Буріто – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Така смачна і проста закуска з різноманітними начинками вже давно полюбилася всім. І щоб покуштувати це блюдо, зовсім необов’язково відвідувати кафе, адже його можна приготувати вдома, використовуючи будь-який рецепт буріто, який більше подобається.

Історія страви мексиканської кухні

Про те, як з’явилася страва, ким воно було створене і коли, практично немає ніякої інформації.

Відомо, що першими загортати різні інгредієнти в коржик почали іспанці, але саме класичний буріто народився в Мексиці.

Найпопулярніша версія його народження пов’язана зі старим і його осликом по імені Буріто. В один час мексиканці почали перебиратися на постійне місце проживання в США через річку, яка розділяє ці дві країни. Але американська кухня не припала їм до смаку – дуже прісна – і люди почали просити передавати їжу з батьківщини. За перевезення взявся старий з осликом, і щоб зменшити навантаження на тварину, він відмовився від глиняних горщиків і став загортати інгредієнти в тортилії. Їду ж назвали буріто тому, що всі, хто бачив перевізника, кричали «Буріто йде!».

Буріто – класичний рецепт

Класичний рецепт включає корж тортилью, але її цілком можна замінити лавашем.

Необхідні продукти:

  • сіль, перець, мелений чилі;
  • 50 грам сиру;
  • зубчик часнику;
  • 200 грам курячого філе;
  • невелика цибулина;
  • 80 грам квасолі;
  • чотири ложки томатного пюре;
  • дві тортильї;
  • зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Курку промиваємо та нарізаємо на невеликі смужки. Відправляємо їх на сковороду і обсмажуємо до рум’яності разом з подрібненим часником.
  • Як тільки утворюється красивий колір, додаємо чилі і квасоля. Тримаємо все разом близько 20 хвилин, а потім змішуємо з томатним пюре.
  • Продовжуємо тушкувати на невеликому вогні ще 10 хвилин і з’єднуємо з дрібно нарізаною зеленню. За смаком можете приправити і іншими спеціями.
  • Перекладаємо начинку на корж, зверху присипаємо тертим сиром і загортаємо.
Дивіться також:  Рулетики з кабачків – 8 дуже смачних рецептів приготування з різними начинками

З ковбасою і грибами

Необхідні продукти:

  • 150 грам грибів;
  • спеції за смаком;
  • половина склянки сметани;
  • один помідор;
  • 120 грам сиру;
  • 100 грам вареної ковбаси;
  • три коржі.

Процес приготування:

  • Гриби нарізаємо на скибочки і обсмажуємо на сковороді.
  • Додаємо до них ковбасу, подрібнену невеликими кубиками, присипаємо всі спеціями.
  • Сметану збиваємо з сіллю і перцем. Промазуємо нею коржі, зверху викладаємо гриби з ковбасою, потім тертий сир, кубики помідорів і все загортаємо у вигляді конверта.

Варіант приготування з фаршем

Буріто з фаршем – ще один варіант швидкої і пікантною закуски. Фарш можна брати будь-який, але краще всього підходить яловичий.

Необхідні продукти:

  • 200 грам фаршу;
  • 100 грам консервованої кукурудзи;
  • три коржі тортильї;
  • спеції на свій смак;
  • один солодкий перець;
  • 150 грам сиру;
  • 50 грам сметани;
  • одна солодка цибулина;
  • соус барбекю.

Процес приготування:

  • На сковороду викласти фарш, змішати його з цибулею і добре обсмажити, не забувши приправити спеціями.
  • Додати нарізаний перець, консервовану кукурудзу, соус барбекю і тертий сир. Перемішати всі складові.
  • На коржі теж помістити трохи сиру і начинку, поки вона гаряча. Згорнути буріто.

Подавайте блюдо разом зі сметаною. За бажанням загорнуту корж можна ще трохи обсмажити.

Як приготувати буріто з куркою

Найменш калорійний варіант – буріто з куркою.

Більш того, якщо робити його з овочами, то така закуска стане відмінним легкою вечерею.

Необхідні продукти:

  • 150 грам курячого філе;
  • два коржі;
  • спеції за смаком;
  • одна цибулина;
  • 100 грам помідор у власному соку;
  • зелень і два зубчики часнику;
  • один солодкий перець;
  • 120 грам консервованої кукурудзи.

Процес приготування:

  • Курку нарізаємо на смужки, які обсмажуємо на сковороді до рум’яності. Додаємо до курятині подрібнену цибулю і перець, продовжуємо тримати продукти на плиті поки овочі не стануть м’якими.
  • Приправляємо інгредієнти спеціями. Якщо любите гострі страви, то додайте червоного перцю.
  • Викладіть помідори, тертий часник, почекайте, поки рідина трохи випарується, і засипте кукурудзу.
  • На коржик покладіть начинку. За бажанням, можна промазати тортилью будь-яким соусом.
  • Зверху покриваємо складу тертим сиром і зеленню, згортаємо і подаємо.
Дивіться також:  Яловичий язик - 10 смачних рецептів приготування

Готуємо з квасолею

Необхідні продукти:

  • два коржі;
  • два зубки часнику;
  • спеції за смаком;
  • одна цибулина;
  • по одному зеленому і стручку червоного перцю;
  • 250 грам консервованої квасолі;
  • один помідор;
  • ложка кетчупу;
  • 100 грам консервованої кукурудзи.

Процес приготування:

  • Подрібніть цибулю, часник і перець на невеликі шматочки. Обсмажте на сковороді до рум’яності.
  • Як тільки овочі стануть м’якими, покладіть спеції і готуйте начинку ще хвилинку.
  • Викладіть квасолю, заздалегідь промиту, потім кукурудзу без рідини і нарізаний кубиками помідор.
  • Додайте кетчуп, дві ложки води і тушкуйте на слабкому вогні.

На коржі покладіть приготовлену начинку, згорніть буріто і подавайте.

Буріто з індичкою

Необхідні продукти:

  • два помідора;
  • три коржі;
  • 300 г філе індички;
  • 200 грам овочевої суміші;
  • спеції на свій смак;
  • один солодкий перець;
  • 100 грам Моцарели.

Процес приготування:

  • Індичку промити, перетворити у фарш або нарізати на невеликі смужки.
  • Викласти їх на сковороду і обсмажувати до рум’яності. Потім додати подрібнені перець і помідори, приправити все обраними спеціями. Тримати на плиті ще 10 хвилин.
  • Викладаємо туди ж овочеву суміш і готуємо, поки не випарується рідина.

Начинку покласти на корж, зверху покриваємо її тертим сиром і загортаємо.

Рецепт зі свининою

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • два коржі;
  • 400 грам фаршу;
  • спеції на свій смак;
  • банку консервованої квасолі;
  • 100 грам сиру і стільки ж кукурудзи;
  • зубчик часнику;
  • один солодкий перець і помідор.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо цибулю і відправляємо його смажитися. Через пару хвилин додаємо роздавлений часник і фарш, перемішуємо, заправляємо спеціями.
  • Як тільки фарш почне темніти, викладаємо до нього скибочки перцю, промиту квасолю, кукурудзу і шматочки помідорів. Тушкуємо ще близько п’яти хвилин і знімаємо.
  • Кладемо начинку на коржі, покриваємо тертим сиром, загортаємо і можна подавати.
Дивіться також:  Закуски на шпажках – 16 рецептів на святковий стіл, варіанти для фуршету

Вважається, що в буріто обов’язково має бути м’ясо, перець і квасолю, але можна покладатися на свій смак і змінювати склад інгредієнтів.