Биточки манні, як у дитячому садку — 6 рецептів

Смачні биточки манні — це відмінний сніданок навіть для дітей, яким не до смаку каша, і оригінальне частування для дорослих. Секрет цієї страви — у апетитною скоринки, що утворюється при обжарюванні.

Класичні биточки манні, як у дитячому садку

Солодкі биточки з манки добре поєднуються з будь-якими горішками, консервованими, сушеними, свіжими плодами, ягодами.

Для приготування знадобиться:

  • 100 г манки;
  • 2 яйця;
  • 0,5 л молока;
  • 20 г борошна;
  • 20 г кукурудзяного крохмалю;
  • 2 р солі;
  • 70 г цукрового піску;
  • олія для обсмажування.

Покроковий рецепт.

  • Молоко нагрівають у каструлі, солять, сахарят.
  • Коли на поверхні молока з’являються перші бульбашки, в нього тонкою цівкою відправляють крупу, тут же розмішуючи.
  • Кашу варять на мінімальному вогні до загусання (близько 7 хвилин), регулярно помішуючи. Готову манку остуджують.
  • Яйця розбовтують у піалі виделкою і вливають в холодну кашу.
  • Потроху вводять крохмаль розмішують.
  • Намочивши холодною водою долоні, з отриманої маси формують биточки середнього розміру.
  • Напівфабрикати обвалюють в борошні з усіх сторін.
  • Биточки з манної каші обсмажують на мінімальному шарі масла в сковороді без кришки.
  • Якщо манка зварилася з грудками, потрібно збити її блендером: це вирішить проблему і зробить ласощі ніжніше.

    Загрузка...

    Як приготувати з родзинками в духовці?

    Десерт виходить ще апетитніше, якщо покласти в манну основу родзинки. При бажанні можна замінити його іншими сухофруктами.


    Необхідні продукти:

    • 120 г манної крупи;
    • 1 яйце;
    • 1 г ваніліну;
    • 2 р солі;
    • 60 г пшеничного борошна;
    • 0,5 л молока;
    • 50 г цукру;
    • 100 г родзинок.

    Технологія приготування.

  • Молоко доводять до кипіння, засипають цукор, ваніль, сіль, манку, безперервно розмішуючи.
  • На повільному вогні варять кашу протягом 7-8 хвилин.
  • В охолоджену кашу вбивають яйця, всипають просіяне борошно і родзинки.
  • Основу для биточків розкладають у формочки (краще силіконові).
  • Страву готують в духовці при температурі 190°С близько 15 хвилин (поки верх не зарум’яниться).
  • Биточки виймають з форм тільки після повного остигання.
  • Спробуйте також:  Паштет з оселедця: класичний рецепт і 7 варіантів приготування

    З сирною начинкою

    На сніданок або полуденок можна зліпити смачні биточки манні, як у дитячому садку, за цим рецептом.

    Необхідні компоненти:

    • 500 мл молока;
    • 250 г жирного не зернового сиру;
    • 40 г цукру;
    • 120 г манки;
    • 30 г солодко-вершкового масла;
    • 2 яйця;
    • 1 г ваніліну;
    • рослинна олія для смаження.

    Рецепт приготування.

  • Сир з’єднують з половиною цукру і ваніллю. Якщо маса вийшла не повністю однорідною, її збивають блендером, або перетирають через сито.
  • Манку потроху засинають в закипаюче молоко, всипають залишки цукру і варять на помірному вогні 3 хвилини.
  • Манное тісто перемішують з вершковим маслом і залишають остигати.
  • Окремо збовтують яйце і вводять його в охолоджену кашу.
  • Друге яйце збивають в іншій чашці.
  • З манної основи формують кругляшки і злегка придавлюють їх, щоб вийшли об’ємні коржі.
  • У центр заготовки кладуть трохи сирної маси і з’єднують краї коржика, як при приготуванні пиріжків.
  • Напівфабрикати обмазують збитим яйцем і обсмажують на прогрітому маслі до отримання гарної скоринки з кожної сторони.
  • Биточки манні з киселем

    Десерт по цьому рецепту виходить таким апетитним і смачним, що навіть вибагливі в їжі малюки просять добавки.

    Потрібно:

    • 200 г манки;
    • 1 л молока;
    • 50 г цукру;
    • 80 г крохмалю;
    • 2 свіжих яєчка;
    • 40 р борошна;
    • 3 г солі;
    • 300 г будь-яких ягід (свіжих або заморожених);
    • 1,5 л чистої води;
    • олія для смаження.

    Покроковий рецепт.

  • На підсоленому і посахаренном молоці манну кашу варять протягом 4-5 хвилин.
  • Змішують манку з маслом і залишають у відкритій каструлі для остигання.
  • Ягоди в другій каструлі заливають водою, засипають цукром і підігрівають до закипання. Зменшують вогонь і варять 15 хвилин, потім з допомогою сита прибирають ягоди, а кисельную основу знову доводять до кипіння.
  • У 70 мл води розводять крохмаль. Суміш без грудочок виливають у киплячий ягідний відвар. Рідина швидко розмішують і через 20 секунд прибирають з плити.
  • Остиглу манку змішують з яйцями.
  • З каші роблять об’ємні коржики, обвалюють їх у борошні і обсмажують з кожної сторони.
  • Биточки розкладають по тарілках і щедро поливають теплим киселем.
  • Спробуйте також:  Гливи - 13 рецептів приготування

    В мультиварці на пару

    Такі биточки виходять не тільки смачними, але і корисними, так як в процесі приготування на пару зберігають гарний колір, форму і всі цінні елементи.

    Необхідні продукти:

    • 0,7 л молока;
    • 250 г манної крупи;
    • 200 г панірувальних сухарів;
    • 3 г солі;
    • 1 яйце;
    • 50 г масла вершкового.

    Кроки приготування.

  • У чашу мультиварки виливають молоко, та встановлюють режим «Мультиповар» (100°С) на 15 хвилин.
  • Перед тим як молоко закипить, в нього додають крупу, третину масла, сіль.
  • Кашу готують 3 хвилини, потім залишають в закритій мультиварці на 20 хвилин.
  • У настоявшуюся кашу вбивають яйце.
  • З манної основи роблять биточки і панірують їх у сухарях.
  • У чашу мультиварки наливають 500 мл води.
  • Биточки викладають в паровій контейнер. Їх готують на режимі «Варка на пару протягом 15 хвилин.
  • На воді з сиром в духовці

    При подачі блюдо можна вдало доповнити шматочками варених овочів, скибочками шинки або відвареного м’яса, зеленню.

    Потрібно:

    • 150 г манки;
    • 500 мл очищеної води;
    • 150 твердого сиру;
    • 100 г вершкового масла;
    • 5 г солі;
    • 2 г меленого перцю;
    • 2 яйця;
    • 150 г білих панірувальних сухарів.

    Технологія приготування.

  • У підсоленій воді варять густу манку.
  • У гарячу кашу додають масло, потім блюдо остуджують.
  • У манку розбивають яйця, засипають натертий сир, солять, перчать.
  • Манну основу поміщають в холодильник на 1,5 години.
  • З холодного складу ліплять биточки, катають їх в паніровці і запікають протягом 20 хвилин в розігрітій до 180°С духовій шафі.
  • Биточки з манки подають відразу після приготування. Солодке блюдо поливають згущеним молоком, порцією подсахаренной сметани, медом або варенням. Несолодкі биточки добре поєднуються з густими вершками, маслом, сметанковими соусами.

    Спробуйте також:  Кінська ковбаса: види і назви у різних народів, чим корисна. 5 рецептів приготування в домашніх умовах
    Загрузка...