Борщ в мультиварці – Рецепт з фото

У нас борщ є основним першою стравою. Хоча він любимо і в інших країнах, а тому має багато різних рецептур.

Головний компонент борщу – харчова буряк, яка робить борщ насиченого червоного кольору. Інші компоненти можуть змінюватися залежно від країни, традицій, сезону приготування і т. д. Для приготування борщу можуть використовувати картоплю, капусту, моркву, цибулю, гриби, рибу, кабачки, і інші продукти. Доповненням може служити сметана і часникові пампушки.

Смачний рецепт борщу в мультиварці

У давні часи борщ вживали в їжу прості селяни, і готували його з різних овочів, тільки на свято додаючи м’ясний бульйон. У наш час мало кому не подобається борщ. Це слово асоціюється з смачним наваристим супом. А борщ в мультиварці має вишуканий аромат і бездоганний смак.

Сучасні мультиварки є дуже універсальним приладом. Вони мають велику кількість різних програм, які допомагають у приготуванні страв з різних продуктів. Завдяки мультиварці ви позбавляєтеся від безлічі проблем, і отримуєте задоволення від готування. Забудьте про постійному перемішуванні страви, і очікуванні приготування біля плити. Навіть початківці господині легко приготують будь-яку страву.

Необхідні інгредієнти для борщу в мультиварці

Для борщу можна використовувати свинину або інше м’ясо за смаком. Його слід взяти 300 грамів. Набір овочів: одна морква, болгарський перець, цибуля, буряк, кілька помідорів, 4 картоплі, пара зубчиків часнику, 200 гр. капусти, 3 ст. л. рослинної або оливкової олії, сік з однієї третини лимона, і улюблені приправи.

Принципи приготування борщу в мультиварці

Для початку слід підготувати продукти. М’ясо потрібно розділити на невеликі шматочки, морква і буряк окремо натираються на крупній тертці, болгарський перець нарізати на кубики, цибулина, капуста і помідори слід подрібнити, часник видавлюється, картопля нарізають маленькими брусочками.

Дивіться також:  Холодний борщ – 6 рецептів приготування

Як правильно приготувати борщ в мультиварці

Починаємо процес приготування. Спочатку потрібно обсмажити м’ясо на олії 20 хвилин. Потім до нього додаються морква і цибуля, і обсмажується все ще 15 хвилин. М’ясо з овочами має придбати золоту шкуринку. Після цього в каструлю додаються помідори, буряк, взбрызгивается все соком лимона, і обсмажується 10 хвилин. Потім у каструлю відправляються болгарський перець і часник. Інгредієнти слід добре перемішати, додати приправи і вибрати режим «Смаження», час готування 10 хвилин. Додаємо в борщ капусту і картоплю, і заливаємо водою. Вибираємо програму «Тушкування» на 30 хвилин. Чекаємо закінчення готування. Ароматний борщ в мультиварці можна присипати зеленню і подавати до столу.

Смачні рецепти:

Яблука в мультиварці

Перловка в мультиварці

Картопля в мультиварці

Низькокалорійні млинці

Як посмажити креветки

Приємного апетиту!♥