Бутерброди на швидку руку – 11 рецептів сендвічів

Різноманітні бутерброди нашвидкуруч – відмінний варіант сніданку для тих випадків, коли немає можливості довго стояти біля плити. Знаючи вдалі рецепти таких страв, господиня зможе буквально за пару хвилин приготувати смачний і ситний перекус. Це можуть бути бутерброди з ковбасою, рибою, куркою та іншими компонентами, а склад приправ дозволять створити гармонію смаку.

Бутерброди на швидку руку в духовці з ковбасою

Інгредієнти: цілий нарізний батон, 320 г якісної вареної ковбаси, 7 – 8 помідорів чері, по 80 г кетчупу і майонезу, 3 кислих огірка, 220 г сиру.

  • Скибочки батона викладаються на промаслений лист. Кожен з них змащують сумішшю з майонезу та кетчупу. Також можна взяти будь-вже готовий соус. Наприклад, відмінно підійде сирний або класичний варіант песто.
  • Ковбаса ріжеться спочатку кружечками. Потім кожен з них ділиться навпіл. Половинки шматочків ковбаси викладаються на скибочки батона з соусом.
  • Далі розподіляються тонкі смужки кислих огірків і черрі.
  • Заготовки засипаються сиром і відправляються в гарячий духовий шафа на 8 – 9 хвилин.

Готові бутерброди з батоном прикрашаються зеленню і подаються до столу, поки не охололи.

Бутерброд з копченою куркою і сиром

Інгредієнти: 4 скибочки чорного бородінського хліба, невелика копчена куряча ніжка, 2 невеликих помідора, 3 солоних огірка, зубок часнику, 3 ст. л. крем-сиру, 1 мал. ложка цільнозерновий гірчиці, пучок свіжого кропу.

  • Для соусу сир змішується з гірчицею. До цих інгредієнтів додається подрібнений часник, порізаний кріп, мініатюрні кубики солоних огірків. Соус добре вимішується до однорідності. За смаком можна посолити і поперчити.
  • Кожен сендвіч буде складатися з двох хлібних скибочок. Вони щедро промащуються приготованим соусом з одного боку, після чого покриваються тонкими кружальцями помідорів.
  • Між скибочками томатів укладаються волокна копченої птиці. Збираються сендвічі.

Це ідеальний варіант швидкого ситного перекусу до чашці гарячого чаю.

Гарячі бутерброди зі шпротами

Інгредієнти: 8 скибочок батона, банку шпротів, 120 г напівтвердого сиру, 70 г майонезу, 2 часникових зубка.

Дивіться також:  Брокколі — 23 рецепта приготування вдома

  • Соус готується з майонезу і роздавленого свіжого часнику.
  • Їм змащуються білі хлібні скибочки з одного боку. Далі вони викладаються на деко соусом вгору.
  • На гарячі бутерброди порційно розкладається рибка.
  • Заготовки посипаються тертим сиром.

Закуска запікається в гарячій духовці до легкої рум’яності хліба. Сир до цього часу повинен повністю розплавитися.

Готуємо з крабовими паличками і сиром

Інгредієнти: половина упаковки тостового білого хліба, 130 г плавленого сиру, 7 соковитих крабових паличок, варене яйце, зубок свіжого часнику, 3 – 4 ст. л. майонезу, сіль.

  • Плавлений сир злегка підморожувалася, після чого грубо треться. Таким же чином подрібнюється заздалегідь зварене остигле яйце.
  • До підготовленим інгредієнтів додається майонез з розчавленим часником. Можна всипати сіль за смаком.
  • Крабові палички дрібно рубаються. Вони також додаються в сирну масу.
  • Скибочки тостового хліба підсушуються в духовці, або злегка підсмажуються на сковороді. Далі вони намазуються підготовленої в минулому кроці масою.

Якщо ефектно оформити отримані бутерброди, то їх можна подати навіть до святкового столу. Плавлений сир допускається замінювати звичайним твердим або напівтвердий сортом.

З рибними консервами (сайра, сардина)

Інгредієнти: 4 скибочки спеціального хліба для тостів, 70 г консервованої сайри, 2 варених яйця, пучок будь свіжої зелені, 30 г слив. масла, трохи класичного майонезу.

  • Для такої закуски можна використовувати самі різні консерви з риби. Дуже смачним страва виходить з сайрою в маслі. З риби вибираються всі дрібні кісточки, після чого вона розминається виделкою. Можна залишити в масі трохи масла з банки для більшої соковитості. До риби додається майонез.
  • Хліб попередньо злегка обсмажується на сухій сковороді. Кожен його ще теплий шматочок змащують тонким шаром вершкового масла. Зверху розкладаються тонкі кружечки вареного яйця.
  • Далі викладається розім’ята рибка з майонезом.

Готові бутерброди з рибними консервами прикрашаються обраної свіжою зеленню.

Дивіться також:  Що приготувати з яловичини? 30 рецептів приготування яловичини і телятини

Сендвіч з шинкою на сніданок

Інгредієнти: 1 ст. л. вершкового сиру, 2 скибочки тостового хліба, 2 товстих скибочки шинки, 2 свіжих листочка салату, великий соковитий помідор.

  • Обидва скибочки тостового хліба змазують вершковим сиром. Його кількість можна за смаком збільшити.
  • На один шматочок укладається шинка. Вона покривається листочками салату і кружечками свіжого помідора.
  • Зверху кладеться другий хлібний скибочку.

Сендвіч з шинкою розрізається на дві частини і подається до столу.

Рецепт з картоплею

Інгредієнти: 5 – 6 шматочків батона, 2 середні картоплини, сіль, чорний мелений перчик, 3 зуб. часнику, сире яйце, великий помідор, 70 г шинки, 40 г сиру.

  • Картопля миється, чиститься і крупно треться. Сир і шинка подрібнюються аналогічним чином, але за допомогою терки з самими дрібними отворами.
  • Картопля, м’ясо, сире яйце, сіль і перець добре змішуються. До них додається роздавлений часник.
  • Помідор нарізати тонкими кружечками.
  • Начинка з другого кроку розподіляється по хлібним скибочкам. Вони смажать до готовності картоплі на розігрітому маслі. Батон розташовується на сковорідці начинкою вниз. Далі поверх картоплі з шинкою розкладаються кружечки помідорів, і висипається сир.
  • Тепер скибочки хліба викладають на сковорідку начинкою вгору.
  • Приготування їх під кришкою продовжується до тих пір, поки сир повністю не розплавиться.

Такі бутерброди на сніданок подають в гарячому вигляді.

В духовці з фаршем

Інгредієнти: 4 хлібних скибочки, 90 г будь-якого м’ясного фаршу, 60 г сиру, 30 г слив. олії, 1 ст. л. солодкого кетчупу, сіль, 2 великих яйця, перець.

  • Кожен бутерброд буде складатися з двох хлібних скибочок. З одного вирізається серединка. Другий шматочок промащується кетчупом і викладається у форму для запікання. Під нього підкладається невелику кількість масла.
  • На цілий скибочку встановлюється другий – без м’якушки. У нього викладається частина фаршу з сіллю і перцем.
  • Зверху розбивається яйце і треться половина сиру.
  • Таким чином, формується і другий бутерброд.
Дивіться також:  Ферганський плов — 6 покрокових рецептів

Закуска запікається в духовій шафі 8 – 9 хвилин. Жовток яйця при цьому повинен залишитися рідким.

Домашня піца на батоні в духовці

Інгредієнти: цілий довгий батон, 8 оливок або маслин без кісточок, великий помідор, 230 г копченої ковбаси, 190 г сиру, кетчуп та/або майонез.

  • Батон розрізається на дві частини. З нього виймається серединка – м’якушка. Цю частину можна надалі використовувати для приготування котлет.
  • Заготовки всередині змащуються кетчупом. Далі вони заповнюються соломкою копченої ковбаси і дрібними шматочками оливок/маслин.
  • Половинка батона покривається тонкими кружечками помідорів і рясно посипається тертим сиром.

Заготовки переміщаються на деко, застелене пергаментом. Частування запікається, поки основа не стане хрусткою, а сир не розплавиться.

Запечений сендвіч з фаршем швидкого приготування

Інгредієнти: півкіло яловичого фаршу, 3 булочки для сендвічів, сіль, 60 г моцарели, щіпка італійських трав, 80 г сухарній крихти, пів склянки соусу для спагетті, 90 г пармезану, перець, велике яйце, 1 с. л. олії оливи.

  • Фарш перемішується з яйцем, перцем, підготовленими сухарями, сіллю, італійськими травами.
  • На дно промасленим сковорідки викладається фарш. М’ясо покривається для спагетті соусом і тертим пармезаном. Воно готується за годиною помішуванні. Соус в сковорідці повинен загуснути.
  • З булочок для сендвічів виймається серединка. Вона заповнюється вмістом сковорідки.
  • Зверху булочки засипаються тертої моцарелою.

Закуска запікається в духовці до розплавлення сиру.

В духовці з яйцем

Інгредієнти: 2 скибочки чорного хліба, 2 великих сирих яйця, щіпка солі.

  • Яйця поділяються на складові.
  • Білки з сіллю збиваються до міцної піни. Зручніше за все робити це міксером на максимальній швидкості. Важливо, щоб до білку не потрапило ні краплі жовтка.
  • Хлібні скибочки розкладаються на деку, застеленому промасленим пергаментом.
  • Вони покриваються збитим яйцем.
  • В серединку заготовок викладається по жовтку.

Закуска запікається в духовій шафі 5 – 6 хвилин. Жовтки при цьому не повинні затвердіти.