Брауні – 14 рецептів приготування в домашніх умовах

Рецепт брауні підкорює серця ласунів по всьому світу. Це дивовижно смачний, ніжний десерт з яскравим насиченим шоколадним смаком. Сьогодні його можна не тільки спробувати в ресторанах, але й приготувати вдома самостійно.

Брауні — історія появи десерту

Історія цього шоколадного тістечка почалася в Чикаго в кінці 19 століття. Заможна дама місіс Поттер звернулася до своєму кухареві з проханням приготувати для неї мініатюрний смачний десерт, який можна взяти з собою для перекусу при відвідуванні театрів і виставок. Так і з’явилося вологе шоколадне тістечко.

Поступово новинку в гостях у місіс Поттер спробували і інші панянки. Жінка охоче ділилася рецептом унікальною солодощі. Вже до початку 20 століття десерт Брауні міцно закріпився на кухнях американок, які люблять готувати.

Класичний рецепт брауні в духовці

Познайомимося з базовим варіантом. Інгредієнти: 2 плитки темного гіркого шоколаду, 135 г борошна найвищого гатунку, 190 г слив. масла, стільки ж цукрового піску, 3 яйця.

  • На водяній бані розтоплюється шоколад, поламаний на шматочки. Треба пам’ятати, що при попаданні в ємність навіть мінімальної кількості води продукт згорнеться. Не можна накривати растапливающийся шоколад.
  • Далі в ємність відправляються і шматочки вершкового масла.
  • Коли інгредієнти на водяній бані перетворяться в єдину масу, можна засипати до них пісок. Лопаткою продукти помішуються до повного розчинення цукрових крупинок. Всі ці дії, як і раніше здійснюються на водяній бані.
  • Миска знімається з водяної бані. Її вміст має злегка охолонути. Хвилин через 6 – 7 можна по одному віночком вмішувати в масу сирі яйця.
  • Вийде однорідна гладка і блискуча суміш.
  • У миску саме через дрібне сито борошно просіюється. Після чергового перемішування в масі не повинно залишитися навіть самих маленьких грудочок. Інакше вони зіпсують структуру майбутнього тістечка.
  • Квадратна форма застеляється пергаментом. Тісто виливається.

Класичний брауні запікається 30 – 35 хвилин при 170 градусах. У серединці тест повинні бути вологим, але не рідким. Готовий десерт ріжеться на невеликі шматочки.

Як приготувати тістечко в мультиварці?

Інгредієнти: 2 плитки гіркого шоколаду, 140 злив. масла, 90 г високосортного борошна, склянку цукрового піску, 2 мал. л. пекарського порошку, щіпка солі, 3 великих яйця, 120 г будь-яких горіхів.

  • На водяній бані шоколад розтоплюється з маслом. У трохи остигнула масу по одному вводяться сирі яйця. В процесі потрібно активно працювати віночком.
  • Борошно просіюється з усіма сухими інгредієнтами. В неї вводяться рубані горіхи. Можна спростити собі завдання і просто взяти шоколадку з горішками.
  • Суха і рідка суміші з’єднуються.
  • Тісто виливається в промаслений чашу «розумної каструлі».

Випікається Брауні в мультиварці 55 – 65 хвилин у відповідному режимі.

Брауні як в Старбакс — в домашніх умовах

Інгредієнти: 125 г слив. масла, 110 г гіркого шоколаду, 30 г просіяного борошна, 60 г какао-порошку, ½ ч. л. пекарського порошку, 170 г цукрової пудри, 2 сирих яйця.

Дивіться також:  Соус карбонара – 4 рецепта в домашніх умовах

  • В одній мисці змішуються всі сипучі компоненти.
  • В іншій – розтоплюється масло з шоколадом.
  • До рідкої постигла суміші вливаються збиті яйця.
  • Після ретельного перемішування в тісто додаються сухі інгредієнти.
  • Маса повинна вийти ідеально гладкою без грудочок.
  • Духовка заздалегідь нагрівається до 180 – 190 градусів.
  • Жароміцний форма обов’язково покривається пекарської папером. У неї виливається тісто.

Брауні як в Старбакс запікається в розігрітому до зазначеної температури шафі 25 хвилин. За цей час він покриється рум’яною скоринкою, а всередині залишиться вологим і ніжним.

З сиром та вишнями

Інгредієнти: 80 г гіркого шоколаду, 110 г слив. масла, 140 г цукрового піску, аналогічну кількість просіяного борошна, 4 сирих яйця, малий. ложка розпушувача, 280 г м’якого сиру, пакетик ваніліну, 270 г замороженої вишні, щіпка солі.

  • Масло з шоколадом розтоплюються і остуджувати.
  • Сирі яйця (2 шт) до пишноти і побіління збиваються з половиною всього піску.
  • Інші цукор і яйця змішуються з сиром.
  • Маси з першого і другого кроку з’єднуються, до них висипається сіль.
  • У тісто додаються залишилися сухі компоненти. Продукти акуратно перемішуються лопаткою. Не можна сильно розтирати.
  • Шоколадне тісто ділиться на дві частини. Вони по черзі викладаються у підготовлену роз’ємну форму. Між шарами розташовується сирна начинка і заморожені вишеньки.
  • Випікається десерт трохи менше години при 180 градусах.

Готовий брауні з сиром та вишнями прикрашаються цукровою пудрою.

Простий варіант в мікрохвильовці

Інгредієнти: 40 г какао-порошку, 110 г цукру-піску, 50 р борошна, 75 р слив. масла, яйце.

  • Розтоплене масло змішується з какао і піском.
  • У остигнула масу вливається сире яйце. Вона злегка збивається.
  • Частинами додається борошно.
  • Однорідне тісто виливається в спеціальну форму для мікрохвильовки. Ємність заздалегідь промаслюється.

Десерт готується в пристрої 5 – 6 хвилин при максимальній потужності.

Шоколадний брауні

Інгредієнти: стандартна плитка гіркого шоколаду, половина пачки злив. масла, 2 сирих великих яйця, 110 г цукру-піску, 70 г борошна, половина малий. ложки пекарського порошку, щіпка солі.

  • Шоколад розтоплюється в мікрохвильовці.
  • Розм’якшене масло розтирається з цукром виделкою.
  • Додається шоколад, збиті яйця, борошно з рештою сухими компонентами.
  • Замішується однорідне тісто.
  • Маса розподіляється по прямокутній формі, застеленому пергаментом.

Шоколадний брауні запікається близько 20 хвилин при 180 градусах. Важливо не пересушити ласощі.

Тістечко з рідкою начинкою

Інгредієнти: 110 г цукрового піску, 20 г борошна, 80 г чорного шоколаду і стільки ж жирного злив. масла, 2 сирих яйця, прянощі за смаком.

  • Яйця збиваються з піском і борошном.
  • Масло з шоколадом розтоплюються. Вони вливаються до яєчної маси. Можна додати ром – не більше 1 ст. л.
  • Тісто розливається по силіконових формочках для мафінів.
Дивіться також:  Кальмари в сметанному соусі – 8 смачних рецептів

Тістечка Брауні з рідким центром випікаються 14 – 16 хвилин при 220 градусах і відразу подаються до чаю.

Рецепт з арахісом і волоським горіхом

Інгредієнти: 2 сирих яйця, 210 г чорного шоколаду, 5 ст. л. жирного злив. масла, стільки ж цукру-піску, 1 ст. л. якісного какао, ¼ склянки борошна, щіпка солі і меленого ванілі, по 75 г волоського горіха і арахісу.

  • Масло розтоплюється з шоколадом. До них додається ваніль, сіль, цукор.
  • Горішки підсушуються на сковороді і крупно рубаються.
  • Сирі яйця збиваються до піни, змішують з какао і борошном.
  • Інгредієнти з трьох кроків з’єднуються.
  • Маса виливається у форму, застелену промасленим пергаментом.
  • Десерт випікається 25 хвилин при середній температурі.

Остигле ласощі нарізається і остуджується.

Десерт з кислою вишнею

Інгредієнти: по 60 г слив. масла кімнатної температури, борошна, цукру і мигдальних пелюсток, плитка гіркого шоколаду, 2 яйця, 2 ст. л. какао-порошку, 1 мал. л. розпушувача, 80 г свіжої або мороженої вишні, щіпка ваніліну і солі.

  • Масло розтирається з піском. По одному до продуктів забиваються яйця.
  • Окремо в мікрохвильовці розтоплюється шоколад.
  • Суміші з попередніх кроків з’єднуються. До них висипається какао і добре просеянная борошно з розпушувачем. Додається сіль, ваніль.
  • Вимішується гладке однорідне тісто.
  • В останню чергу в нього висипається 2/3 мигдалевих пелюсток і вишеньки. Заморожені ягоди попередньо розморожуються, з них зливається виділилася вода.
  • Тісто викласти у форму, застелену промасленим пергаментом. Зверху висипаються залишилися мигдальні пелюстки.

Брауні з вишнею відправляється в заздалегідь розігріту духовку на 25 хвилин. Десерт розрізається на невеликі шматочки і одразу подається до гарячого ароматного чаю.

З морозивом

Інгредієнти: 110 г якісного гіркого шоколаду, жирного злив. масла, по 2,5 великих ложки цукрового піску і просіяного борошна, 2 сирих великих яйця, щіпка ванільного цукру, 1 ст. л. бренді або коньяку, порція вершкового морозива.

  • Шоколад і масло розтоплюються разом.
  • Яйця збиваються з борошном і цукровим піском. Додається і ванільний цукор.
  • Суміші, підготовлені в попередніх кроках, з’єднуються.
  • Додається вибраний алкогольний напій. Інгредієнти розмішують і злегка збиваються міксером.
  • Тісто виливається в силіконові формочки для кексів, і випікаються при 210 – 220 градусах 9 – 10 хвилин.

Кожне тістечко викладається на тарілку, поруч з ним розташований шматочок вершкового морозива. Десерт одразу подається до столу.

Бананове ласощі

Інгредієнти: 190 г темного гіркого шоколаду, 170 г слив. масла, 4 сирих великих яйця, цукровий пісок за смаком – від 90 г, 130 г борошна, 40 мл алкоголю, 2 стиглих банана, плитка білого шоколаду.

  • Темний шоколад і масло розплавляються разом. Додається алкогольний напій (ром, коньяк, бренді).
  • Яйця злегка збиваються з цукром.
  • Дві маси з попередніх кроків з’єднуються.
  • Додається просеянная з високого відстані борошно.
  • Для начинки дрібно ламається білий шоколад, нарізати невеликими шматочками банани.
  • Тісто переливається в прямокутну форму, покриту промасленим папером. Зверху в довільному порядку розташовуються шматочки бананів і білого шоколаду.
  • Десерт запікається 35 хвилин. Оптимальна температура – 190 градусів.
Дивіться також:  Як і скільки правильно варити горох?

Готове ласощі присипається солодкої пудрою і ріжеться на порційні шматочки.

Рецепт брауні від знаменитого Енді Шефа

Інгредієнти: 360 г гіркого шоколаду, 230 г слив. масла, 340 г тростинного (коричневого) цукру, 4 цілих яйця і 2 жовтки, 160 г борошна найвищого гатунку, 6 ст. л. какао-порошку.

  • Розрубаний на шматочки шоколад і слив. масло вирушають у невеликий посуд. Розтоплюються і змішують до однорідності.
  • Коли маса стане гладкою блискучою і буде знята з вогню, в неї висипається відразу весь тростинний цукор. Від тепла він трохи розтопиться. У сотейнику виявиться густа тягуча маса.
  • Через пару хвилин в основу вводяться всі цілі яйця і жовтки.
  • Після чергового перемішування додаються залишилися сипучі компоненти. Не варто використовувати міксер. Складові поєднуються звичайної лопаткою.
  • Тісто виливається в прямокутну форму, застелений промасленим пергаментом.

Десерт печеться півгодини при 180 градусах. Далі можна нарізати ласощі на тістечка або подати до столу торт Брауні, доповнивши його відповідним кремом.

Ніжний десерт з сиром маскарпоне

Інгредієнти: 260 г сиру маскарпоне, 11 ст. л. цукру, 4 яйця, 160 г слив. масла, склянка з гіркою борошна, 4 ст. л. какао-порошку.

  • Масло розтоплюється і охолоджується. Міксером воно повільно змішується з піском (6 ложок), какао, вмістом 3 сирих яєць, борошном.
  • Тісто виливається в готову форму, розрівнюється.
  • Для приготування крему сир перемішується з рештою продуктами.
  • Маса розподіляється поверх тіста.

Ласощі випікається при середньому нагріві духової шафи 40 – 45 хвилин. Далі воно нарізається порційними шматочками. Смачно пробувати десерт, як холодним, так і гарячим.

Брауні з малиною — простіше простого

Інгредієнти: 320 г свіжих ягід, 220 г шоколаду, 160 г просіяного борошна, 140 г цукру, 3 великих яйця, 130 г слив. олії, 1 ст. л. крохмалю, 1 ч. л. розпушувача, щіпка солі.

  • Шоколад (180 г) розтоплюється з маслом.
  • Свіжі ягоди перебираються, але не промиваються. Вони засипаються 20 г піску і крохмалем.
  • У блендері збиваються яйця з рештою цукром і сіллю.
  • Яєчна суміш з’єднується з шоколадною. Додаються залишилися просіяні сухі складові.
  • Половина тесту виливається в прямокутну форму, покриту спеціальним папером. Далі йде шар малини.
  • Ягоди покриваються рештою тестом. Ще один шар малини за смаком можна розподілити зверху.

Десерт випікається до сухої палички. Перед подачею до чаю або цикорію солодкість охолоджується. Тільки після цього її можна нарізати на порційні шматочки.