Брауні: класичний рецепт і 8 варіантів

Класичний рецепт брауні – один з найпопулярніших десертів у світі, готується він зовсім просто. А подавати його можна як тістечко, порізавши на шматочки або ж, як цілісний пиріг.

Брауні – класичний рецепт з горіхами

Класичний брауні з горіхами – неймовірно смачне ласощі, яке потрібно хоча б раз приготувати самостійно.

Необхідні продукти:

  • чотири яйця;
  • 2 плитки гіркого шоколаду;
  • 20 грам какао;
  • півтори пачки вершкового масла;
  • 200 грам будь-яких горіхів;
  • 150 грам цукру;
  • половина ложечки розпушувача змішаного з 120 грамами борошна.

Процес приготування:

  • Розтоплюємо шоколад разом з маслом і цю масу з’єднайте з яйцями і цукром.
  • Окремо змішуємо борошно з какао, і ці сухі інгредієнти всипаємо в рідку суміш. Туди ж кладемо подрібнені горіхи, розмішуємо до однорідності. Перекладаємо в квадратну або прямокутну форму.
  • Готуємо в гарячій духовці близько 35 хвилин на 175 градусах.

Загрузка...

Готуємо класику в мультиварці

Це пристрій давно вже стало універсальним, тому цілком можна приготувати брауні в мультиварці, технологія виконання якого зовсім проста.

Необхідні продукти:

  • 80 грам какао;
  • по половині чайної ложки соди і солі;
  • три яйця;
  • ложечка розпушувача;
  • масло вершкове – 0,1 кг;
  • 0,25 мл молока;
  • півтора склянки цукру;
  • 500 грам борошна;
  • ванілін за бажанням.

Процес приготування:

  • Брауні з какао по цьому рецепту почнемо готувати зі змішування всіх сухих інгредієнтів зі списку.
  • Окремо змішуємо яйця з топленим маслом і молоком, збиваємо все кілька хвилин до однорідної маси.
  • Обидві суміші змішуємо, збиваємо ще трохи і перекладаємо в чашу. Виставляємо режим «Випічка» і час на 45 хвилин. Готовий пиріг не дістаємо відразу, а чекаємо, поки охолоне.

Шоколадний брауні в домашніх умовах

Познайомимося з приготуванням шоколадного брауні.

Спробуйте також:  Пиріг сирний - 18 рецептів приготування в домашніх умовах

Необхідні продукти:

  • 70 грам борошна;
  • гіркого шоколаду одна плитка;
  • 2 яйця;
  • маленька упаковка вершкового масла;
  • 0,1 кг цукру;
  • половина ложечки розпушувача і щіпка солі.

Процес приготування:

  • Масло доведемо до рідкого стану і переб’ємо разом з цукром.
  • Увіллємо сюди топлений шоколад і знову все перемішати.
  • Вбити яйця, довести до однорідності, викласти всі інші інгредієнти.
  • Отриману суміш перемістити в потрібну форму і готувати на 180 градусах в духовій шафі близько 20 хвилин.

Порадуйте сім’ю смачним десертом, організувавши вечірнє чаювання.

Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

Тістечко брауні можна приготувати за рецептом відомої Юлії. Їй завжди вдається зробити страву більш цікавим і смачним.

Необхідні продукти:

  • плитка чорного шоколаду;
  • близько 200 грам цукру;
  • борошно – 120 грам;
  • три яйця;
  • дрібка морської солі;
  • маленька пачка вершкового масла;
  • ванілін на свій смак.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо масло і шоколад на шматочки, викладаємо в ємність і топимо.
  • Змішуємо яйця з цукром, трохи перебиваємо вінчиком або виделкою, додаємо ванілін і продовжуємо збивати, поки не утвориться світла і досить пишна суміш.
  • Сюди ж додаємо топлені продукти, а потім і борошно попередньо з’єднану з какао і сіллю. Акуратно все вимішуємо лопаткою.
  • В підходящу, бажано квадратну форму перекласти тісто, добре розрівняти його і тримати в гарячій духовій шафі 25 хвилин прогрів його до 180 градусів.

З морозивом

Цікавий варіант десерту і дуже смачне поєднання.

Необхідні продукти:

  • 0,2 кг вершкового масла;
  • близько 250 грамів чорного шоколаду;
  • ложка цукру;
  • чотири яйця;
  • 0,5 кг ванільного морозива;
  • ложка борошна;
  • 20 грам какао.

Процес приготування:

  • Помістіть шматочки шоколаду в каструлю і почніть топити його на водяній бані, потім додайте подрібнене масло і доведіть все до однорідності.
  • Те, що вийшло, збивайте, і акуратно додайте яйця, продовжуючи працювати міксером. А потім введіть залишилися продукти, зазначені у списку і перебити ще хвилинку.
  • Перемістіть масу у форму, випікайте тістечко 25 хвилин на 175 градусах, а при подачі зверху покрийте порцією морозива.
Спробуйте також:  Еклери — 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Тістечко з рідкою начинкою

Сам по собі брауні і так має бути м’яким всередині, але можна приготувати його з рідким наповнювачем.

Необхідні продукти:

  • 0,1 кг вершкового масла;
  • сіль за смаком;
  • гіркий шоколад – дві плитки;
  • три яйця;
  • цукор – 0,1 кг;
  • 60 грам борошна.

Процес приготування:

  • Подрібніть як завгодно шоколад і масло, доведіть до рідкого стану будь-яким зручним способом.
  • Цукор і яйця з’єднайте, збивайте масу кілька хвилин, поки вона не стане пишною. Додайте до неї топленую суміш, перемішайте до однорідного стану.
  • Викладіть туди продукти, що залишилися, злегка попрацюйте віночком. Але тільки трохи.
  • Надішліть тісто в одну велику форму або форму для кексів і випікайте в духовці близько 8-10 хвилин на 200 градусах. Цього часу має бути достатньо, щоб тісто пропеклося, а начинка залишилася м’якою.

Простий варіант брауні в мікрохвильовці

В потужній мікрохвильовій печі теж можна швидко приготувати це тістечко.

Необхідні продукти:

  • 30 грам какао;
  • маленька упаковка вершкового масла 100 грам;
  • цукор – 0,1 кг;
  • одне яйце;
  • близько 50 грам борошна.

Процес приготування:

  • Розтоплюємо масло будь-яким зручним способом, змішуємо з цукром і какао.
  • Вливаємо туди яйце і трохи збиваємо вінчиком або міксером.
  • Починаємо акуратно додати борошно при цьому, перемішуючи суміш, щоб вона була однорідною.
  • Перекладіть це тісто у посуд, який можна використовувати в мікрохвильовці і поставте на 5 хвилин, включивши прилад на повну потужність.

З сиром та вишнями

Ніжна шоколадна випічка разом з сиром та вишнями – це не тільки смачно, але і корисно.

Необхідні продукти:

  • 150 грам цукру;
  • 0,1 кг чорного шоколаду;
  • ложечка розпушувача;
  • 4 яйця;
  • 120 грам вершкового масла;
  • 0,3 кг замороженої або стиглої вишні;
  • 0,25 грам сиру;
  • ванілін за смаком.
Спробуйте також:  Подовий хліб: що це таке, склад, калорійність, користь. Як спекти подовий хліб в домашніх умовах – 4 рецепта

Процес приготування:

  • Змішати шоколад і масло, довести до рідкого стану.
  • З’єднати сіль, ванілін, два яйця і трохи цукру, збити міксером. А в іншій ємності: цукор, що залишився і яйця перемішати з сиром. За допомогою блендера або міксера перетворити в кремоподібну масу.
  • У цю суміш влити масло з шоколадом, розмішати, всипати борошно з розпушувачем.
  • В обрану форму поміщаємо спочатку трохи тесту, потім кремоподібну пасту, на неї кладемо вишню і ще раз повторюємо черговість шарів, поки не закінчаться продукти, але останнім обов’язково має бути тісто.
  • Випікаємо на 180 градусах в духовці близько 45 хвилин.

Ніжний – з сиром маскарпоне

Ще один чудовий рецепт тістечка, яке виходить шалено ніжним.

Необхідні продукти:

  • 5 яєць;
  • 0,4 кг маскарпоне;
  • дві плитки гіркого шоколаду;
  • 0,3 кг цукру;
  • 150 грам борошна;
  • велика упаковка масла вершкового.

Процес приготування:

  • Масло і шоколад змішуємо, топимо будь-яким способом.
  • Кладемо туди три перебитих яйця з 200 грамами цукру.
  • Окремо змішуємо яйця, що залишилися, цукор і вершковий сир, знову працюємо міксером.
  • Частину шоколадної маси влити в форму, зверху покрити сирною начинкою і знову шоколадним тестом. Прибрати в духовку на півгодини включивши нагрівання на 180 градусів.

Загрузка...