Бутерброди з ковбасою – 6 рецептів

Бутерброд з ковбасою виручить всіх без винятку. Ситне, соковите, пряне ласощі. Від сорту і додаткових інгредієнтів будуть залежати смакові відтінки страви. Поділимося кращими і перевіреними рецептами, які легко повторити на кухні навіть дітям та чоловікам, які не звикли готувати самостійно.

Гарячі бутерброди з ковбасою та сиром

Гарячі бутерброди з ковбасою і сиром – класика кулінарного жанру. Ніхто не відмовиться від закуски в будній день на сніданок, а у вихідні порадують вироби домочадців на ланч або полуденок. Ще такі страви прекрасно брати з собою на пікнік, прогулянку в парк або просто почастувати приятелів, заглянувших на вогник.

Сир підходить той, що добре плавиться. А ось бринза, адигейський і будь-які інші ропні види краще приберегти для салатів.

Для смачних і ситних бутербродів підготуємо:

  • докторську ковбасу – 300 г;
  • російський сир (також підійдуть гауда, тильзитер, будь-який інший сорт) – 300 г;
  • будь соус кетчуп, майонез;
  • великий нарізний батон або білий хліб.

За бажанням готові бутерброди прикрасимо зеленню. Можна соус посипати спеціями, наприклад, пікантності додає йому щіпка хмелі-сунелі. Пропонуємо ще додати легко солоні огірочки, скибочки стиглого томату або маслини з оливками – вони зроблять смак багатшими.

Як будемо готувати:

  • Батон наріжемо тонкими шматочками.
  • Змастимо соусом.
  • Ковбасу і сир наріжемо скибочками.
  • Зберемо наш «конструктор» – на хліб укладемо кругляш ковбаси, вкриємо його сиром.
  • Расплавим все в духовці (5-7 хв) або мікрохвильової печі (1-2 хв).
  • Викладемо на блюдо і подамо до столу.

Хтось любить їсти бутерброди, обпікаючись і насолоджуючись тягучим розплавленим сиром. Є любителі їсти їх в трохи охолодженому вигляді. Але те, що обов’язково запивати їх гарячим чаєм або кавою з молоком, сумніву не викликає. Їмо і радіємо!

Простий рецепт для мікрохвильової печі

В мікрохвильовці бутерброди готуються за пару хвилин, а з’їдаються ще швидше. Головне, слід добре просочити шматочки хліба соусом зі сметани, майонезу і кетчупу або не перетримати їх усередині печі, інакше сир просто стече з сендвічів.

Дивіться також:  Лазанья з соусом бешамель – 9 покрокових рецептів

Якщо не хочете обтяжувати блюдо калорійним соусом, віддаєте перевагу легкі закуски, змастіть хліб не майонезом, сметаною а 10% жирності (на смак готового блюда це не позначиться).

Необхідні інгредієнти:

  • варена любительська ковбаса – 300 г;
  • твердий з остринкой сир – 300 г;
  • кетчуп, майонез – 50 г;
  • великий нарізний батон або білий хліб.

Спосіб приготування:

  • Хліб або батон нашинкуем шматочками по 1 см завтовшки.
  • Змастимо будь пряним соусом.
  • Ковбасу наріжемо скибочками.
  • Сир натремо на крупній тертці.
  • На хліб з соусом покладемо ковбасу, вкриємо тертим сиром.
  • Расплавим в мікрохвильовій печі спочатку рівно 1 хвилину на великої потужності, а потім додамо часу, якщо сир не розплавиться.
  • Викладемо на плоске блюдо і подамо до столу.

Їмо з какао, кава-латте або просто з холодним ягідним морсом.

Готуємо з огірками

З свіжими огірками (взимку маринованими) виходить новий цікавий варіант смачної та ситної закуски. Головне правило хорошого кулінара – зняти овочечисткою шкірку з огірків (шкірка в будь-яких стравах надає грубості, а без шкірки закуска стане ніжною і сама «стрибне в рот»).

До бутербродів з огірками краще взяти напівкопчену або копчену ковбасу начебто сервелату; хліб більше підійде житній або цільнозерновий.

Потрібні компоненти:

  • чорний хліб;
  • сервелат – 300 г;
  • мариновані огірки – 3 шт.;
  • майонез – 100 р.

Інструкція по приготуванню:

  • З хліба вирізаємо невеликі трикутники.
  • Ковбасу наріжемо невеликими гуртками.
  • Огірки перетворимо на тонкі скибочки.
  • Хліб змастимо майонезом.
  • Укладемо на нього огірки, а зверху – шматочки сервелату.
  • Готові бутерброди викладемо на плоске блюдо.

Ефектно, святково будуть виглядати ці сендвічі проткнутыми ошатними шпажками. Також доречно сервірувати страву маслинами, оливками і посипати свіжою зеленню. Такий варіант заслуговує бути поданим на будь-яке торжество або недільний сімейний обід.

Бутерброди з копченою ковбасою

Хороша копчена ковбаса нехай і коштує трохи дорожче вареної, але її дуже смачно подавати у вигляді бутербродів. Така закуска відрізняється тим, що довго зберігається. Її легко брати з собою у довгу дорогу, не боячись, що вона принесе шкоди шлунку. Тільки не забудьте обернути сендвічі фольгою, і не кладіть на хліб овочі: вони дають сік, чому закуску швидко псується.

Дивіться також:  Кукурудзяна каша на молоці – 7 рецептів як варити

Пікантності додає ріпчаста свіжа цибуля білого солодкого сорту. А замість соусу можуть виступати трикутники плавленого сиру начебто хохланда;

Що нам знадобиться:

  • сервелат або будь-копчена ковбаса – 300 г;
  • сир – 200 г;
  • батон; зелень для прикраси;
  • соус (майонез або кетчуп) – 100 р.

Як будемо готувати:

  • Перше, що зробимо, наріжемо хліб.
  • Намажемо його будь-яким соусом.
  • Покладемо ковбасу, нарізану скибочками, а зверху на ковбасу – шматочки сиру.

Прикрасимо при бажанні петрушкою, кропом. Подамо до столу на великому плоскому блюді. Їмо і радіємо.

З яйцем на сковорідці

Бутерброди «аля-грінки» – прекрасний варіант сніданку на швидку руку. Обсмажені на сковороді, вони виходять хрусткими і буквально тануть у роті. Особливо, якщо не поскупитися, а купити якісну ковбасу, шинку, буженину або сосиски.

Що підготуємо:

  • батон – 1 шт.;
  • 2 курячих яйця;
  • сир – 200 г;
  • рослинна олія для обсмажування – 7 – р;
  • шинку – 150 р.

Спосіб приготування:

  • Хліб нарізаємо шматочками по 1 см шириною.
  • Сир тремо на тертці.
  • Яйця збиваємо до легкої піни.
  • Шинку нарізаємо тонкими скибочками.
  • Батон макаємо в яйця, обсмажуємо з одного боку на рослинному маслі.
  • Викладаємо на зажаристую бік шинку, сир.
  • Закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь.
  • Готуємо, поки сир не розплавиться.

Смачні, ситні бутерброди готові! Їмо з холодним молоком, гарячим чаєм з травами.

Сендвічі з ковбасою, сиром і помідорами

Бутерброди в духовці з ковбасою, томатами, сиром завжди виходять принципово іншими на смак. Можливо, їх секрет у особливій технології підготовки і сирній скоринці – апетитною, засмаженою, неймовірно привабливою. А всього лише і треба –трохи сиру, трохи будь-якого м’яса або ковбаси, сметана для соусу або хороший майонез.

Дивіться також:  Кальмари в клярі – 5 рецептів, як приготувати

Замість соусу багато господарок кладуть на хліб шматочок вершкового масла: в процесі запікання він тане, насичуючи хліб чарівними вершковими пахощами і смаком.

Що підготуємо:

  • батон – 1 шт.;
  • сир – 200 г;
  • шинку – 200 г;
  • 2 стиглих томатів;
  • майонез, кетчуп – по 50 р.

Як будемо готувати:

  • На скибочки батона намажемо трохи майонезу і акуратно розмажемо його по всій поверхні.
  • Томат і ковбасу наріжемо тонкими кружальцями, покладемо на батон.
  • Сир натремо на тертці.
  • Посипаємо тертим сиром бутерброди, відправляємо в духовку на температурі d 200°C.
  • Випікаємо 10 хвилин.
  • Прикрашаємо зеленню.

Показник готовності – розплавився сир. Намагайтеся не перетримувати сендвічі в духовці, щоб вони не пересихали. Подаємо до столу, поклавши на велику плоску тарілку. Їмо злегка теплими з чаєм, кавою або домашнім компотом із сухофруктів. Це смачно, ситно, незвично.

Скільки калорій в бутерброді з ковбасою

Калорійність бутерброда з ковбасою цілком і повністю залежить від кількості і ваги його інгредієнтів. Наприклад, у стандартному сендвічі з шматочки батона, кругляка докторської ковбаси чи шматочка сиру без соусу, кетчупу міститься близько 160 ккал. Зрозуміло, якщо на хлібі є майонезний соус, виріб просочується яйцем, а варену ковбасу міняють на напівкопчену або «руську» з жирком, калорійність як мінімум подвоюється. Самі калорійні – бутерброди з розплавленим сиром. У 100 р страви міститься практично 400 ккал.

Висновок простий: якщо ви стежите за талією, ваш варіант – простий бутерброд на цельнозерновом хлібі з відвареної або обсмаженої на сухій сковорідці грудкою, нежирної шинки, томатом (огірком), листком салату. В якості соусу може виступати нежирний йогурт з сіллю і травами або домашній соус на основі помідорів і трав з сіллю. Готуйте різні варіанти бутербродів, експериментуйте на кухні, тоді будете ситі і задоволені. Приємного апетиту!