Бутерброди на день народження — 18 рецептів та ідей приготування!

Складаєте святкове меню? Обов’язково включіть в нього бутерброди — на день народження, так і на будь-який інший свято, вони стануть відмінним рішенням! Адже це не тільки красивий, але і швидкий спосіб сервірування закусок.

Бутерброди на день народження

У багатьох кулінарних традиціях існують свої бутерброди – тапас в Іспанії, бан ми у В’єтнамі, жамбон бер у Франції, сендвічі в Америці і багато інших варіантів, які можна взяти за основу своїх кулінарних експериментів.

Приготуйте не тільки незвичайні, але і смачні бутерброди для дня народження за нашими рецептами.

Сендвічі з червоною рибою

Для приготування такої вишуканої закуски знадобиться:

  • слабосолона червона риба 350 грам;
  • 3 французьких багета;
  • 3 стиглих авокадо.

Рибу можна брати будь-яку, але найсмачніша, звичайно, сьомга. Її приємна жирність доповниться маслянистої текстурою авокадо. Також не беріть копчену або занадто солону рибу – потрібен ніжний присмак з невеликою кількістю солі.

Хліб для сендвічів з червоною рибою можна використовувати не обов’язково французька – добре підійдуть бейгли або інші м’які білі несолодкі булочки. Що стосується приготування, то все гранично просто: хліб поріжте, викладіть на нього трохи м’якоті авокадо, розім’ятого виделкою, а поверх покладіть тонкий скибочку риби, скручений трояндочкою.

З консервованим тунцем, огірком і яйцями

Такий варіант більш поживний і дуже смачний. У ньому чудово поєднуються смаки солоної консервованої риби, свіжого хрусткого огірка і ніжного яйця. Для приготування візьміть тостовий хліб, банку тунця у власному соку, 2 варених яйця, 2 огірка, майонез, цибуля порей.

Рибу потрібно дістати з банки і пом’яти виделкою в мисці. Додати туди нарізаний огірок і яйця, а також цибулю і майонез. Все добре перемішайте. В тостері підрум’яньте хліб і викладіть на кожен шматочок салат гіркою. Прикрасьте зверху двома пір’їнками порею.

Гарячі бутерброди з помідорами і беконом

Гарячі святкові бутерброди люблять усі без винятку. Ніжний розплавлений сир, м’який пишний хліб, копчене м’ясо або ніжна ковбаса, соковиті овочі чудово поєднуються в підігрітому вигляді. З такими бутербродами складність одна — їх потрібно подавати до столу відразу з духовки.

Для 8 бутербродів візьміть:

  • 8 скибочок мультизернового хліба;
  • діжонську гірчицю;
  • 8 скибочок бекону;
  • 2 помідори;
  • сир, який добре плавиться, наприклад, Грюйер – 250 грам.

Для початку розігрійте духовку на функції гриль. Підсмажте під грилем скибочки хліба з двох сторін. Потім змастіть одну сторону гірчицею, викладіть на неї бекон, скибочка помідора і гірку тертого сиру і запікайте бутерброди ще 3 хвилини.

З оселедцем і плавленим сиром

Якщо вам здається дивним поєднання оселедця і плавленого сиру, значить, ви ніколи не пробували таких бутербродів. Але повірте, їх неодмінно варто приготувати. Такий варіант відмінно підійде до святкового столу, особливо, як закуска до горілки.

Візьміть:

  • 8 шматочків чорного хліба;
  • 1 малосольну оселедець;
  • 80 грам плавленого сиру;
  • 2 маринованих огірка;
  • зелена цибуля для прикраси.

Для початку потрібно обробити оселедець.

Настійно рекомендуємо не купувати вже готове філе шматочками, яке продається в банках, – смачна риба може бути тільки цілої.

Випатрайте її, відріжте голову і хвіст, гострим ножем видаліть плавники, зніміть шкіру. Потім розділіть тушку на половинки, прибравши хребет, вийміть усі кості і поріжте готове філе на шматочки.

  • Красива подача вийде, якщо нарізати хліб трикутниками. Підсмажте його в тостері і намажте сиром. Попередньо можна видавити сир зубчик часнику.
  • Поверх пікантною маси викладіть шматочок риби і скибочки огірка.
  • Дрібно порубаним зеленою цибулею присипте бутерброди для прикраси.

Сендвічі з болгарським перцем і грибами

Цей рецепт підійде для вегетаріанців і просто для любителів ароматних овочевих закусок. Для бутербродів візьміть батон або багет, 300 грам печериць, 1 болгарський перець, 1 головку цибулі, трохи петрушки і рослинне масло.

Дивіться також:  Котлети без яєць – 8 рецептів

  • Овочі, гриби і зелень наріжте, обсмажте на рослинному маслі.
  • Скибочки хліба підсушіть в духовці, викладіть на них овочеву суміш і потримайте в духовій шафі ще пару хвилин, щоб хліб просочився соком і ароматом овочів.

Готуємо зі шпротами в духовці

Класичний рецепт родом з дитинства, так популярний на наших застіллях. Приготуйте ці ароматні бутерброди в оновленому свіжому прочитанні.

Для цього візьміть:

  • 1 банку шпротів;
  • половину батона;
  • 3 столових ложки майонез;
  • помідор;
  • 50 грам сиру;
  • листя салату для подачі.

Зберемо всім відому закуску:

  • Для початку батон наріжте на скибочки і кожен з них розріжте на 2 половини.
  • Кожен шматочок змастіть майонезом, викладіть поверх нього по одній рибці.
  • Помідор порізати на пластинки, кожну розділіть на половинки і укладіть їх з боків від рибки – вийде метелик, що дуже сподобається маленьким гостям свята.
  • Сир натріть на дрібній тертці і посипте їм бутерброди.
  • Запечіть їх в духовці хвилин 10. Подавайте, уклавши на блюдо листя салату, а зверху — запечену закуску.

Святкова закуска з печінкою тріски

Ще один рибний продукт, який ідеально підійде до святкових бутербродів. Жирна, ніжна печінка з яскравим смаком — відмінна основа для бутерброда.

Крім печінки візьміть:

  • 1 багет;
  • 1 свіжий огірок;
  • масло вершкове жирністю від 80% для змазування хліба.

У цьому рецепті ніжність печінки буде оттеняться свіжої хрусткостью огірка. Для приготування розріжте хліб на шматки зручні, змастіть кожен зовсім трохи маслом, зверху покладіть скибочку огірка і шматочок печінки. Прикрасити сендвіч рекомендуємо гілочкою петрушки і невеликою кількістю червоної ікри.

З сардиной, томатами і твердим сиром

Ще один варіант з використанням консервованої риби. На цей раз використовуємо смачні сардини. Крім банки сардин приготуйте багет або батон, помідор, 80 грам сиру, 2 столові ложки майонезу і сушений часник.

  • Рибу розімніть вилкою, прибравши з неї кістки. Сир потріть на тертці.
  • Змішайте рибу з сиром і майонезом, додайте трохи часнику.
  • Помідор наріжте пластинами і викладайте скибочки на підсушені або підсмажені шматочки хліба.
  • Поверх помідори викладіть по ложці рибного салату – бутерброди готові.

Можна приготувати і гарячий варіант: укласти на шматочок хліба помідор, зверху — розім’яту рибу і трохи майонезу, посипати все часником і розподілити «шапку» натертого сиру. Запекти бутерброди близько 7 хвилин, щоб сир розплавився.

Закуска з курячим філе

Такий варіант сервіровки бутербродів дуже святковий і дуже ситний, адже в рецепті використовується куряча грудка.

В закусках для святкового столу можна використовувати відварну або запечену грудку, але якщо ви не впевнені, що зможете приготувати соковите м’ясо, то краще взяти копчене.

До того ж копченості чудово поєднуються з маринованими огірками, свіжими помідорами, сиром — загалом, з інгредієнтами, які часто супроводжують бутерброди.

Для нашого рецепта візьміть:

  • 1 грудку варену;
  • половину батона;
  • 1 свіжий огірок;
  • 1 цибуля-порей;
  • пів склянки майонезу.

Грудку, огірок і цибулю нарізати тонкою соломкою. Від порею нам знадобиться тільки біла частина. Майонезом промажте скибочки хліба і викладіть на них курячу та овочеву соломку. Якщо курка вийшла сухуватою, промажте і її невеликою кількістю майонезу.

Бутерброди на дитячий день народження

Бутерброди і сандвічі – ідеальна закуска для дитячої вечірки. Їх люблять всі діти, вони просто готуються і їх можна прямо руками.

Однак, щоб привернути дитячу увагу, бутерброди повинні бути не просто смачними, але і яскравими, цікаво зібраними.

Дивіться також:  Куряче філе в клярі — 7 рецептів приготування

У вигляді божої корівки

Один з таких рецептів – бутерброди на дитячий день народження, які виглядають, як сонечка.

Для їх складання візьміть:

  • 1 батон білий м’який;
  • 100 грамів якісного вершкового масла;
  • 200 грамів помідорів черрі;
  • 8 чорних маслин;
  • 6 листків салату;
  • 100 грамів твердого сиру;
  • кілька гілочок кропу.

Також можна взяти трохи часнику і спецій за смаком, але можна обійтися і без них.

  • Для початку натріть сир на дрібній тертці. Черрі розрізати на половинки, маслини — на четвертинки. Половина помідора буде зображувати крильця божої коробки, а маслина — її голову.
  • Масло змішайте з сиром. До речі, можна замінити масло на вершковий або сирний сир.
  • Скибочки хліба обсмажте в тостері або підсушіть в духовці.
  • Змастіть хліб сирною масою, а по краях посипте дрібно нарубаним кропом — він буде схожий на травичку.
  • Поверх сирної маси покладіть помідори і маслини. З решти маслин виріжте тонким ножем маленькі квадратики або кружечки і «посадіть» їх поверх помідора — це будуть плями на крилах.
  • З сирної маси намалюйте на маслинах очі, щоб завершити схожість з сонечком.

Дитяча закуска «Мишача метушня»

Для одного бутерброда знадобиться:

  • скибочку хліба;
  • 10 грам вершкового масла;
  • 2 пластини сиру;
  • 1 перепелине яйце;
  • половина вареної моркви;
  • гілочка петрушки;
  • палички гвоздики.

Для підготовки дня народження просто помножте кількість продуктів на кількість гостей, щоб кожному дістався такий кумедний бутерброд.

  • Для початку змастіть хліб маслом і накрийте його одним скибочкою сиру. Краще взяти сир, який продається вже порізаним на широкі тонкі пластини — з нього зручніше робити такий бутерброд.
  • З другого шматочка виріжте дірочки будь ковпачком або спеціальними формочками. Краще, якщо отвори будуть різного розміру – це імітація сиру з дірками. Шматочок сиру з дірками укладіть поверх цілого.
  • Перепелине яйце відварити і очистити. З морквини виріжте два тонких півкола — це будуть вуха мишенят.
  • З гілочок петрушки (без листя) виріжте маленькі хвостики і вусики. Застроміть їх у яйце.
  • Зробіть два невеликих надрізу на голові, щоб вставити в них морквяні «вушка». Оченята мишеняті можна зробити з гілочок гвоздики.
  • Посадіть мишеняти на сирний бутерброд, прикрасьте його гілочкою петрушки.

Бутерброди у вигляді Спанч Боба і Патріка

Для втілення цих мультперсонажів на тарілці знадобиться:

  • 2 прямокутних скибочки хліба;
  • 4 скибочки докторської ковбаси;
  • 2 скибочки сиру;
  • варене яйце;
  • невеликий шматочок вареного буряка;
  • чайна ложка кетчупу;
  • кілька маслин, оливок, пара пагонів зеленого цибулі і трохи зеленого горошку для прикраси.

Приступаємо до збірки бутерброда:

  • З ковбаси тонким гострим ножем виріжте спочатку подовжений трикутник – це буде тіло Патріка. Так само виріжте дві ноги і дві руки. Для Спанч Боба виріжте ноги в шортах.
  • Скибочці сиру надайте квадратну форму – це голова Спанч Боба. Також з сиру виріжте шорти Патріка.
  • На хліб укладіть спочатку Патріка — трикутник з ковбаси, нижче — шорти з сиру і ноги з руками з ковбаси.
  • На другий шматочок хліба укладіть сирний квадрат, а під ним — ковбасні ноги. Ніжки і ручки Спанч Боба виріжте з сиру.
  • Прийшов час робити обличчя персонажів – для очей виріжте кружечки з білка яйця. Зіниці і брови можна зробити з шматочків маслин, а роти — із зеленого лука. Зуби Губки Боба також виріжте з яйця.
  • З маслин і яйця зробіть і інші елементи: взуття, деталі одягу. Кетчупом за допомогою зубочистки намалюйте краватка Бобу і візерунки на шортах Патріка.
Дивіться також:  Бігус – класичний рецепт приготування з свіжої капусти

Готуємо Нюшу з «Смішариків» з ковбаси

Весела кругла і рожева Нюша з «Смішариків» чудово вийде з великого гуртка вареної ковбаси. Крім неї для бутерброда візьміть квадратний скибочка білого хліба, шматочок сиру, помідорів, кілька маслин, варене яйце і трохи шніт-цибулі. Для змащення хліба можна використовувати вершкове масло або м’який сир.

  • Отже, тіло Нюши вийде з шматочка ковбаси. З другого кругляка виріжте ноги з руками у вигляді невеликих смужок.
  • Покладіть гурток ковбаси на намазаний маслом або сиром хліб, внизу укладіть ноги, а тіло — руки. Також з ковбаси вирізати невеликий гурток для п’ятачка.
  • Оченята спорудити з яєчного білка. Кіску і чубчик, а також ротик і копитця, виріжте з помідора.
  • З шматочка сиру потрібно вирізати сердечко і покласти його на бік Нюши. Вії зробіть із шніт-цибулі, зіниці і ніздрі зі шматочків маслин.

Завзята Нюша готова!

Бутерброди Angry Birds

Для втілення цих популярних пташок у бутерброді візьміть багет або круглий білий батон, докторську ковбасу, сир, майонез, часник, кульку Моцарелли і в’ялений помідор.

  • Сир натріть на дрібній тертці, змішайте з невеликою кількістю часнику і майонезу, намажте цією масою шматочок хліба.
  • У скибочки ковбаси вирізати трикутник і відправте шматочок, що залишився на хліб.
  • Очі зробіть з кульки Моцарелли, розрізаного навпіл.
  • З ковбаси вирізати тонкі смужки для чубчика. Насуплені брови і зіниці зробіть з в’яленого помідора – сендвіч зі злісною пташкою готовий.

У вигляді мобільних телефончиків

У приготуванні цих бутербродів можна використовувати самі різні продукти, укладаючи їх у довільній комбінації.

Головне, використовувати прямокутні скибочки хліба і продукти, які можна нарізати тонкими пластинами. Так, екран і клавіатуру можна вирізати з шматочка твердого або пластинки плавленого сиру, вареної або копченої ковбаси і навіть з солоної риби. Кнопки телефону вийде зробити з горошку, зерен кукурудзи, шматочків болгарського перцю вирізати з огірка або маслин. Також з огірка або пера зеленого цибулі можна зробити антену.

Фруктово-горіхова закуска на батоні

Для такого солодкого бутерброда знадобиться:

  • білий батон;
  • будь-ягідний або фруктовий джем;
  • банан;
  • груша;
  • персик;
  • будь-які горіхи, наприклад, фундук.

Батон намажте джемом, фрукти наріжте тонкими скибочками і укладіть на бутерброд внапуск. Присипте фрукти зверху подрібненим горіхом.

Чарівний хлібець з декоративної присипкою

Такий солодкий бутерброд підійде для дитячого дня народження в тематиці чарівництва і фей. Святковий настрій йому подарують їстівне конфетті або кондитерська присипка.

Для бутербродів візьміть:

  • білий хліб;
  • шоколадну пасту, наприклад, «Нутеллу»;
  • кондитерську присипку.

Для бутербродів відріжте від скибочок хліба скоринку. Можна вирізати м’якоть за допомогою формочок для печива. Намажте хліб шоколадною пастою і обсипте кондитерської присипкою.

Міні-піца на білому хлібі

Це варіант гарячого бутерброда, який за смаком більше нагадує піцу, так як всі продукти в ньому нарізані кубиками, а не як ми звикли в бутерброді, —пластинками.

Для приготування такої піци візьміть:

  • по 100 грам вареної і копченої ковбаси;
  • 1 помідор;
  • 150 грам сиру;
  • 100 грам майонезу;
  • 300 грам білого хліба або батона.

Ковбасу і помідор слід порізати кубиками, сир натерти на тертці. Змішати всі інгредієнти з майонезом. Викласти масу на шматочки хліба і запекти в духовці 15 хвилин при 180 градусах. За бажанням, можна додати до складу суміші і інші продукти: копчену курку або м’ясо, цибулю, часник, кетчуп або мариновані огірочки.

Різноманітність варіантів бутербродів на святковий стіл просто неосяжна. Експериментуйте, поєднуйте різні продукти і дивуйте своїх гостей.