Борщ з куркою – 8 простих рецептів, як приготувати смачний борщ

Від ложечки апетитного борщу зі сметаною і часниковими пампушками важко відмовитися. Як правило, такий суп варять на м’ясному бульйоні, але якщо відійти від традицій і приготувати борщ з куркою, то вийде легке, але при цьому дуже смачне і ситне блюдо.

Класичний борщ з куркою і свіжою капустою

Традиційно, борщ готують на м’ясному бульйоні, але є і інші способи його приготування. Рецептів багато і багато воліють варити такий суп з куркою, оскільки борщ з птиці виходить ароматним і ситним. Можна приготувати його і на м’ясному бульйоні, тільки курку в такому випадку потрібно відварити окремо, щоб аромати не перемішалися.

Для приготування борщу використовують різні частини курки, але самий смачний бульйон виходить з м’яса на кістці.

Інгредієнти:

  • ½ Кг курки;
  • ½ Кг капусти;
  • дві буряків;
  • дві моркви;
  • 3 – 4 картоплини;
  • томат;
  • дві часточки часнику;
  • цибулина;
  • ложечка столового оцту;
  • дві ложки томатної пасти;
  • зелень, спеції, олія.

Спосіб приготування:

  • У каструлю викладаємо курку, заливаємо водою (3 л), ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Знімаємо піну, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і варимо бульйон протягом півтора годин.
  • Готову курку виймаємо і обробляємо на шматочки. Бульйон проціджуємо, доливаємо воду і кладемо назад м’ясо.
  • Картоплю нарізаємо кубиками і відправляємо в каструлю. Як тільки бульйон з картоплею закипить, додаємо нашатковану капусту.
  • На сковороді з рослинним маслом пасеруємо подрібнену цибулю, потім додаємо моркву і томатну пасту. Всі разом обсмажуємо 5 хвилин.
  • Помідори очищаємо від шкірки і подрібнюємо у блендері, додавши трохи оцту і цукру.
  • Окремо на сковороді обсмажуємо буряк, а через 5 хвилин додаємо до неї пюре з томатів.
  • Потім з’єднуємо буряк з морквою і цибулею, додаємо подрібнений часник і тушкуємо все разом 5 хвилин.
  • Додаємо в бульйон овочеву заправу, спеції і варимо 10 хвилин. За 2 хвилини до готовності засипаємо посічену свіжу зелень. Готовий борщ накриваємо кришкою і даємо йому настоятися.