Буряк по-корейськи – 7 найсмачніших рецептів приготування в домашніх умовах

Буряк по-корейськи готується зовсім неважко, її можна поєднувати з іншими продуктами. Це відмінна самостійна закуска, що володіє лікувально-дієтичними властивостями. Крім того, буряк позитивно впливає на процес кровотворення і обмін речовин.

Класична маринована буряк по-корейськи

Це традиційний рецепт страви. В результаті — ситне і соковите доповнення до м’яса.

Необхідні продукти:

  • дві ложки рослинної олії і стільки ж оцту 9%;
  • маленька ложка цукру;
  • близько 500 г буряків;
  • щіпка солі;
  • часточка часнику;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Для приготування маринованої буряків зазвичай використовують спеціальну терку, але якщо у вас її немає, то цілком можна скористатися звичайною.
  • Після того як подрібнили овоч, змішуємо його з попередньо нарізаним або видавленим часником.
  • На плиті добре нагріваємо масло і додаємо до нього оцет, спеції і сіль з цукром.
  • Отриману рідину з приправами вливаємо до буряках, ретельно перемішуємо. Накриваємо ємність і прибираємо в холодильник на день.

Смачний і простий рецепт з капустою

Капуста з буряком по-корейськи — пікантний салат, в якому чудово поєднуються два овоча.

Необхідні продукти:

  • дві буряків;
  • два зубчики часнику;
  • одна цибулина;
  • маленька ложка цукру і дві солі;
  • 200 г капусти;
  • приблизно 100 мл рослинного масла;
  • дві великі ложки 9% оцту;
  • чорний перець та інші спеції за бажанням.

Процес приготування:

  • Для буряка використовуємо терки по-корейськи або нарізаємо на тонкі пласти. Капусту перетворюємо на невеликі квадратики — не більше двох сантиметрів. І з’єднуємо між собою обидва овоча.
  • Тепер готуємо заправку. Для цього подрібнюємо цибулю і часник, робимо їх як можна більш маленькими і смажимо деякий час в рослинному маслі. Всипаємо до них вибрані спеції і перець.
  • Чекаємо, поки вся маса дійде до кипіння і вливаємо оцет. Отриманий соус викладаємо овочі, додаємо цукор і сіль, переминаем вміст рукою, щоб все добре вбралося.
  • Накриваємо миску плівкою і ставимо в холодильник, де тримаємо не менше доби.
Дивіться також:  Салат з гарбуза – 9 рецептів швидких і смачних

Морква з буряком по-корейськи

Витративши зовсім небагато часу можна отримати чудове самостійне блюдо з східним смаком.

Необхідні продукти для приготування:

  • морква і буряк – всього кілограм, але так щоб овочів вийшло 4:1;
  • часточка часнику;
  • три великих ложки цукру;
  • маленька ложка солі;
  • 150 мл олії;
  • чотири ложки 9% оцту.

Процес приготування:

  • Спочатку подрібнюємо овочі на корейській тертці або нарізаємо, відправляємо їх в яку-небудь ємність.
  • В іншій мисці перемішуємо всі інші продукти разом з подрібненим часником і отриманою сумішшю заливаємо овочі.
  • Страва найкраще перекласти в банку, закрити кришкою і дати йому постояти деякий час в холоді перед вживанням.

З смаженою цибулею

Хороший, перевірений рецепт, який, безумовно, сподобається любителям гострих страв.

Необхідні продукти:

  • 70 г рослинного масла;
  • одна цибулина;
  • два зубчики часнику;
  • маленька ложка солі;
  • близько 500 г буряків;
  • 50 мл оцту;
  • приправи і зелень – на свій смак.

Процес приготування:

  • Починаємо, звісно, з подрібнення буряка. Робимо це за допомогою терки.
  • Цибулю нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо на сковороду з маслом, щоб він добре обжарился. Потім викладаємо його до натертому овочу.
  • До того, що вийшло, додаємо всі інші спеції і продукти, а також дрібно нарізаний часник.
  • Вміст прикриваємо і зверху ставимо щось важке, щоб на салат було тиском. Тримаємо в холоді близько доби.

Варений буряк по-корейськи

Готувати цей салат можна не тільки з сирого буряка, але і з відвареного овоча. Він виходить добре просочений і м’який.

Необхідні продукти:

  • п’ять зубчиків часнику;
  • кілограм буряка;
  • 20 мл 9% оцту;
  • по 10 г солі і цукру;
  • близько 100 мл олії;
  • перець, спеції за власним смаком.
Дивіться також:  Салат «Червоне море» з крабовими паличками – 8 рецептів

Процес приготування:

  • Овоч добре промиваємо, не очищаємо, відправляємо в каструлю. Доводимо до готовності. На це потрібно близько 15 хвилин після закипання.
  • Після того як буряк стане м’якою, потрібно дочекатися її остигання і подрібнити за допомогою корейської терки. Додати до нього цукор, оцет і сіль.
  • На гарячу сковороду з добре прогрітим олією викладаємо всі вибрані спеції і порізаний часник. Тримати все це на вогні не варто більше п’яти секунд.
  • Отриманим соусом заливаємо буряк і залишаємо на деякий час для просочення.

Варіант корейського салату на зиму

Гарна ідея – зробити буряк по-корейськи на зиму. Адже можна закатати такий салат і відкривати баночку до обіду або вечері.

Необхідні продукти:

  • півкілограма буряка;
  • ложка приправи по-корейськи;
  • 50 мл олії;
  • дві великі ложки оцту 9%;
  • три часточки часнику.

Процес приготування:

  • Овочі потрібно добре помити, а потім довести до готовності на плиті. Зазвичай потрібно близько 15 хвилин після того, як вміст закипить.
  • Після цього зніміть шкірку і перетріть її на спеціальній тертці. Додайте всі спеції, приправи і оцет.
  • На плиті нагрійте масло і покладіть в нього шматочки часнику. Смажити не потрібно, тільки злегка нагріти. Цим соусом залийте буряк.
  • Те, що вийшло, розкладаємо по банках і закатуємо.

Найшвидший спосіб приготування

Найпростіше приготувати такий салат із сирої буряків, з мінімум інгредієнтів і без нагрівання масла. Крім того, саме свіжий овоч є джерелом довголіття.

Необхідні продукти для страви:

  • 20 мл оцту 9%;
  • по ложечці солі і цукру;
  • перець, спеції по-корейськи;
  • 50 мл рослинного масла;
  • близько 450 г буряків.

Процес приготування:

  • Варити овочі не потрібно, відразу знімаємо шкірку і подрібнюємо за допомогою спеціальної терки або ж нарізаємо тонкими пластинками.
  • В іншій ємності перемішуємо всі інші складові і вливаємо їх до буряках, ретельно перемішуємо і можна навіть пом’яти руками, щоб вбралося.
  • Чим-небудь добре притискаємо вміст і даємо хоча б кілька годин постояти в холодильнику.
Дивіться також:  Баклажани по-корейськи – 8 найсмачніших рецептів