Биточки манні, як у дитячому садку — 6 рецептів

Смачні биточки манні — це відмінний сніданок навіть для дітей, яким не до смаку каша, і оригінальне частування для дорослих. Секрет цієї страви — у апетитною скоринки, що утворюється при обжарюванні.

Класичні биточки манні, як у дитячому садку

Солодкі биточки з манки добре поєднуються з будь-якими горішками, консервованими, сушеними, свіжими плодами, ягодами.

Для приготування знадобиться:

  • 100 г манки;
  • 2 яйця;
  • 0,5 л молока;
  • 20 г борошна;
  • 20 г кукурудзяного крохмалю;
  • 2 р солі;
  • 70 г цукрового піску;
  • олія для обсмажування.

Покроковий рецепт.

  • Молоко нагрівають у каструлі, солять, сахарят.
  • Коли на поверхні молока з’являються перші бульбашки, в нього тонкою цівкою відправляють крупу, тут же розмішуючи.
  • Кашу варять на мінімальному вогні до загусання (близько 7 хвилин), регулярно помішуючи. Готову манку остуджують.
  • Яйця розбовтують у піалі виделкою і вливають в холодну кашу.
  • Потроху вводять крохмаль розмішують.
  • Намочивши холодною водою долоні, з отриманої маси формують биточки середнього розміру.
  • Напівфабрикати обвалюють в борошні з усіх сторін.
  • Биточки з манної каші обсмажують на мінімальному шарі масла в сковороді без кришки.
  • Якщо манка зварилася з грудками, потрібно збити її блендером: це вирішить проблему і зробить ласощі ніжніше.