Булочки для бургерів – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Бургери є смачною, але не корисною їжею. Домогосподарки придумали рецепти булочок для бургерів, способи, приготування яких представлені у збірці нашої статті.

Булочки для бургерів, як в Макдональдсі

Цей рецепт для тих, хто любить посиденьки в Макдональдсі, де смакота все, починаючи від листя салату і закінчуючи ароматною нарізкою маринованих огірочків. Діти навіть не помітять різниці в приготуванні здобного компонента.

Готування вимагає:

Вершкове маслоМолокоСухі дріжджіТепла водаЯйцяСіль, цукорБорошноКунжут
2 ст. л1 склянка1 пакетик2 ст. л3 шт.За смаком3 склянкиНа око
  • Насамперед необхідно підігріти молоко до стану кипіння, після остудити.
  • У цей час можна змішати дріжджі, воду і цукор з сіллю. Складові добре перемішуються і залишають на 5-10 хвилин. Суміш почне пінитися і набувати консистенцію крему.
  • Додаються масло, молоко, яйце і суміш з дріжджами. Перемішується, підсипається борошно і сіль. Добре перемішується деякий час. Тісто має бути трохи липким, але пружним. Після вимішування слід дістати і перекласти в миску змащену. Тісто накривається і настоюється 2,5 години.
  • За підсумком тісто розкочується в товстий шар не менше 3 див. З нього вирізають кружечки бажаного розміру. Залишки тесту збираються, знову розкочуються, знову робляться кружечки. Так робити, поки не закінчиться тісто.
  • Деко застеляється пергаментом, змазаним олією. Укладаються булочки і відправляються в розігріту духовку до золотистого відтінку.
  • Необхідно лише розрізати булки, і зробити гамбургери.

Примітно: булочки можна зберігати в сухому місці близько трьох днів. Тісто можна зберегти, поміщаючи в морозилку.

Рецепт від Енді Шефа

Відмінною рисою булочок є картопля в складі. Він надає соковитості та пікантності.

Готування вимагає:

КартопляВершкове маслоПшеничне борошноЦукор, сільДріжджі пресованіЯйцяКунжут
450 г30 г360 гЗа смаком10 г2 шт.На око
  • Картоплю варто варити до стану готовності. Картоплю підсушити і розтовкти в пюре. А частина водички зберегти в окремій ємності.
  • Борошно, сіль, цукор, дріжджі змішуються разом. Після додаються водичка з картоплі, масло і одне яйце. Перемішується і відкладається на годину.
  • Тісто вимішується і ділиться на 9-10 шматків. З шматочків формуються напівфабрикати, які змащуються жовтком, посипаються кунжутом і відправляються в розігріту духовку до стану готовності.

Готуємо на основі картоплі

Даний рецепт схожий з попереднім, але ніяк не пов’язаний з ним. Смак такого тесту незвичайний і свіжий.

Вимагається:

ВершкиБорошноДріжджіВодаЦукор, сільКартопляне пюреЯйцяМасло вершкове
55 г350 г1 шт.50 млЗа смаком120 г1 шт.50 г
  • В першу чергу слід почистити і помити картоплю. Після вона відварюється і пюрируется.
  • Поки остигає пюре, можна зробити опару. Для цього змішуються дріжджі, цукор, сіль і вода. Ця суміш залишається на 20 хвилин в теплому місці.
  • І тільки через цей час потрібно буде змішати опару, пюре, борошно та яйця. Тісто вимішує не менше 8 хвилин, а після формується булочки необхідного розміру.
  • Тепер залишається спекти вироби в духовці.

Чорні булочки для бургерів

Популярність набирає різнобарвна здоба, найбільше людям подобаються саме чорні булочки для бургерів. Приготувати їх не так і складно.

Для цих виробів буде потрібно:

БорошноМасло вершковеОлія соняшниковаДріжджіМолокоСіль, цукорКунжутБарвник
350 г50 г1 ст. л.5 г230 рЗа смакомНа окоНа око
  • В окремий посуд висипається борошно, підливається підігріте молоко та соняшникову олію. Після цього всипати сухі дріжджі, сіль і цукор. Добре перемішується, після чого додається барвник. Тісто відкладається на півгодини в тепле місце.
  • Через 30 хвилин тісто вимішується до такої міри, щоб перестало липнути до рук. Після воно накривається і залишається ще хвилин на 20.
  • Коли тісто підійде, можна буде формувати з нього булочки. Воно поділяється на частини потрібного розміру і округлюється.
  • Булочки переміщуються на деко, змащуються маслом і посипаються кунжутом. А після відправляються в духовку до готовності.

Випічка від Джеймі Олівера

Приготувати булочки дуже просто, навіть якщо це рецепт великого Джеймі Олівера.

Для це нічого незвичайного не потрібно:

МолокоЯйцяВодаМасло вершковеДріжджіСіль, цукорКунжут
130 г3 шт.150 г50 г10 гЗа смакомНа око
  • Потрібно взяти миску, в нього додати 2 яйця і збити. До яйцям вливається топлене масло, туди ж відправляється і вода. Знову перемішується, і всипати цукор, сіль.
  • В окрему ємність вливається тепле молоко, дріжджі. Добре перемішується і через 10 хвилин зливається в попередню миску.
  • Вимішується густе тісто, яке формується в булочки бажаного розміру.
  • Вироби викладають на деко, змащуються жовтком і посипаються кунжутом. Після чого можна випікати.

Без дріжджів

Дріжджі – це важлива складова випічки, але і без цього інгредієнта можливо готувати чудову випічку.

Для цього потрібно:

БорошноЦукор, сільВодаСодаЯйцяОлія рослиннаКунжут
2,5 ст.За смаком250 млПідлогу ч. л.1 шт.За смакомНа око
  • Молоко підігрівається, в нього додаються борошно, цукор, сіль і сода. Туди ж вбивають одне яйце і вода. Добре перемішується і залишається на 25 хвилин.
  • Тісто вимішується до крутого стану, щоб не липло до рук. З нього ліпляться булочки бажаного розміру, які поміщаються на деко.
  • Деко змащують маслом, а булочки посипаються кунжутом. Булки відправляються в духовку до стану готовності.

Для міні-бургерів

Дана ідея здивує і вразить людей всіх віків.

Слід готувати наступним чином:

БорошноДріжджіМолокоСіль, цукорЯйцяВершкове маслоКунжут
400 г1 упаковка300 млЗа смаком2 шт.50 гНа око
  • Спочатку слід приготувати опару. Змішують борошно, дріжджі, молоко. Миска накривається і відправляється в тепле місце на годину.
  • Після всипається борошно, сіль, цукор. Вливається топлене масло і вбивається яйце. Тісто вимішується до крутого стану. Воно поділяється на шматки потрібного розміру, які розміщуються на деку.
  • Залишається змастити булочки жовтком, посипати кунжутом і відправити в духовку до готовності.

Булочка Бріош для бургера

Булочка бріош для бургера неймовірно ніжна і смачна.

При цьому легко готується будинку наступним чином:

ВодаМолокоДріжджіЦукор, сільЯйцяБорошноМасло вершковеКунжут
1,5 ст.3 ст. л.2 ч. л.За смаком2 шт.3,5 ст.2,5 ст.Довільно
  • Рідкі інгредієнти підігріваються, після чого змішуються з дріжджами. До них додаються яйця, сіль, цукор. Туди ж засипається і борошно. Під кінець вливається топлене масло. Все добре перемішується і відправляється в тепле місце на годину.
  • Тісто вимішується до тугого стану, щоб не липло до рук, поділяється на кульки бажаного розміру. Кулькам надається форма булочок. Вони виставляються на деко, змащуються жовтком або вершковим маслом і готуються в духовці.

Всі перераховані рецепти підходять кулінарам, які не бояться возитися з тестом.

Відомо безліч фаст-фудів, якими іноді хочеться себе побалувати. Але тільки хороші домогосподарки можуть приготувати ці страви так, що вони стануть корисними і смачними по наповненню. У цьому завжди допоможуть перевірені рецепти.