Бутерброди з ікрою – 7 рецептів, як приготувати і прикрасити бутерброди на святковий стіл

Бутерброди з ікрою є відмінною закускою – ситної і естетично привабливою. Завдяки солоноватому смаком ікру будь-якого виду можна чудово поєднувати її з різними сортами хліба та іншої випічкою несолодкою, додавати до неї овочі та зелень.

Дане блюдо буде відмінним рішенням для святкового столу.

Отже, як можна красиво оформити бутерброди, і які рецепти найбільш смачні?

Красиве оформлення і подавання бутербродів на святковий стіл

Щоб створити атмосферу свята, незайвим буде постаратися якомога краще прикрасити бутерброди. Гарне оформлення не є таким вже складним процесом і під силу будь-якій господині.

Щоб закуска виграшно виглядала на святковому столі, можна скористатися такими хитрощами:

  • Використовувати різні сорти хліба. Класично бутерброди з ікрою роблять, використовуючи нарізний батон. Різноманітити не тільки смак, але і зовнішній вигляд закуски допоможе чорний, сірий, цільнозерновий, з насінням, з висівками, житній хліб. Крім того, для деяких рецептів підійдуть сухі хлібці, а також тарталетки з несолодкого пісочного тіста.
  • Урізноманітнити прикраси. Традиційно господині використовують гілочки кропу або петрушки. В додаток до них, з допомогою ножа для карвінгу, можна вирізати з огірків або помідорів чері різноманітні фігурки, такі як кошики, спіралі, пелюстки, і прикрасити ними не тільки самі закуски, але і блюдо, на якому планується їх подавати. Додатково можна використовувати шпажки, особливо якщо бутерброди зовсім невеликі.
  • Шматочки хліба можуть бути різної форми. Їх можна робити круглими, трикутними, багатокутними – все залежить від фантазії господині. Закуски незвичайної форми завжди виглядають святково і привертають до себе увагу гостей.
  • Подача готових закусок. Їх можна розмістити на одному великому блюді, так і розкласти по невеликим подносам. Якщо використовуються різні види ікри, то закуски можна згрупувати за смаками або зробити асорті на кожній тарілці.

Не варто забувати ще про один важливий критерії. Якими б гарними не були закуски, підвищену увагу потрібно приділяти якості ікри. Вона є білковим продуктом і схильна до швидкої псування, тому бутерброди потрібно готувати зі свіжих інгредієнтів безпосередньо перед подачею на стіл.