Борщ без м’яса – 7 смачних рецептів приготування

Отримати апетитне і добротне перша страва не так просто. При відсутності знань основ технологічних процесів, можна кращу їжу з набором якісних продуктів звести до рівня примітивної «баланди». У той же час, маючи мінімум інформації, але велике бажання оволодіти навичками кулінарного мистецтва, вдасться простий борщ без м’яса перетворити в поживне, корисне, смачне пригощання.

Вегетаріанський червоний борщ без м’яса

Основу будь-якого виду цієї рідкої їжі складають буряк, капуста і морква.

Супутні компоненти завжди знайдуться в нашому холодильнику, тому питання про те, як приготувати борщ без м’яса, після вивчення цього рецепту більше не виникатимуть.

Склад інгредієнтів:

  • масло (вершкове і пісне) — по 20 р;
  • буряк;
  • звичайний цукор — 20 г;
  • томат-паста — 20 г;
  • ріпчасту цибулю, перець, моркву — по 1 шт.;
  • картопля — 3 шт.;
  • часникові зубки — 3 шт.;
  • корінь селери — до 5 см;
  • капуста (купуємо білокачанну) — 400 г;
  • сік лимона;
  • стиглі томати — 3 шт.;
  • спеції.

Спосіб приготування:

  • Всі овочі ретельно промиваємо, очищаємо. Буряк крупно натираємо моркву шаткуємо у вигляді соломки, картопля, перець солодкий (без насіння) рубаємо кубиками. Капусту оформляємо тонкими смужками або невеликими квадратами.
  • Нарізаємо цибулю півкільцями, поміщаємо його в товстостінну каструлю, вливаємо ароматну олію, додаємо вершковий жир. Обсмажуємо шматочки овоча до м’якості, потім поміщаємо моркву, порізану слайсами корінь селери, перець болгарський. Через 5 хвилин приєднуємо буряк, збризкуємо її соком лимона (можна оцтом), щоб коренеплід зберіг у борщі свій яскравий колір. Готуємо на середньому вогні.
  • Продовжуємо процес 20 хвилин в закритому вигляді, не забуваючи перемішувати продукти, щоб вони ні в якому разі не підгоріли. Інакше, «плакав» наш смачний борщ!
  • Тепер викладаємо томат-пасту, щіпку цукру, подрібнений часник, шматочки капусти. Акуратно розмішуємо компоненти страви, приправляємо сіллю і перцем, вливаємо 2 літри скипіла питної води.
  • Опускаємо в рідину картоплю. Як тільки з’являться ознаки нового бурління, відразу знижуємо інтенсивність нагрівання до мінімуму. Варимо страву, доки плоди не стануть м’якими.

Вегетаріанський червоний борщ без м’яса обов’язково наполягаємо не менше чверті години. Такого дієтичного страви позаздрять найзатятіші м’ясоїди!