Булочки на кефірі – 8 рецептів, як приготувати пишні і смачні булочки

Спечені в домашніх умовах булочки виручають, коли потрібно приготувати щось швидко для перекусу або на сніданок. Такий випічкою можна замінити хліб і ласощі до чаю. Легкі в приготуванні булочки на кефірі виходять смачні, не гірше, ніж з магазину!

Пишні дріжджові булочки на кефірі

Необхідно взяти:

  • до півкіло або трохи більше борошна;
  • 1/3 ст. підігрітої води;
  • по 1 ч. л. солі і цукру;
  • 1 склянка нежирного кефіру;
  • 16 г дріжджів в гранулах;
  • 1,5 ст. л. будь-якого олії.

Процес приготування:

  • Покладіть потрібний за рецептом цукор і норму дріжджів в підігріту воду. Заважайте ложкою до повного розчинення гранул.
  • У борошно якщо, потрібні несолодкі булочки, додати сіль. Для солодкої випічки взяти 3 ложки цукру. Влити кефір, масло і дріжджову масу.
  • Все змішати, щоб утворилося гладке тісто. Накрити тісто чистою тканиною і відкласти в тепле місце, щоб піднялося.
  • Через годину з тіста сформувати круглі булочки. Розташувати їх на змащеному жиром аркуші для випічки. Верх заготовок змастити збитим яєчним білком.
  • При бажанні булочки можна надрізати, посипати зверху маком або кунжутом. Випікати до повної готовності і приємною рум’яності.

Булочки на кефірі виходять апетитні і пишні, довго не черствіють, а готуються швидше за інших.