Булочки з вершками з заварного тіста – ласунка!

Тісто буває різне, пісочне та дріжджове, мигдальне і листкове. А є ще і заварне тісто, яке відрізняється від всіх способом приготування і вимагає певного кулінарного майстерності. Вироби з заварного тіста виділяються своєю консистенцією, вони більш щільні та поруваті.

 
Як готується заварне тісто

 
У ємність з водою кладемо масло, солимо і доводимо до кипіння. У киплячу воду потроху вводимо борошно, яку попередньо пропускаємо через сито, наситивши її киснем. Далі, варимо масу одну-дві хвилини, постійно помішуючи. Маса повинна вийти однорідною. Залишаємо тісто остуджуватися до 70°. Вводимо в тісто меланж (збиті яйця). Вливаємо яєчну масу не кваплячись, щоб не утворювалося грудочок. Не можна поспішати і вводити меланж в гаряче тісто, білок згорнеться, і тісто не вийде.
Заварне тісто досить капризно. Якщо зробити його крутим, то вироби не будуть підніматися, а якщо надто рідким, то вони почнуть розпливатися в духовій шафі при нагріванні і дадуть усадку. Не варто при випіканні заварного тіста змащувати деко сильно маслом, так як надмірне масло призводить до того, що на нижній скоринці формуються тріщини.

 

Приготоване заварне тісто необхідно викласти в спеціальний кондитерський мішок і випускати з нього вироби задуманої форми. Випікають тісто 30-35 хвилин при 180-200 °.

 
Для приготування Булочок з вершками нам знадобиться:

  • борошно 490 гр;
  • Масло вершкове 245 гр;
  • вода 440 мл;
  • сіль 6 гр;
  • яєчний меланж 734 гр.

 
З даних інгредієнтів ми отримаємо 1 кг. випеченого продукту.
Готуємо тісто, як описано вище, викладаємо тісто у мішок, використовуючи гладку металеву трубку діаметром 1,5 див На трохи змащене маслом деко випускаємо з мішечка невеликі булочки. Під час випускання виробів, відступаємо від кожної булочки кілька сантиметрів, щоб тісто було куди рости. Духовку нагріваємо до 200° і випікаємо булочки.

Дивіться також:  Капустяний пиріг для ледачих, рецепт з фото

 
Поки булочки випікаються, ми приготуємо збиті вершки. Візьмемо для цього:

  • вершки 380 гр;
  • цукрову пудру 70 гр.

 

Процес вимагає вправності, але якщо ви не будете поспішати, то у вас все вийде. Беремо охолоджені вершки жирністю 30-33%, виливаємо їх в ємність, а саму ємність ставимо у миску з льодом. Продукт підступний і якщо він буде нагріватися, то розпадеться на складові. Щоб цього не сталося, намагаємося зберігати всі холодним як можна довше. Міксером починаємо збивати вершки на малих обертах, поступово змінюючи режим. Додаємо порціями цукрову пудру, збільшуючи швидкість збивання. Через деякий час вершки придбають густу щільну консистенцію.

 
У готових охолоджених булочок зрізаємо верхню частину і наповнюємо їх з кондитерського мішка вспушенными вершками; закриваємо булочки зрізаною кришкою і посипаємо цукровою пудрою. Неймовірна смакота!