Бісквітне печиво – 9 рецептів

Бісквітне печиво дуже смачний, ніжний і м’який десерт. Такі ласощі можна зробити будь-якої форми, кольору або розміру. Печиво буде чудово виглядати на святковому або домашнього застілля.

Класичне бісквітне печиво

Якщо ви не любитель різних добавок і начинок, спечіть класичний бісквіт.

Список продуктів:

  • маргарин — 50 гр;
  • одне яйце;
  • цукор — 100 гр;
  • борошно пшеничного сорту — 0,15 кг;
  • розпушувач тіста — 11 гр.

Покрокове приготування:

  • Розм’якшити 25 грамів маргарину.
  • В масло насипати цукор, додати ще 25 грамів маргарину і розбити яйце.
  • Збити отриману масу ложкою або блендером, до тих пір, поки не утворюється біла піна.
  • Поступово засипати просіяне борошно і розпушувач.
  • Як тільки тісто загусло і вийшло пружним, закрийте його в холодильнику на півгодини.
  • Розділіть тісто на багато частин і починайте надавати їм форму. Вона може бути будь-яка, в залежності від вашої фантазії: довгаста або округла.
  • Нагрійте духовку до температури 220 градусів.
  • Деко вистелити спеціальним папером для запікання і розташуйте на ній майбутнє печиво.
  • Готувати 7 хвилин. За цей час десерт досить пропечеться і зарум’яниться.

Рецепт приготування савоярді

Вам знадобиться:

  • три яйця;
  • борошно — 150 гр;
  • цукрова пудра — 50 гр;
  • цукровий пісок — 150 гр.

Як приготувати бісквітне печиво савоярді:

  • Розбийте яйця, білки і жовтки покладіть в різні тарілки.
  • У кожну миску насипте по 75 грамів цукру і збийте з ним білки і жовтки окремо.
  • Збиті жовтки переливаємо в пишну масу жовтків і змішуємо їх.
  • Окремо проведіть борошно через сито і висипте в яйця з цукром.
  • Повинно вийти трохи рідкувате тісто.
  • Перекладіть тісто в кондитерський мішечок. За відсутністю оного можна взяти шприц.
  • Накрийте деко папером для запікання, змастіть її маслом.
  • На цей папір з мішечка видавіть смужку тіста довжиною 12 див.
  • Зверху її можна посипати цукровою пудрою.
  • Заздалегідь включити духовку, нагрів до 200 градусів.
  • Випікати близько 15 хвилин.
  • Дайте печінкою охолонути і подавайте до столу.

Бісквітне печиво у формі чоловічків

Дітям обов’язково сподобається смачне м’яке печиво у формі чоловічків.

Необхідні інгредієнти:

  • два курячих яйця;
  • борошно першого сорту — 0,1 кг;
  • вершкове масло — 120 гр;
  • цукор — 100 гр;
  • силіконові формочки чоловічки.

Покрокова інструкція:

  • З’єднуємо в загальній посуді сирі яйця і цукор.
  • Збиваємо масу виделкою до утворення піни.
  • Заздалегідь дістаємо з холодильника масло і розтоплюємо в мікрохвильовці.
  • Вливаємо його до яєць.
  • Поступово вводимо муку.
  • У результаті тісто має вийти не густіше сметани.
  • Беремо силіконові форми у вигляді чоловічків і вливаємо в них тісто.
  • Ставимо форми на деко.
  • Духовку нагріваємо до 190 градусів.
  • Готувати 25 хвилин.
  • Бісквітне печиво чоловічки можна прикрасити глазур’ю, шматочками фруктів або шоколадним сиропом.
Дивіться також:  Печиво дамські пальчики (савоярді) – 6 рецептів знаменитого бісквітного печива

Лимонне ласощі

Лимон не дозволить десерту бути приторно солодким.

Базові продукти:

  • цукор — 110 гр;
  • один лимон;
  • вершкове масло — 0,12 кг;
  • три яйця;
  • борошно — 150 гр;
  • розпушувач — 5 гр;
  • ванільний цукор — 11 гр.

Поетапне приготування:

  • З’єднати борошно і розпушувач.
  • Змішати цукор, яєчні білки з жовтками і ванільний цукор. Збити з допомогою міксера.
  • Насипати в цю масу борошно.
  • Почистити лимон, цедру протерти на тертці і насипати цедру в загальну миску з тестом.
  • Помістити в мікрохвильову піч масло, розтопити і перелити до основних інгредієнтів.
  • Отриману масу прибрати в холодне місце на дві години.
  • Візьміть форми для печива і помістіть в них тісто. Не наливайте тісто до самих країв, так як воно підніметься під час готування.
  • Перші 5 хвилин випікати при температурі 220 градусів, наступні 5 хвилин при 190 градусах.
  • Як тільки ласощі зарум’яниться, виймайте його з формочок. Для більшої краси присипте печиво цукровою пудрою.

З малиновою глазур’ю

Домашнє печиво з малиною виходять смачніше і красивіше, ніж магазинні десерти з барвниками.

Вам знадобиться:

  • розм’якшений маргарин — 150 гр;
  • ванільний цукор — 5 гр;
  • три яйця;
  • цукровий пісок — 150 гр;
  • борошно — 160 гр;
  • жменю малини;
  • цукрова пудра — 150 гр.

Покрокова інструкція:

  • Насипати цукровий пісок м’який маргарин і вбити цю масу до тих пір, поки вона не стане пишною.
  • Одне за іншим розбити яйця і продовжувати збивати далі.
  • Поступово насипати борошно і зробити тісто.
  • Пишним тістом наповнити формочки для печива будь-якого виду на ваш смак.
  • Поставити температуру духовки на 180 градусів.
  • Запікати 20 хвилин.
  • Поки ласощі готується, подрібнити ягоди малини в ситі.
  • Насипати цукрову пудру в отриманий сік.
  • Повинна вийти густуватий глазур.
  • Вийняти рум’яні печенюшки і вмочити їх шапки в малинову масу.
  • Залишити десерт на 10 хвилин для того, щоб глазур висохла. Приємного апетиту!

Печиво Мадлен

Вишуканий і дуже ніжний десерт у формі черепашок буде чудово виглядати на святковому столі. Ніхто і не подумає, що вони виготовлені вручну.

Дивіться також:  Шоколадне печиво – 12 смачних рецептів приготування вдома

Склад рецепта:

  • два яйця;
  • сіль — 2 гр;
  • борошно — 80 гр;
  • цукровий пісок — 60 гр;
  • цедра лимона — 20 гр;
  • масло вершкове — 50 гр;
  • ванільний цукор — 7 гр.

Варіант приготування:

  • Вершкове масло розігрійте в мікрохвильовій печі.
  • Змішайте сіль, сирі курячі яйця, ваніль і збийте все разом.
  • Не перестаючи вбивати, насипте цукор.
  • Порційно додайте заздалегідь просіяне борошно.
  • Перекладіть в цю масу подрібнену цедру лимона і рідке масло.
  • Вимісіть тісто, спеціальні форми для випічки змастіть маслом і зверху присипте борошном.
  • Заповніть не до кінця все формочки тестом.
  • Запікати потрібно не більше 15 хвилин при 190 градусах.
  • Після того, як десерт зарум’яниться, посипте його цукром.

Як приготувати кали?

Кали — це ласощі у вигляді прекрасної квітки. Бісквітне тісто перетворить їх у надзвичайно ніжний і м’який десерт.

Склад рецепта:

На тісто:

  • цукор — 160 г;
  • три яйця;
  • борошно — 130 гр;

Для глазурі:

  • цукрова пудра — 220 гр;
  • два яєчних білка;
  • лимонний сік — 9 мл;
  • маргарин — 20 г;
  • апельсинова цедра.

Покрокове приготування:

  • Розбийте в глибоку посуд три яйця і до них додатково додайте два жовтки.
  • Збийте масу, поступово насипайте цукор і просіяне борошно.
  • Повинно вийти рідкувате тісто.
  • Обробіть деко шматком маргарину.
  • Вилийте тісто столовою ложкою невеликими коржами.
  • Між ними виділяйте відстань, щоб вони не стикалися.
  • Випікайте 15 хвилин в духовці при 190 градусах.
  • Візьміть ще не остиглі печива і руками сформуйте кали, злегка придавивши два краї.
  • Залишимо вийшло ласощі остигати, а в цей час збиваємо міксером білки, додаємо до них пудру і лимонний сік.
  • Апельсинову скоринку порізати соломкою. Вони будуть зображати тичинки.
  • Намазуємо білу глазур на поверхню кожного печива.
  • Вкладаємо зверху смужку апельсинової скоринки.

Choco-pie в домашніх умовах

Багато знаю дуже смачні бісквіти Choco-pie. Не витрачайте на них гроші і приготуйте таке печиво будинку. Вийде нітрохи не гірше.

Список інгредієнтів:

  • цукрова пудра — 100 гр;
  • масло вершкове — 100 гр;
  • два яєчних жовтки;
  • розпушувач тіста — 4 гр;
  • борошно — 0,24 кг;
  • вершки — 40 г;

Для начинки:

  • вода — 70 мл;
  • желатин — 6 г;
  • два яєчних білка;
  • цукор — 0,12 кг;
  • плитка шоколаду;
  • рослинне масло — 17 мл
Дивіться також:  Печиво з варенням – 7 рецептів

Покрокова інструкція:

  • З’єднуємо в глибокій тарілці масло, ваніль і цукрову пудру.
  • Збиваємо масу віночком або міксером.
  • Поступово виливаємо яєчні жовтки.
  • Весь час змішуємо інгредієнти.
  • Додаємо вершки і ще раз проходимся міксером. У результаті повинна вийти пишна маса з пінкою.
  • Всипаємо просіяне борошно і розпушувач.
  • Руками формуємо з тіста кульку і прибираємо, загорнувши в харчову плівку, в холодильник на 60 хвилин.
  • Через годину розкачуємо колобок в коржик.
  • З допомогою чашки робимо з тіста кружечки.
  • Деко вистилаємо спеціальним папером і викладаємо на неї маленькі коржики.
  • Ставимо деко в холодне місце на 20 хвилин.
  • Запікаємо в духовці протягом 15 хвилин.
  • Тепер готуємо начинку і прикраса.
  • Наливаємо в желатин воду і прибираємо суміш на 10 хвилин.
  • Після цього ставимо його в мікрохвильовку і нагріваємо до тих пір, поки желатин не розчиниться у воді.
  • Змішуємо в каструлі воду, цукор і кип’ятимо.
  • Окремо збиваємо курячі білки до пишноти.
  • Вливаємо в них желатиновий сироп і гарячу цукрову воду.
  • Ще раз проходимся по цій суміші міксером.
  • Поставте миску в холодильник на 10 хвилин, так як в гарячому вигляді вона досить рідка.
  • Дістаємо вже густувату масу з холодильника, зачерпываем її чайною ложкою і кладемо на першу круглу печеньку і закриваємо другою печивом.
  • Для глазурі розм’якшуємо шоколадну плитку і масло, з’єднуємо їх.
  • Обмазуємо з усіх боків подвійні печива вийшла глазур’ю.
  • Закриваємо їх у холодильник на 15 хвилин і після цього можна подавати домашній choco-pie до столу.

Бісквітне печиво шоколадне

Вам знадобиться:

  • одне куряче яйце;
  • молоко — 40 мл;
  • борошно — 0,4 кг;
  • цукор — 0,15 кг;
  • шматочок вершкового масла;
  • мед — 60 г;
  • розпушувач — 5 гр;
  • ванільний цукор — 7 гр;
  • сухе какао — 30 гр;
  • сода — 8 гр.

Спосіб приготування:

  • Змішати в каструльці молоко, сире яйце, мед, масло, цукор, соду і ваніль.
  • Варити масу до тих пір, поки вона не загусне.
  • Вимкнути вогонь, насипати какао, розпушувач і борошно.
  • Сформувати з остиглого тесту колобок.
  • Розкачати з нього пласт і перекласти на деко.
  • Готувати в духовій шафі 7 хвилин при 190 градусах.
  • Отриманий пиріг порізати ножем на квадратики.
  • Для додаткового смаку можна приготувати сироп або крем і просочити їм бісквіт. Приємного апетиту!