Борщ з пампушками – 7 рецептів приготування

Борщ з пампушками, який є одним з найулюбленіших перших страв у багатьох сім’ях, підкорює яскравістю смаку, кольору і аромату. Апетитний суп, приготовлений у традиціях української кухні, – страва для справжніх гурманів.

Як приготувати пампушки для борщу

Пампушки з часником до борщу – невід’ємна складова першого страви української кухні, відрізняється легкістю і неповторним ароматом. Щоб приготувати пишну випічку будуть потрібні:

  • 400 г борошна;
  • стопка рослинного масла;
  • пакетик сухих дріжджів;
  • 5 г цукрового піску;
  • стільки ж солі;
  • головка часнику;
  • 250 мл води;
  • яйце;
  • трохи зелені.

Спосіб приготування:

  • В злегка підігрітій воді розчиняються цукровий пісок, сіль і дріжджі.
  • Додається половина олії, і всипається борошно.
  • Замішують м’яке тісто, яке скочується в кулю.
  • Через 1 годину тісто поділяється на шматочки, з яких формуються кульки розміром з куряче яйце.
  • Вироби викладають на деко.
  • Через півгодини пампушки змащуються жовтком і відправляються на 25 хвилин у розігріту до 180°C духовку.
  • З решти масла і товченого часнику готується заправка, якій присмачуються пампушки після випікання.
  • Подаються вироби до борщу через 15 хвилин, протягом яких вони перебувають під рушником.

Справжній український борщ з пампушками

Складаючи повсякденне меню, кожна господиня хоче, щоб в нього входила сама смачна і корисна їжа.

Український борщ – саме таке блюдо.

Для його приготування потрібні:

  • ½ Кг яловичини на кістці;
  • стільки ж капусти;
  • 3 л води;
  • морквина;
  • цибулина;
  • помідор;
  • 3 картопляні бульби;
  • 1 буряк;
  • по шматочку сала й масла;
  • 30 мл томатної пасти;
  • аналогічну кількість рослинного масла;
  • 15 мл оцту;
  • 30 г цукрового піску;
  • ½ Головки часнику;
  • сіль і спеції.

Спосіб приготування:

  • З м’яса готується міцний бульйон.
  • Коренеплоди і капуста нарізати тоненькою соломкою.
  • Картопля ріжеться кубиками, які відправляються в бульйон.
  • Далі в каструлю викладається капустяна соломка.
  • Буряк обсмажується на сковороді з вершковим маслом, оцтом і пастою.
  • Коли буряк потомитися 5 хвилин, окремо обсмажуються подрібнену цибулю, морквяна стружка і кубики томату.
  • З сала готуються шматочки, які також злегка обсмажують.
  • Коли картопля з капустою будуть практично готові, в бульйон відправляються подрібнене м’ясо і вся зажарка, включаючи сало.
  • Після закипання в борщ відправляються подрібнений часник і спеції, після чого страва настоюється півгодини під кришкою.
Дивіться також:  Холодний борщ – 6 рецептів приготування

Окремо подаються пампушки, приготовані за першим рецептом.

Готуємо в мультиварці

Смачне наваристое перше страву можна приготувати в мультиварці з:

  • 800 г м’якоті;
  • ½ Кг картоплі;
  • морквини;
  • цибулини;
  • буряків невеликого розміру;
  • 200 г капусти;
  • стопки рослинного масла;
  • 15 мл лимонного соку;
  • такої ж кількості томатної пасти;
  • 2 л води;
  • 15 г цукрового піску;
  • лаврового листа, спецій і солі.

Етапи підготовки:

  • М’ясо нарізати порційними шматочками.
  • Капуста шинкуется.
  • Коренеплоди ріжуться соломкою, картоплю і цибулю – кубиками.
  • На режимі «Смаження» обсмажують цибулю і коріння з додаванням лимонного соку і томатної пасти.
  • На заправку викладаються м’ясо, картопля, капуста, після чого все заливається водою, солиться, приправляється.
  • Готується страва на режимі «Суп» 50 хвилин.

З часниковими пампушками

Приготування смачного борщу – це справжнє мистецтво.

Щоб створити кулінарний шедевр будуть потрібні:

  • 1 кг м’яса (яловичина і свинина);
  • вдвічі менше капусти;
  • цибулина;
  • 2 невеликих буряка;
  • 2 морквини;
  • 4 картопляні бульби;
  • 1 шт. солодкого перцю;
  • 2 помідори;
  • ½ Головки часнику;
  • спеції, сіль, зелень і соняшникову олію.

Покрокова інструкція:

  • Готується бульйон, який проціджується, а м’ясо ріжеться шматочками.
  • Цибулю і моркву нарізати кубиками, які пассеруются на олії.
  • Бурякові брусочки тушкуються 5 хвилин під кришкою.
  • Перець і томати обливають, ошкурювати і ріжуться разом з картоплею кубиками.
  • Зажарка з буряком, перець і томати відправляються в киплячий бульйон.
  • Через 10 хвилин викладаються картопля і капуста.
  • Борщу солиться, приправляється і вариться близько 20-25 хвилин, після чого у нього викладається подрібнений часник і м’ясні кубики.
  • До борщу подаються ароматні часникові пампушки.

Пісний борщ з грибами і чорносливом

Якщо в холодильнику не знайшлося м’ясного шматочки, але хочеться на обід здивувати домочадців ароматним першою стравою, варто скористатися рецептом пісного борщу, який готується з:

  • 350 г свіжої капусти;
  • в 2 рази меншої кількості грибів;
  • 30 г квашеної капусти;
  • ½ Буряків;
  • морквини;
  • цибулини;
  • помідори;
  • 20 мл томатної пасти;
  • 2 бульб картоплі;
  • ¼ Болгарського перцю;
  • стопки рослинного масла;
  • 1,5 л води;
  • цукру, солі, спецій і зелені.
Дивіться також:  Борщ в мультиварці – 7 рецептів приготування

Етапи створення:

  • Всі овочі подрібнюються на свій розсуд.
  • У киплячу воду кладуть картоплю, ⅓ цибулі, ⅓ частина масла.
  • Після повторного закипання в каструлю відправляється буряк.
  • З решти цибулі, моркви, кропу, томатної пасти, розведеної в 100 мл води, квашеної капусти, цукру і спецій готується густа заправка, яка викладається в картопляний бульйон разом з капустою, перцем і грибами.
  • Через 5 хвилин приправлений борщ подається до столу.

З квашеною капустою

Цікава варіація рецепта, для виконання якої необхідні:

  • 300 г свинини;
  • 500 г квашеної капусти;
  • 3 л води;
  • маленька морквина;
  • невелика цибулина;
  • 3 картопляні бульби;
  • шматочок вершкового масла;
  • корінь і зелень петрушки;
  • 50 г борошна;
  • 100 г сала;
  • 250 р сметани;
  • головка часнику;
  • сіль і спеції.

Спосіб створення:

  • З нарізаного шматочками м’яса готується бульйон.
  • Подрібнена капуста тушкується.
  • Подрібнену цибулю і коріння страхуються на сковороді, куди вливається трохи бульйону з розведеною в ньому борошном.
  • У киплячий бульйон кладуть картоплю, заправка, капуста, розтерте сало з часником, зелень петрушки, сіль і спеції, а потім перше блюдо вариться до готового стану.
  • При подачі борщ заправляється сметаною.

Рецепт з квасолею

Борщ з квасолею – перше блюдо, яке прекрасно різноманітить пісне меню в період дієти або Великого посту. Знадобляться:

  • 1,5 л води;
  • 1 банку консервованої білої квасолі;
  • 400 г буряків;
  • 2 картопляні бульби;
  • морквина;
  • цибулина;
  • головка часнику;
  • пучок кропу;
  • по 30 мл томатної пасти і лимонного соку;
  • 10 г цукрового піску;
  • сіль і спеції.

Основні кроки приготування:

  • Буряк відварюється, треться, а потім взбрызгивается соком лимона.
  • Подрібнені цибулю і моркву обсмажуються до м’якості інгредієнтів.
  • Зажарка заправляється томатною пастою, розведеного в 50 мл води.
  • У блендері змішуються цукор, сіль, зелень і часник.
  • У киплячу воду викладаються картопляні бруски, до яких через 10 хвилин додаються заправка, буряк і квасоля.
  • Через 15 хвилин борщ отставляется з плити.
Дивіться також:  Вегетаріанський борщ – 7 смачних рецептів приготування

На яловичому бульйоні

Смачний борщ на яловичому бульйоні виходить з:

  • 500 г яловичини на кістці;
  • 1 буряків;
  • 200 г капусти;
  • 5 картопляних бульб;
  • цибулини;
  • 2 морквин;
  • ½ Головки часнику;
  • стопки рослинного масла;
  • солі та зелені.

При підготовці:

  • Бульйон з яловичини на кістці готується 90 хвилин.
  • Коли бульйон буде готовий, у нього надсилаються картопляні бруски та капустяна стружка.
  • З цибулевих кубиків, натертих коренеплодів, пластинок часнику і рослинного масла робиться зажарка, яка відправляється в борщ до майже готовим овочів.
  • Борщ солиться, приправляється і настоюється під кришкою хвилин 20.

Отже, борщ з часниковими пампушками – дуже смачне і ароматне перше блюдо, яке варто спробувати хоча б раз у житті.