Чахохбілі з курки – класичний рецепт приготування

Будь-яка національна кухня володіє неповторним колоритом і особливостями. Грузинська кухня багата безліччю відомих у всьому світі страв, але особливу увагу хочеться приділити чахохбілі. Даний страву готують з жирної фазана, якого виростили вдома. Так як в міських умовах фазана знайти проблематично, на заміну можна взяти курку. Також чахохбілі готують з баранини, качки, яловичини і навіть індички.

Чахохбілі з курки — покроковий класичний рецепт

Секретний інгредієнт цього чахохбілі – реган, більш відомий як базилік. Ця ароматна приправа в поєднанні з кінзою надає страві неповторний смак. Кіндзу використовують майже в кожній страві грузинської кухні.

Щоб приготувати чахохбілі знадобиться велика сковорідка з товстими бортами і дном. Ідеальний варіант – чавунна сковорода. В якості альтернативи можна скористатися казаном, гусятицей або утятницей.

Продукти:

  • Куряче м’ясо – 2 і більше кг;
  • Помідори – 5 шт;
  • Ріпчаста цибуля – 5 шт;
  • Часник – 3-5 зубчики;
  • Базилік кінза – 1 пучок;
  • Перець болгарський – 2 шт;
  • Хмелі-сунелі;
  • Сіль, гострий мелений червоний перець і червона мелена паприка.

Важливо! Обробляючи курку, необхідно відокремити від тушки жирок і копчиковую залозу.

Починаємо готувати!

  • М’ясо потрібно промити, розрізати на шматки для порцій. Обов’язково залишити шкірку і жир. Після цього ще раз промити.
  • Обтерти рушником м’ясо і покласти на суху сковороду. Для приготування класичного чахохбілі не використовують жиру і масла. Страва готується за рахунок власного жиру курки, так би мовити у власному соку. Викладена на сковороді курка тушкується на повільному вогні з закритою кришкою.
  • Стиглі помідори ріжуться хрест — навхрест і заливаються окропом на 3 хвилини. Після такої процедури буде легко зняти шкірку. Очищені помідори дуже дрібно шинкують. Важливо! У зимовий час свіжі помідори не володіють необхідними смаковими якостями і тому краще додати в чахохбілі концентровану томатну пасту або ще краще томати, консервовані у власному соку.
  • 20 хвилин тушкувати м’ясо і після чого покласти в сковороду подрібнений томат. Додати сіль і тушкувати на повільному вогні ще 15 хвилин.
  • Цибулю і перець треба нарізати півкільцями. Спочатку у страву додається цибуля, кінза і рубаний реган і гаситься 10 хвилин. Далі в чахохбілі додається болгарський перець і всі інші спеції. Чахохбілі відрізняється гострим смаком, але завжди можна внести корективи в рецептуру, якщо гостре не за смаком. В цьому випадку додається тільки хмелі-сунелі. Важливо! Червоний перець додається в кінці готування, так як його не рекомендується кип’ятити.
  • В самому кінці процесу приготування в чахохбілі додають часник у вигляді часточок. Гасити м’ясо з часником не потрібно. Просто дайте час страві настоятися і можна приступати до трапези.