Булочки з дріжджового тіста – 11 смачних рецептів

Ніжний аромат свіжої випічки підніме настрій всім домашнім. Особливо у вогкий холодний день. Кращим рішенням стане зробити булочки з дріжджового тіста в духовій шафі. Залишилося лише вибрати підходящий рецепт з зображень нижче варіантів.

Класичні булочки з дріжджового тіста в духовці

Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 20-22 булочки невеликого розміру. Для їх приготування береться: 2 стандартних склянки свіжого кефіру, маленька ложка солі, 560 г білого борошна, 1,7 ст. цукру-піску, півсклянки будь-якого неароматного масла, 80 г вершкового масла, маленька ложка кориці, 22 г дріжджів (свіжих пресованих), 0,5 ч. л. какао.

  • Кефір підігрівається до температури тіла, після чого в нього надсилаються цукор (2 ст. л.), дріжджі, сіль і неароматное масло. Після вимішування компоненти залишити на пару хвилин.
  • Далі можна висипати в ту ж посуд борошно. Краще це робити маленькими порціями, вимішування масу після кожної добавки. Нелипким тісто накривається плівкою і відправляється на 50 хвилин в тепло.
  • Половина неї маси тонко розкочується на килимку, після чого змащується начинкою з розтопленого масла, какао, залишків піску і кориці.
  • Заготівля згортається щільним рулетом і нарізати на невеликі шматочки.
  • Ті ж дії повторюються і з другою частиною тіста.
  • Випікається 25 хвилин при 190 градусах.
  • Для рум’яності можна змастити булочки збитим жовтком.

    Швидкий і смачний рецепт приготування

    Опублікований нижче простий рецепт здобної випічки дозволить приготувати універсальне тісто, яке поєднується з будь-якими начинками.

    Можна просто посипати вийшло частування цукром. В рецепт входить: 55 г свіжих розламаних на шматочки дріжджів, 140 г фермерського масла, 520 мл молока, 4 фермерських яйця, 210 г цукру, щіпка ваніліну, 650-750 г борошна, жовток.


  • Для опари в невеликій кількості підігрітого молока (близько 100 мл) розводять раскрошенные дріжджі, а також щіпка цукрового піску.
  • В окремій посуд змішується м’яке масло, ванілін, цукор, що залишився, яйця та інше молоко.
  • Коли опара підніметься, у неї вливається отримана маса.
  • Після перемішування вводиться просеянная борошно.
  • Замішується нещільне тісто, яке має полежати в теплі, поки воно не підніметься 3 рази.
  • З маси скочуються маленькі кульки, змащуються жовтком і залишають на 12-15 хвилин.
  • Готуються булочки в жаркій духовці близько півгодини.
  • Перед подачею частування посипається цукром або пудрою.

    Солодкі булочки

    Така випічка точно нагадає про улюблену здобі зі шкільної їдальні. Для її приготування використовують прості і доступні компоненти: 4,5 ст. білої в/з борошна, пакет ваніліну, 55 р живих подрібнених дріжджів, 2,5 ст. л. цукру-піску, половина склянки неароматного масла, 1,5 ст. води, пів чайної ложки солі.

  • Вода злегка підігрівається, у неї сиплються дріжджі. В отриману кашку вводиться 3,5-4,5 ст. л. борошна і цукор. Вона буде настоюватися під рушником в теплі 25 хвилин.
  • Коли опара підійде, додати в нього ванілін, масло, а потім потроху вводити борошно, постійно уникаючи підійшла масу.
  • Тонко розкачати, згорнути рулетиком, присипати цукром і випікати в духовій шафі на відстані один від одного.
  • На приготування достатньо 25 хвилин.
  • Дивіться також:  15 рецептів з сиру – готуємо смачно і корисно!

    Замість цукру можна взяти цукрову пудру, перемішану з какао-порошком.

    Як приготувати з корицею в духовці?

    Любителів яскравого коричного аромату точно порадує наступний рецепт. У нього входить: 45 г жирного масла, 90 г цукрового піску, 2 сільських яйця, 210 мл свіжого молока, 1,5 ч. л. швидких сухих дріжджів, 3 ч. л. кориці, 3 ст. борошна, половина чайної ложки солі, щіпка ваніліну.

  • Молоко гріється, змішується з парою великих ложок просіяного борошна, маленькою ложкою цукру і дріжджами. Суміш вистояти при кімнатній температурі близько 40 хвилин.
  • В підійшов складу вливається суміш збитих сільських яєць, залишків піску, ваніліну та дрібної солі. Туди ж по парі ложок вводиться насичена киснем пшеничне борошно.
  • Після ретельного перемішування залишити масу біля джерела тепла на 65 хвилин.
  • Залишилося розкачати суміш, змастити отриману заготовку вершковим маслом, присипати невеликою кількістю цукру і ароматною спецією.
  • Пласт скочується рулетиком і нарізають шматочками.
  • Майбутні булочки з корицею з дріжджового тіста викладаються на промаслений лист, після чого залишають на півгодини. Випікається в жаркій духовці 40 хвилин.
  • Кількість ароматної спеції в рецепті можна регулювати за власним смаком.

    Пишні булочки з дріжджового тіста

    Тісто виходить дійсно «пуховим». Для приготування потрібно: 1 ст. молока, 1,5 ч. л. дрібної солі, жовток, 2,5 ч. л. пресованих дріжджів, 3,5 ст. білої просіяного борошна, 3 ст. л. рідкого натурального бджолиного меду, половину склянки рослинного масла, 3 ст. л. рідкого вершкового масла, третину склянки цукру, яйце, 1 жовток, 1 білок.

  • У глибоку ємність вливається трохи підігрітий молочний продукт, олію, мед, яєчний жовток. Також додається яйце, міль, борошно і дріжджі.
  • Замішується липковатая маса, яка викладається на присипаний борошном килимок з силікону. Після обминания тісто накривається натуральної серветкою і лишається біля джерела тепла на півгодини.
  • Залишилося лише нарізати масу на 24 скибочки, сформувати з них кульки, змастити рослинним маслом, відправити на 20 хвилин у духовку, розігріту до 60 градусів.
  • Далі здоба змащується глазур’ю з вершкового (високої жирності) масла, яєчного білка, натурального бджолиного меду і піску.
  • Готуються ще 20 хвилин при 180 градусах.
  • Ласощі можна діставати з духовки, коли поверхня стане золотистою.

    З маком

    Мак чудово поєднується з цитрусовими і горішками, тому наведений далі рецепт можна вдосконалити. В його класичний варіант входить: 490 г борошна, пакет ваніліну, щіпка солі, 230 мл жирного молока, пачка вершкового масла, 5-6 ст. л. цукру-піску, куряче яйце, 110 г маку, 11 г швидких дріжджів.

    Дивіться також:  Пиріг з какао – 7 простих і смачних рецептів

  • Традиційно готується опара з молока, цукру (1 ст. л.) і борошна (2 ст. л.).
  • Підійшла суміш виливається до муки, перемішаної з розтопленим вершковим маслом, що залишилися піском, сіллю і ваніліном. Маса залишається в теплі приблизно на годину.
  • Начинка готується з маку і цукру. Кількість останнього можна регулювати по своєму смаку. Воно не зазначено в рецепті. Сухі макові зернятка заливається окропом, віджимається, подрібнюється блендером і змішується з цукром.
  • Тісто розкочується, змащується начинкою, скручується рулетиком і нарізається.
  • Булочки з маком печуться в жаркій духовці 25 хвилин.

    З родзинками

    Одним з найбільш популярних рецептів дріжджових булок є варіант з родзинками. Крім зазначеного сухофрукта (130 г), він включає в себе: 150 мл молока, 20 г живих дріжджів, 55 г якісного вершкового масла, яйце, 380-420 г борошна, дрібку солі, цедру з одного лимона, 125 г цукру-піску.

  • З молока (підігрітого), борошна (2 мал. ложки) і цукру (1 мал. ложка) робиться опара, яка залишається біля джерела тепла на 25-35 хвилин.
  • Залишки піску, цедра цитрусового, яйце, борошно і сіль добре перемішуються. До перелічених компонентів додається опара.
  • Родзинки промивається, ошпаривается окропом і з’єднується з розтопленим маслом.
  • Сухофрукт з’єднується з тестом, після чого воно відправляється в тепло на годинку.
  • Залишиться сформувати з маси пухкі кульки і випікати 25 хвилин в добре розігрітій духовці.
  • Для апетитного вигляду вироби перед випіканням полити збитим яйцем.

    Смачний рецепт з повидлом

    Випічку з начинкою люблять і діти, і дорослі. Особливо, якщо всередині неї виявилося дуже смачне яблучне повидло. На обсяг 260 грам потрібно: 1 ст. молока, 2 сільських яйця, 3 ст. л. вершкового жирного масла, 4 ст. л. пшеничного в/з борошна, 5 ст. л. цукру-піску, половина маленької ложки солі, 2 ч. л. сухих швидких дріжджів.

  • Молоко, яйця, масло, сіль, дріжджі і цукор помешаются в одну ємність і вимішуються до однорідності. Рідина при цьому необхідно попередньо злегка підігріти.
  • В отриману масу поступово засипається заздалегідь 2 рази просеянная борошно. Тісто залишають у теплі на кілька годин. За цей час його потрібно декілька разів обім’яти.
  • З неї маси вирізаються тонкі коржі. На кожній з них на краях робляться надрізи.
  • На середину заготовок викладається пара чайних ложок начинки. Краї гуртка накладаються один на одного, щоб повидло виднілося через надрізи.
  • Коли випічка на деко злегка підніметься, можна відправляти її випікатися на 15-20 хвилин до рум’яної скоринки.
  • Як приготувати з сиром?

    Таке частування чудово доповнить тепле молоко або ароматний чай. А готується вона елементарно з наступних продуктів: 490 г білої просіяного борошна, дрібка солі, 230 мл теплого молока, 8 ст. л. цукру, 2 яйця, стандартний пакетик швидких дріжджів, 160 г вершкового масла, 320 г сиру, 55 г сметани, жменю родзинок.

    Дивіться також:  Бісквіт з яблуками – 7 рецептів приготування

  • Опару з молока, великий ложки цукру-піску і пари ложок борошна настояти 20 хвилин в теплі.
  • Далі в підійшла суміш додається масло, сіль, яйце, 2 ст. л. цукру і борошно. Замішується тісто, яке буде година стояти під плівкою в теплі.
  • Начинка готується з цукру, що залишився, сиру, яєць і сметани.
  • Отриманою масою змащується розкачане основа. Заготівля згортається в рулет і нарізати неширокими шматочками.
  • Здоба випікається півгодини ретельно розігрітій духовці.
  • Готову випічку можна додатково полити згущеним молоком.

    З листкового дріжджового тіста

    Щоб значно полегшити завдання, для страви варто купити готову основу. Досить буде упаковки в 450-500 р. Крім цього продукту береться: яйце, 45-55 г якісного масла вершкового, 3ст.л. меленої кориці і цукру (коричневого).


  • Готовий напівфабрикат найтоншим шаром розкочується на килимку.
  • Вийшла основа добре промащується розтопленим маслом, змішаним з коричневим цукром і корицею. Можна додати в начинку і інші інгредієнти: ізюм, будь-які сухофрукти, какао і т. д.
  • Заготівля щільно згортається і нарізають шматочками, ширина яких становить близько 3 див.
  • Майбутні булочки розкладають на промаслений лист.
  • Випічка змащують збитим курячим яйцем. Можна також посипати її мінімальною кількістю коричневого цукру.
  • Готуються в духовці не більше 25 хвилин. Якщо шафа сушить випічку, потрібно поставити в нього миску з водою.

    Рецепт приготування з яблуками

    Поєднання кисленько-солодких фруктів і тіста на дріжджах можна назвати традиційним. Випічка готується з: 4,5 ст. в/спросеянной борошна, 45 р живих дріжджів, щіпки солі, 260 мл жирного молока, 4 ст. л. білого цукру, 65 г вершкового маргарину , 2 яєць і 1 білка для змащування випічки. Для наповнення береться 550 г яблук і 5 ст. л. коричневого цукру.

  • У підігріте до кімнатної температури молоко по черзі всипається цукор (велика ложка), поламані на дрібні шматочки дріжджі і сіль. Суміш вимішується до стану кашки і забирається на тепло. Використовувати її можна, як тільки з’явиться помітна опарна шапочка.
  • В підійшов розчин додається розтоплений маргарин і збиті виделкою яйця.
  • У масу потроху підсипається просеянная борошно. Тісто має перестати липнути до пальців. Після цього воно накривається рушником і залишається в теплі до збільшення в об’ємі в два рази.
  • Після останнього обминания від маси відщипують шматочки і розплющуються. Всередину кладуть начинку з подрібнених яблук, присипаних цукром.
  • Булка можна надати будь-яку потрібну форму. Випікатися вони будуть близько півгодини.
  • Яблучна начинка також чудово поєднується з меленою корицею.