Бісквіт в мультиварці – 5 рецептів

Цю випічку часто називають «кондитерським хлібом», оскільки бісквіт найбільш часто використовується для створення тортів, рулетів, тістечок і цукерок. Також бісквітне тісто дуже капризно. Не багатьом вдається спекти з нього пишний і високий корж з першого разу, але є хороша новина: приготувати бісквіт в мультиварці вийде абсолютно у всіх. Цей гаджет на кухні може гідно конкурувати з духовкою.

Класичний бісквіт в мультиварці

Успіх випічки класичного бісквіта, як у духовці, так і в мультиварці залежить від правильних пропорцій складових компонентів, а вони будуть наступними:

  • 4 великих добірних яйця або 5 курячих яєць меншого розміру;
  • 200 г кристалічного цукру;
  • 160 г пшеничного борошна вищого гатунку;
  • 2 г ваніліну;
  • 20-30 г вершкового масла для змащування чаші.

Процес випічки покроково:

  • Вбити яйця в глибоку миску, туди ж всипати цукор. Ці інгредієнти збити міксером плавно переходячи від середньої до максимальної швидкості. Тривати процес збивання повинен 10-15 хвилин, щоб маса стала світлою і зайняла в мисці простір в 2-3 рази більше початкового.
  • Щоб уберегти тісто від опадання, порошок ванілі і борошно вмішують лопаткою невеликими порціями, рухаючись знизу вгору. Попередньо ці інгредієнти обов’язково необхідно просіяти через дрібне сито 2-3 рази.
  • Мультикастрюлю змастити невеликим шматочком вершкового масла. Акуратно перекласти в неї тісто, розрівняти поверхню і готувати під закритою кришкою в режимі «Випічка» або «Кекс». Тривалість безпосередній випічки буде залежати від потужності приладу і може становити 45-60 хвилин.
  • Щоб визначити готовність бісквіта досить натиснути його пальцем в центрі, він готовий, якщо пружинить і відновлює форму. В іншому випадку після закінчення програми його слід потримати трохи на підігріві.