Бутерброди з ківі – 6 смачних і незвичайних рецептів

Незвично, красиво і дуже соковито — це бутерброди з ківі. Незважаючи на те, що це екзотичний фрукт, поєднання інших продуктів з ним дуже гармонійні і смачні. А для того, щоб приготувати такі бутерброди не буде потрібно багато часу.

Бутерброди з ківі, часником і сиром

Цей заморський фрукт, зовні схожий на картоплю, а всередині такий яскравий і соковитий, ще й дуже корисний. Легкі закуски, тости або повноцінні перекуси з ківі наситять організм мінералами, клітковиною і рослинним білком, а ще подарують велику дозу вітаміну С.

Щоб приготувати ароматні бутерброди з часником, сиром і ківі, знадобляться такі інгредієнти:

  • французький білий хліб – багет – 1 шт.;
  • ківі – 150 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • часник — 3 зубки;
  • жирний йогурт – 2 ст. л.;
  • зелень (за бажанням петрушка або кріп) – невеликий пучок;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Багет порізати на шматочки по 1 см завтовшки, підсушити на сухій сковороді або в тостері.
  • Сир пропустити через дрібну тертку. Зелень дрібно нашаткувати, залишити кілька гілочок для прикраси. Часник пропустити через часникодавку.
  • Змішати тертий сир, часник, зелень і йогурт.
  • Кожен шматочок змастити сирною масою. Ківі очистити від шкірки, порізати вздовж на пластини по 3-4 мм, викласти сирну масу, прикрасити зеленню.

Незвичайна закуска з оселедцем

Дивовижне поєднання кисло-солодкого ківі і оселедця насправді порадує гурманів і зовнішнім та внутрішнім змістом.

Склад продуктів:

  • 1-2 помідора сорту «сливка»;
  • житній тостовий хліб;
  • м’який сир – 150 г;
  • ківі – 2 шт.;
  • оселедець слабо соленого засолу – 150 р.

Як приготувати:

  • Надати форму майбутнім бутербродів за допомогою великого склянки або келиха, вирізати з хліба кругляш, підсушити їх трохи в духовці.
  • Змастити тости вершковим сиром.
  • Почистити оселедець при необхідності, розділити на філе і порізати на шматочки. Помідор і лимон порізати тонкими скибочками однакової форми. Ківі очистити і порізати кільцями поперек фрукта.
  • На сир викласти ківі, зверху віялом викласти шматочок оселедця, помідора і знову оселедець. Смачна і яскрава закуска готова! Доповнити такі бутерброди можна гілочкою зелені.
Дивіться також:  Пиріг з капустою та грибами – 9 рецептів приготування

З крабовими паличками

Сміливий кулінарний експеримент з крабовими паличками претендує зібрати масу компліментів від колег або друзів, які скуштують його.

Які продукти необхідні і як готувати, покроковий рецепт:

  • Нарізний батон підрум’янити в духовій шафі з двох сторін.
  • Натерти на дрібній тертці 100 г крабових паличок, 2 зубки часнику, 50 г твердого сиру, все змішати, додати 50 г майонезу, посолити і посипати спеціями за бажанням.
  • Тости густо змастити отриманою масою. Ківі почистити, порізати тонкими скибочками, викласти зверху.

Бутерброди з ківі і шпротами

Для цього знадобляться такі продукти:

  • ковбасний сир – 150 г;
  • ківі – 1 шт.;
  • чорний мелений перець;
  • орегано;
  • багет;
  • банку шпротів;
  • майонез – 50-70 г;
  • сіль за смаком.

Покроковий процес:

  • Сир натерти на тертці, змішати зі спеціями, додати сіль, майонез.
  • Ківі очистити від шкірки, порізати уздовж на тонкі пластинки.
  • Хліб порізати, змастити сирною масою. Викласти на сир ківі, зверху шпроти.

З червоною рибою на святковий стіл

Такі бутерброди радість не тільки для шлунка, але і для ока — червона риба, жовтий болгарський перець, зелений ківі.

Як приготувати такі бутерброди:

  • Хліб підсушити в тостері або на сухій сковороді. Відкласти, щоб шматочки хліба охололи.
  • 100 г слабосоленої сьомги або морської форелі порізати тонкими скибочками.
  • Знадобиться 1 салатний перець жовтого кольору. Його очистити від насіння, нарізати тонкою соломкою, такого ж розміру, як і рибу.
  • Ківі очистити, нарізати уздовж пластинами, після порізати на пластини, як перець і рибу.
  • Тости змастити вершковим маслом, зверху викласти смужку риби, перцю і ківі.

Готуємо з сиром

Ще один варіант бутерброда з ківі і слабосоленої червоною рибою – канапе.

Складові для канапе з ківі:

  • твердий сир – 100 г;
  • слабосолона червона риба – 100 г;
  • салатний перець жовтий або оранжевий — 2 шт.;
  • оливки б/кісточок за кількістю бутербродів.
Дивіться також:  Люля-кебаб в духовці – 7 домашніх рецептів

Як приготувати:

  • Хліб нарізати кубиками 2*2*1 см, таку ж форму надати шматочків сиру, ківі і салатному перцю.
  • Зібрати канапе на шпажку – оливка, перець, риба, ківі, хліб.

Канапе з ківі і двома видами сиру:

  • бринза домашня – 70 г;
  • сир твердий «Російський» — 70 г;
  • ківі – 150 г;
  • огірок – 150 г;
  • хліб тостовий.

Як приготувати:

  • Сир і бринзу нарізати пластинками, а потім трикутниками.
  • Ківі і огірок очистити від шкірки. Ківі порізати пластинами по 0,5 см, після кожну пластинку на 4 частини. Огірок порізати півкільцями.
  • Хліб підсушити, порізати на трикутники, як і сир.
  • Зібрати канапе – огірок, бринза, ківі, сир і хліб.

Ошатні на вигляд, смачні і корисні бутерброди або канапе з ківі прикрасять будь-який святковий стіл. Поєднання на перший погляд непоєднуваних продуктів гарантує похвали в адресу господині.