємо.
  • Гасимо оцтом Соду, вливаємо в тісто, знову заважаємо масу.
  • Замішуємо однорідне тісто як на оладки з додаванням борошна.
  • Розігріваємо духову піч до 180 С, випікаємо 40 хвилин.
  • Дістаємо бісквіт з форми. Він виходить досить ніжним і смачним.
  • Спробуйте також:  Марципан – що це? 5 рецептів приготування марципана в домашніх умовах

    На замітку. Можна використовувати трохи прострочений продукт. Завдяки розвитку процесу окислення бісквіт дуже добре підніметься — реакція схожа з зростанням тіста на дріжджах.

    Ванільний бісквіт на кефірі

    Ванільна випічка завжди виходить ніжною, завдяки приємному ненав’язливому ванільного запаху. Надаємо вашій увазі ванільний кефірний бісквіт.

    Складові:

    • яйця — 3 штуки;
    • борошно — 2 склянки;
    • цукор — 1 склянка;
    • ванільний цукор — 1 чайна ложка;
    • розпушувач — 1 чайна ложка;
    • кефір — 1 склянка.

    Порядок виконання:

  • У ємності збиваємо разом яйця і два види цукру (ванільний і звичайний) до білого.
  • Перемішуємо сухі продукти. В яєчну суміш додаємо кефір і знову збиваємо.
  • У тісто додаємо суху частину і перемішуємо до однорідності. Якщо ж тісто виходить дуже рідким, додаємо ще 2 склянки борошна. Потрібно отримати консистенцію густої сметани, щоб тісто добре піднялося.
  • Готуємо форму і перелити тісто. Відправляємо на 30 -40 хвилин у розігріту до 180 г градусів духовку.
  • Чекаємо, поки корж трохи охолоне, і дістаємо з форми. Бісквіт можна розрізати на квадрати, ромби або прямокутники. Подавати з будь-яким кремом або джемом.
  • Як приготувати пишний десерт?

    Щоб десерт вийшов пишним, дотримуйтеся простих правил випічки:

  • Кефір беріть будь-якої жирності.
  • Не важливо, який він, свіжий або прострочений. В деяких випадках краще використовувати трохи заграв кисло — молочний продукт.
  • Кефір слід трохи підігріти, але не перестаратися, щоб продукт не згорнувся і не перетворився в сир.
  • Температура всіх складових повинна бути приблизно однаковою, що стосується і посуду, що використовується для приготування десерту.
  • Для пишноти борошно краще просіяти кілька разів — так вона насичується киснем.
  • Не рекомендується перемішувати тісто багато разів, щоб не втратити бульбашки повітря, які забезпечують пишність коржа.
  • До моменту випікання як слід, розігрійте духовку.
  • Не допускайте попадання холодного повітря в духовку, поки корж повністю не спечеться — може осісти. Перевіряти готовність краще, коли тісто трохи зменшиться.
  • Бісквіт з форми діставайте гранично акуратно, не пошкоджуючи текстуру, щоб не опал.
  • Щоб корж після просочення не кришився — дайте йому охолонути під паперовим рушником.
  • Спробуйте також:  Тірамісу – 6 рецептів в домашніх умовах

    Слідуючи запропонованими правилами приготування повітряного бісквіта, він завжди буде виходити смачним і пухким.

    Ніжний рецепт – «зебра» на кефірі

    Багато хто пам’ятає пиріг «Зебра» ще з дитинства, коли мами і бабусі з такою легкістю радували нас своєю випічкою. Тому ми хочемо з вами поділитися простим рецептом приготування бісквіта «Зебра» на кефірної основі. Цей пиріг обов’язково сподобається вашим дітям через ніжного смаку і цікавої подачі.

    Для приготування:

    • яйця — 3 штуки;
    • цукор — 2 склянки;
    • кефір — 1 склянка;
    • рослинна олія — 0,5 склянки;
    • по дрібці солі і ваніліну;
    • гашене сода — 0,5 чайної ложки;
    • борошно — 2 склянки;
    • какао — 2 -3 столові ложки.

    Порядок виконання:

  • Перетираємо до білого цукор з яйцями. Потім кефір, рослинне масло виливаємо в яєчну суміш, туди ж насипаємо по дрібці солі і ваніліну, а також гашену соду. Ретельно розмішуємо масу. Просіваємо борошно в тісто.
  • Поділяємо тісто на дві частини. В одну з частин додаємо какао порошок і перемішуємо до розчинення какао.
  • Викладаємо тісто у форму в такій послідовності: 2 ложки шоколадного тіста, 2 ложки ванільного тіста, 2 ложки шоколадного, 2 ложки ванільного і так далі поки тісто не закінчиться.
  • Робимо малюнок: беремо зубочистку і проводимо лінії від центру до країв створюючи ефект павутини.
  • У розігріту духовку до 180 С поставимо випікатися бісквіт на 45 хвилин до готовності.
  • На замітку. Краще брати добре розчинний какао, типу Несквік. Від дешевого продукту залишається осад, який при поїданні бісквіта неприємно хрумтить на зубах.

    Загрузка...