Брусничний соус рецепт з фото

Дорогі господині раджу вам цікавий рецепт брусничного соусу. Ця ягода дуже корисна. У ній міститься величезний обсяг вітамінів і корисних кислот. Сама по собі ягода горьковата на смак, і просто так ви її не зможете з’їсти. Саме тому кулінари придумали, як об’єднати користь брусниці і зробити її смачною створивши цей чудовий соус. Він виходить дуже красивим і буде чудовою прикрасою для будь-якої страви.

 

 

Ідеально брусничний соус підходить до м’яса. Але це не є обов’язковим, він добре буде поєднуватися в страви з курки. Я подаю з таким соусом курячі котлетки, рулетики і навіть просто до звичайної смаженої курки. Соус надає нові нотки будь-якої страви і облагороджує його. Також цікаві смакові нотки брусничний соус надає десертів. Наприклад, можна помазати соусом підсмажені тости смачний, миттєвий і цілюще сніданок готовий. Обов’язково спробуйте полити соусом морозиво, млинці, додавати в кашу, сир і незвичайне ласощі виходить без особливих зусиль. Якщо ви хочете виготовити з брусниці соус для м’яса на зиму, тоді підвищуйте обсяг продуктів в два рази і у вас вийде більше соусу.

 

Брусничний соус до м’яса


Час виготовлення: 30 хвилин
Кількість порцій: 8 шт.

Для соусу потрібно:

  • Брусниця – 300 р.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Цукру – 300 р.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Гвоздичка – 4 шт.
  • Апельсинчик – 1 шт.
  • Перчик запашний – 4 горошини

 

Як приготувати брусничний соус, покроковий рецепт

 

  • Для приготування нам знадобиться блендер.
  • У чашу викладаємо гвоздику, запашний перчик, брусницю і цукор.
  • Все це подрібнюємо до однорідної маси.
  • Далі візьмемо каструльку бажано з нержавіючої сталі, оскільки в емальованому посуді соус може підгоріти. А це сильно вплине на смак.
  • У каструлю натираємо на маленькій тертці всю цедру апельсина.
  • Після апельсин розрізаємо і видавлюємо весь його сік в каструлю.
  • Брусничну масу переливаємо в каструльку.
  • Доповнюємо лимонний сік, корицю і добре перемішуємо.
  • Ставимо каструлю на середній вогонь і витримуємо до закипання, періодично перемішуючи.
  • Знімаємо з вогню і перелити в пляшку.
  • Брусничний соус до м’яса на зиму готовий. Утримувати цей соус потрібно у прохолодному місці.
  • Дивіться також:  Салати з печерицями – рецепти з фото